Μετάβαση στο περιεχόμενο

polytropos

Members
  • Περιεχόμενα

    26
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by polytropos

  1. Καλημέρα, έχει κάποιος αποστολή εντολής τελικής εκταμίευσης μετά την 1/2/2019 ?? (γιατί νομίζω ότι κάπου κόλλησε το σύστημα)
  2. Πρώτα απ' όλα γελάμε. Κατόπιν, αν χρεάζεται ΠΕΑ (τρομάρα μας)έχουμε δύο λύσεις : 1) αν ο χώρος χρησιμοποιείται ως εξώστης (δεν έχει Θ-Ψ) το αγνοούμε 2) αν ο χώρος είναι δωμάτιο ή προέκταση δωματίου (έχει Θέρμανση) το "μελετάς" κανονικά.
  3. Η ανυπαρξία δικτύου διανομής σε απαλάσει από την υποχρέωση αντιστάθμισης ??. Αν είναι έτσι, η θέρμανση με A/C που λειτουργούν ΟΝ-OFF και η θέρμανση με A/C INVERTER ανήκει στην ιδια κατηγορία αυτοματισμών.
  4. Σύμφωνα με ΤΟΤΕΕ λόγω έλειψης αντιστάθμισης είναι Δ.
  5. Στην θέρμανση ισχύς λέβητα και 0,2Kw στα βοηθητικά. Στην ψύξη ισχύς αντλίας και 0,2 kw στα βοηθητικά. Το σπλιτάκι του παραδείγματος είναι όλο μαζι μία συσκευή και στην ισχύ του περιλαμβάνεται και η ισχύς του εσωτερικού. Η ισχύς της αντλίας θερμότητας δεν περιλαμβάνει την ισχύ του fancoil.
  6. Καλημέρα. Θα ηθελα να ρωτήσω για την περίπτωση έκδοσης ΠΕΑ σε διαμέρισμα που άνηκε σε κάποιον που απεβίωσε πρόσφατα και οι κληρονόμοι του θέλουν να το ενοικάσουν. Μπορεί να εκδοθεί το ΠΕΑ ή πρέπει να προηγηθούν άλλες ενέργειες (π.χ. αποδοχή κληρονομιάς) ? Πως θα συμπληρωθεί το πεδίο ιδιοκτήτες ?
  7. Νομίζω οτι πρέπει να μπεί και στα δύο στα βοηθητικά. Δεν περιλαμβάνεται στην ισχύ της αντλίας θερμότητας. Πάντως, τα 3kw για ηλεκτρική ισχύ fancoil είναι μάλλον υπερβολικά.
  8. Σε ΠΕΑ παλιάς μονοκατοικίας με οροφή πλάκα κάτω από μη θερμομονωμένη στέγη θέτω U=3,70 και συντ. σκίασης = 0. Σωστό ?? Σε σενάριο για το ανωτέρω μειώνω το U σε 0,60 και η κατανάλωση για ψύξη αυξάνεται ελάχιστα. Λογικό ??
  9. Προς hkamp <<Αν η αντιστάθμιση ζητήσει για παράδειγμα 50 βαθμούς νερό τότε 50 βαθμούς θα φτιάξει ο λέβητας.>> Ποιος είναι ο μηχανισμός αντιστάθμισης; Ανάλογα με την εξωτ. θερμοκρασία ρυθμίζεται αυτόματα και η θερμοκρασία προσαγωγής του νερού από τον λέβητα. Προσωπικά, αμφιβάλλω αν το σύστημα αυτό μπορεί να προσφέρει οικονομία στην κατανάλωση με δεδομένο ότι ο βαθμός απόδοσης του λέβητα μειώνεται όταν η θερμοκρασία προσαγωγής είναι χαμηλή. (εκτός από τους λέβητες συμπύκνωσης) Και σε τι θερμοκρασίες δουλεύουν συνήθως οι επίτοιχοι; Στην θερμοκρασία που θα τους ρυθμίσει ο εγκαταστατης ή ο χρήστης (συνήθως 65 έως 75 ανάλογα με την ισχύ των θερμ σωμάτων)
  10. Προς panos-vicious "Κι ένα ακόμα (δευτερεύον ωστόσο) θέμα είναι ότι αυξάνοντας το εμβαδόν της θερμικής ζώνης αυξάνονται και οι απαιτήσεις σε Ζ.Ν.Χ." Αυξάνεται όμως και το εμβαδόν που θα βοηθήσει στην μείωση της ειδικής κατανάλωσης.
  11. Προς Inzaghi " Χρονοθερμοστατη? Και γιατι οχι μοναχα θερμοστατη? " Γιατί ζητάει ή χρονοδιακόπτη ή αντιστάθμιση.
  12. 'Οταν βάζουμε την θέρμανση του ΚΑ μήπως πρέπει να βάζουμε και κατηγορία Γ ?
  13. Προς Inzaghi "Και στην τελικη, αυτονομη θερμανση φυσικου αεριου με επιτοιχα λεβητακια τι διαολο κατηγορια μας κατατασσουν? Δεν ειμαστε καραμπινατο Γ εκει?" Αν έχεις χρονοθερμοστάτη είναι Γ νομίζω
  14. Προς STAVION Η ηλεκτρική ενέργεια πολλαπλασιάζεται με 2,90 για να γίνει πρωτογενής για " εθνικούς λόγους ". Τυχαίο ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
  15. Προς hkamp Ο χρονοδιακόπτης δεν κάνει την δουλειά της αντιστάθμισης αλλά ή διατύπωση της ΤΟΤΕΕ είναι για μένα σαφώς όπως τα λέει ο Inzaghi. Προφανώςψεννοείται ότι με τον χρονοδιακόπτη προσαρμόζεται σωστά το ωράριο στις ανάγκες των ενοίκων όποτε προκύπτει κάποια οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας
  16. Προς STAVION 15 kwh/τ.μ*ετος Χ 75 τ.μ = 1125 kwh/ετος κατανάλωση πρωτογενούς ενέργειας δηλαδή 388 kwh / έτος ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή 1293 h λειτουργίας ετησίως με 0.3 kw ισχύ. Άρα 7 h περίπου ημερησίως για 180 μέρες θέρμανσης ετησίως. " Βρε τον σκατοκυκλοφορητάκο !!! "
  17. Προς STAVION Πόσα τ.μ. είναι το κτίριο με αυτή την διαφορά κατανάλωσης λόγω βοηθητικών συστημάτων?
  18. Σωστά τα λέει ο hkamp στο 1554 αλλά το κατάστημα του Inzaghi είχε εξαερισμό. Οπότε πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του υπάρχοντος ανεμιστήρα και αν η παροχή του είναι μικρότερη από την απαιτούμενη να συμπληρώσει την υπόλοιπη με τα στοιχεία του θεωρητικού συστήματος. (όπως στην περίπτωση μερικής θέρμανσης)
  19. Προς Dimitra 22 τσεκαρα στα συστηματα τον ηλιακο συλλεκτη ,εβαλα επιλεκτικο επιπεδο, 3μ2,γ:225,β:30 σκιαση : 0 Εκτός από το λάθος στη σκίαση χρειάζεται και συντελεστής αξιοποίησης από πιν.
  20. Προς Inzaghi Το υπόγειο θα το θεωρήσεις ΜΘΧ εφόσον είναι ανοικτό με το ισόγειο ????
  21. Προς Inzaghi Αν είναι πολύ μπερδεμένα τηλ. στον τοπογράφο μηχανολόγο cfrezi για να σε βοηθήσει. Λογικά δεν θα δεις ΚΚΜ σε κατάστημα εκτός αν είναι εργαστήριο ή βιοτεχνία κλπ Οπωσδήποτε θα χρειαστείς ισχύ ανεμιστήρων είτε πρόκειται για ΚΚΜ είτε για ανεμιστήρα Αν υπάρχει ΚΚΜ (πιθανότητα 1%) δες και για ψύκτη νερού ή εναλλακτη αέρα-αέρα
  22. Μέτρα το πάχος του τοιχείου μεταξύ διαμερίσματος και κλιμακοστασίου και συγκρινέ το με το πάχος του εξωτερικού τοιχείου του κλιμακοστασίου. Το συμπέρασμα δικό σου.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.