Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιπτώσεις κλοπής μετασχηματιστή ΔΕΗ


Recommended Posts

Τελευταία υπάρχει έξαρση στις κλοπές μετασχηματιστών. Μάλιστα επειδή σκοτώθηκαν 1-2 άτομα στην Βόρειο Ελλάδα που ξέρω σίγουρα, τώρα τους δένουν με σχοινί και τους τραβάνε και τους ξηλώνουν. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση όταν έχεις πληρώσει όρους σύνδεσης, η ακόμη και όταν το πάρκο λειτουργεί, αν δεν έχει να τον αντικαταστήσει η ΔΕΗ?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλό είναι να διαβάσεις επ' ακριβώς τους όρους του ασφαλιστήριου συμβολαίου σου.

 

Σε ορισμένα συμβόλαια καλύπτονται τα χαμένα έσοδα λόγω ζημιάς από τρίτους.

 

Αν δεν έχεις ασφαλιστήριο συμβόλαιο, μπορείς να πας δικαστικά καθώς το τμήμα διανομής της ΔΕΗ είναι υπεύθυνο για το τμήμα του δικτύου πέρα από την εγκατάστασή σου, αλλά συχνά το δικαστικό κόστος είναι απαγορευτικό.

Link to comment
Share on other sites

Σε 10αρι είχε πρόβλημα ο Μετασχηματιστής της ΔΕΗ και έκαψε 3 inverter μέχρι να καταλάβουμε τί φταίει. Λόγω έντονων αρμονικών που εμφανιζόντουσαν για λίγα δευτερόλεπτα δεν δούλευαν τα μέσα προστασίας. Αφού πέρασαν 2 μήνες και πάμπολλα έγγραφα σε πολλές υπηρεσίες, αποφάσισε η ΔΕΗ τελικά να ψάξει και επιβεβαίωσε το πρόβλημα που μετρούσαμε και εμείς. Φυσικά οι πρώτες απαντήσεις ήταν πως κατόπιν ελέγχου τους πρόβλημα δεν υπάρχει , φταίει η εγκατάσταση - μέχρι και σταθεροποιητές τάσης μου πρότεινε ένας "τεχνικός" εκεί να βάλω!!- και μόνο όταν πραγματικά έκανα τον ντεντεκιβ και τους έδωσα ατράνταχτα στοιχεία για το ότι ΠΟΤΕ δεν είχαν πάει στην εγκατάσταση και τους παρέθεσα τεχνικά δεδομένα άρχισαν το ψάξιμο.

Αισίως τώρα στον 3ο μήνα μόλις άλλαξαν το δίκτυο καθώς και τον Μετασχηματιστή και περιμένω επιβεβαίωση την επόμενη εβδομάδα. Γενικά παρατηρούσα μια αδικαιολόγητη γραφειοκρατεία και έντονη κωλυσιεργία.

 

Σε ερώτηση ποιός αποζημιώνει τον πελάτη για την "χασούρα" 3 μηνών, απάντηση δεν έχω λάβει ακόμα. Υπόψην όλα αυτά για ένα μικρό 10αρι.

 

Στο μεσοδιάστημα και εντελώς τυχαία, συνεργάτης μου που δεν γνώριζαν στον διάδρομο της περιοχής της ΔΕΗ άκουσε τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος να αναφέρει σε τεχνικό του ότι ΔΕΝ έχουν μετασχηματιστές, και πως για την χαρακτηριστική περίπτωση που αναφέρω παραπάνω θα ξηλώσουν έναν καινούργιο ΜΣ από ένα μικρό χωριό που είχαν εγκαταστήσει το χειμώνα γιατί τους είχα πιέσει αφάνταστα, ενώ στο σημείο εκείνο θα επέστρεφαν τον δικό μας..προβληματικό, καθώς δεν υπάρχει "σάλιο" ενώ οι κλοπές επιδείνωσαν την κατάσταση όπως ανέφερε.

 

Κοινώς...νομίζω "ου μπλέξεις", προστάτευσε τον ΜΣ στο μέτρο του δυνατού, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν, γνωστοί δεν μπορούν να κάνουν τίποτα (πίστεψέ με Ναυτικό στην Πεντέλη λιγότερο βύσμα θέλει :grin: ), σε παραπέμπουν στα κεντρικά για να λάβεις την απάντηση πως περιμένουν να εγκριθεί προϋπολογισμός. Μάλλον μόνο δικαστικά και έπειτα από ταλαιπωρία και χρόνια θα βγει άκρη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.