Μετάβαση στο περιεχόμενο

αρθο 49 παρ.10 του 4030/11


Recommended Posts

γεια χαρα ειμαι ιδιοκτητης ενος τριοροφου ημητελους κτισματος(εχουν μπει τουβλα και σκεπη)το οποιο το αρορασα σε αυτην την κατασταση.μετα απο μετρηση ειδα οτι ειχε τις εξης αυθαιρεσιες συμφονα με την τεχνικη εκθεση του μηχανικου

"προκειται για κτιριο που εχουν αποπερατωθει ο φερων οργανισμος,η στεγη και οι τοιχοποιιες τουλαχιστον προ διετιας.στην ισογεια πιλοτη υπαρχει αυξηση της επιφανειας 5,13τμ, στον α και β οροφο αυξηση της επιφανειας 6,55τμ στο ισογειο μερος της πυλοτη εχει κλειστη και εχει γινει λεβητοστασιο,το υψος του κτιριου εχει αυξηθει 90 cm ενω αυτο της στεγης 150cm.

 

ολα αυτα τα πληρωσα με τον 4014/11.

 

Τωρα ο μηχανικος μου λεει να παω στο ΙΚΑ για να πληρωθουν τα ενσημα για τα παραπανω τμ.Ωραια ως εδω,δεν θα επρεπε ομως να κανει αιτηση για αποπαιρατωση εργασιων στην πολεοδομια πρωτα?

Μηπως θα εχω προβλημα και δεν μου επιτρεψουν την αποπαιρατωση (γιατι ετσι οπως το καταλαβαινω εγω ολες οι αυθαιρεσιες αυξανουν το κτισμα σε ογκο,μηπως κανω λαθος?οταν εχει κανει μια αυθερεσια πει να πει οτι εχεις μεγαλοσει το κτιριο.)

 

ολα αυτα γιατι διαβασα το αρθο 49 παρ.10 του 4030/11

 

καμια βοηθεια?

Link to comment
Share on other sites

Σε γενικές γραμμές εισφορές προς ΙΚΑ δεν οφείλονται για όποιες παραβάσεις έχουν γίνει και δηλώνονται-τακτοποιούνται με τον 4014.

 

Όπως σωστά αναφέρεις, όσες εργασίες αποπεράτωσης προβλέπεται να γίνουν μετά τη περαίωση της διαδικασίας με τον 4014 κοινοποιούνται και στο ΙΚΑ και πληρώνονται οι αντίστοιχες εισφορές. Αυτό βέβαια προυποθέτει ότι έχουν εξοφληθεί τα πρόστιμα του 4014, έχει περαιωθεί η διαδικασία τακτοποίησης και ο μηχανικός σας πλέον δικαιούται να κινήσει τη διαδικασία για έκδοση άδειας αποπεράτωσης του τακτοποιημένου πλέον κτιρίου.

 

Θέλω να πιστεύω πως η αναφορά περί πληρωμή εισφορών αφορά τις εργασίες που θα γίνουν για την αποπεράτωση του κτιρίου. Νομίζω μια ευθεία ερώτηση στο μηχανικό σας θα σας λύσει τις απορίες.

Link to comment
Share on other sites

μια ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ερωτηση ΄¨αν ΔΕΝ κινήθει τη διαδικασία για έκδοση άδειας αποπεράτωσης του τακτοποιημένου πλέον κτιρίου και συνεχιστουν οι οποιες εργασιες μεχρι την αποπαιρατωση ΧΩΡΙΣ να ενημερωθη και το ικα τι προβλημα μπορει να υπαρξει?¨¨

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά η ερώτηση αφορά στο τι γίνεται εάν το κτίριο αποπερατωθεί δίχως οικοδομική άδεια και ΙΚΑ?

 

Εάν ναι, τότε οι εργασίες που θα γίνουν κρίνονται αυθαίρετες και χρεώνονται τα πρόστιμα ανέγερσης, διατήρησης και ενσήμων ΙΚΑ σε περίπτωση ελέγχου ή καταγγελίας.

Επιπρόσθετα (λόγω των αυθαίρεσιών στην αποπεράτωση) δεν μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση νομιμότητας σε περίπτωση μεταβίβασης. Και γενικά η όλη διαδικασία του 4014 και τα ήδη πληρωμένα πρόστιμα δεν έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα εάν δεν επιστρέψει το κτίριο στη κατάσταση που δηλώθηκε.

Δεν συμφέρει καθόλου!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.