Μετάβαση στο περιεχόμενο

Στεγανοποιηση θεμελιων


Recommended Posts

Θα ηθελα τη γνωμη σας για θεμελιακη μονωση ( θετικες οψεις ) οπου δεν υπαρχει υπογειο.Θελουμε να εφαρμοσουμε την εξης μεθοδο και να την συγκρινουμε με αλλες ομοιες ισως μεθοδους.

 

1.Καθαρισμος των επιφανειων απο σαθρα -λειανση σημειων, αποκατασταση φωλιων ,μουρελα, στοκαρισμα αρμων διακοπης εργασιας με τσιμεντοειδες σταθερου ογκου Ισως durocret-megacret η αλλης εταιριας της ιδιας οικογενειας υλικο ομως. .

2.Στεγανοποιηση επιφανειων με επαλειπτικο τσιμεντοκονιαμα κρυσταλλικης δρασης οπου τα περισσοτερα εφαρμοζονται με το δικο τους γαλακτωμα ( Α-Β ) και δεν χρειαζομαστε μονωτικο υποστρωμα η καποιο υλικο προσφυσης .

3. Επικαλυψη με αποστραγγιστικη μεμβρανη περ.5-7mm και κωνομετρια εως 5mm και αρμολογηση των φυλλων με στεγανωτικη ταινια διπλης οψεος.

 

Μηπως δεν ειναι επαρκης και θα πρεπει να εφαρμοσουμε και πισσα?

 

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Δεν θες πίσσα. Τα επαλειφώμενα όμως κρυσταλλικής δράσης θέλουν να βρουν υγρασία για να διεισδύσουν. Η υγρασία να είναι στο σκυρόδεμα. Οπότε δεν χρειάζεσαι απαραίτητα κρυσταλλικής δράσης. Η μεμβράνη δεν είναι απαραίτητο να βοηθήσει απλά την βάζεις σαν επικουρικό μέτρο.

Link to comment
Share on other sites

Μια χαρά τα περιγράφεις και φαίνεται ότι θέλεις να εκτελέσεις ορθά τη στεγάνωση. Θα σου συμπληρώσω μόνο...

 

1. Για τις αποκαταστάσεις να χρησιμοποιήσεις και γέφυρα πρόσφυσης.

2. Τα επισκευαστικά να είναι συμβατά με τις μηχανικές ιδιότητες του σκλυρημένου σκυροδέματος των θεμελίων και να έχει πιστοποίηση ΕΝ1504

3. Συνήθως τα τσιμεντοειδή απαιτούν το υπόστρωμα να έχει διαβραζεί έως κορεσμού, προσοχή σε αυτό παιζει μεγάλο ρόλο.

4. Να μπαζώσεις με καλό υλικό και σωστή κοκκομετρία και όχι χώμα που να κρατάει υγρασία κλπ.

 

edit

όπως σωστά επισήμανε ο Ροδόπουλος ,τα crystal growth μονωτικά δεν ενδείκνυνται απόλυτα για τη περίπτωση που περιγράφεις, εκτός και αν υπάρχει ήδη αρκετή υγρασία ήδη μάσα στο σκυρόδεμα.

Edited by kostassid
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει υγρασία οπότε μάλλον δεν είναι απαραίτητο τα υλικά μας να είναι κρυσταλλικής δράσης.Θα εφαρμόσω τις συμβουλές που μου δώσατε ''Ροδόπουλος'' και ''kostassid'' σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.