Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νομοθεσία Καταστήματος Υγειονομικού Ενδιαφέροντος


alex...

Recommended Posts

Καλημέρα.

Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρετε ποια είναι η σωστή νομοθεσία για μια νέα διώροφη οικοδομή (εστιατόριο, καφέ). Ουσιαστικά με ενδιαφέρει να μάθω ποιες είναι οι προδιαγραφές για παρασκευαστήριο και WC. Έχω βρει κάτι αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι σωστό. Υ.Δ. Α1β/8577/1983 (ΦΕΚ 526) άρθρο 38, επίσης στο ίδιο Υ.Δ. υπάρχει και το άρθρο 51 όπου αναφέρει τους όρους ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων τροφίμων ή και ποτών σε χωριά με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων, γνωρίζεται αν ισχύει; γιατί ανήκει σε αυτήν τη κατηγορία και δεν ξέρω ποιο από τα δύο άρθρα να ακολουθήσω.

Link to comment
Share on other sites

επειδή τα πράγματα είναι κάπως συγκεχυμένα (σχετικά με τις χρήσεις-όπως π.χ καφέ, internt-καφε-ουζερί-καφέ-σνακ bar klp) η τακτική που ακολουθώ προσωπικά και προβλέπεται και απο την νομοθεσία είναι:

 

Με αίτηση μου υποβάλω τις αρχιτεκτονικές κατόψεις των χώρων (με εμφανή τα εμβαδά των επί μέρους χώρων) και ζητώ να μου προσδιορίσουν από το υγειονομικό

τα απαιτούμενα εμβαδά (κουζινών-wc) -νεροχύτες κλπ

 

(Πολλές φορές ακόμη και η ίδιοι ταλαντεύονται)

Link to comment
Share on other sites

Πάντως (μετά την πολύ απαλλακτική κίνηση για τυχόν λάθη από τον ΚΑΝΑ) καλά κάνεις και ψάχνεις το Υ.Δ. Α1β/8577/1983 (ΦΕΚ 526) άρθρο 51 γιατί ανήκεις σε αυτή την κατηγορία.Το λέει και στην αρχή αρχή του άρθρου αυτό (51):

 

1.- Οι διατάξεις των Αρθ-15 μέχρι και Αρθ-46 της παρούσας, για τους γενικούς και ειδικούς όρους, που πρέπει να πληρούν τα καταστήματα τροφίμων ή/και ποτών (πλην των Αρθ-41 και Αρθ-44 για τα Κέντρα Διασκεδάσεως και τις υπεραγορές τροφίμων αντίστοιχα, και αυτών που ρητώς αναφέρονται κατωτέρω στο παρόν άρθρο) δεν εφαρμόζονται στα καταστήματα τροφίμων ή/και ποτών, που ιδρύονται και λειτουργούν σε χωριά με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων, πλην εκείνων που έχουν χαρακτηρισθεί αρμοδίως ως τουριστικά και των τοποθεσιών που παρουσιάζουν μεγάλη τουριστική κίνηση (αρχαιολογικοί χώροι, συγκοινωνιακοί κόμβοι, εθνικοί δρόμοι κλπ.).

 

2.- Τα καταστήματα τροφίμων ή/και ποτών, τα οποία ιδρύονται και λειτουργούν σε χωριά με πληθυσμό κάτω των 2000 κατοίκων, με την επιφύλαξη των προαναφερόμενων εξαιρέσεων θα πληρούν τους κατωτέρω βασικούς όρους υγιεινής: ........................................

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.