Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαίρεση Ν.720/77 σε εξ΄αδιαιρέτου οικόπεδο


nicki

Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Θα εκτιμούσα πολύ τη βοήθειά σας σε ένα αυθαίρετο, για το οποίο αλλιώς ξεκίνησα και αλλιώς κατέληξε αν με οδηγεί...

Είναι ένα ακίνητο σε οικόπεδο 50% εξ'αδιαιρέτου, στο "πίσω" τμήμα του οικοπέδου (ο "μπροστά" ιδιοκτήτης έχει αφήσει δουλεία διόδου και έχει άδεια). Βρήκα στο αρχείο της πολεοδομίας ότι έχει δηλωθεί στον Ν.4014/77, με 2 φάσεις μόνο.Έχουν γίνει αυθαιρεσίες περίπου 7 τ.μ. κατοικίας και 4 αποθήκης, καθώς και η κατασκευή στέγης.Ο ιδιοκτήτης θέλησε να το δηλώσουμε για να κάνει μεταβίβαση.Το δήλωσα και πλήρωσε το παράβολο. Στην πολεοδομία μου είπε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η Γ΄φάση για να μπορεί να κάνει συμβόλαια και να την τρέξω ταυτόχρονα με τον Ν.4014 (θέλουν τα πρόσθετα αυθαίρετα) για να δούμε στο τέλος μήπως χρειαστεί να προσθέσω και κάτι άλλο που δεν περνάει.Οι προβληματισμοί μου είναι:

1. Τα σχέδια αποτύπωσης του 720 είναι λίγο λάθος, ακόμα και ο υπολογισμός των τ.μ. Ο ένας υπάλληλος μου είπε ότι πρέπει να δηλώσω πώς ήταν στα σχέδια του τότε και ο άλλος (πήγα μετά και σε άλλον γιατί δεν πείστηκα) ότι αποτυπώνω ως τώρα και θα γράψω στην τεχνική έκθεση ότι έγινε εκ παραδρομής λάθος, δεν θα πάρουμε το κεφάλι του προηγούμενου. Εγώ συμφωνώ με τον 2ο, σωστά?Αφού το δηλώνουμε τώρα, ας είναι σωστό.

2. Στο διάγραμμα κάλυψης θα φαίνονται οι χώροι που δηλώνω με τον Ν.4014 και η δόμηση του συνιδιοκτήτη. Οφείλω να έχω το 50% των επιτρεπόμενων, άρα για τις υπερβάσεις με αυτά θα κρίνω, ή με το 100%? Όχι ότι έχω μεγάλη υπέρβαση και με απασχολεί, όσο το ότι πρέπει να έχω ένα σωστό διάγραμμα κάλυψης. Απλά, το παλιό κτίσμα είναι κολλημένο στο πλαϊνό όριο του οικοπέδου και σε ένα τμήμα του απέχει μόνο 1,40 από το όριο, οπότε θα θεωρηθεί υπέρβαση Δ (΄μπορώ να το θεωρήσω 2,50 με διάταξη για παλιά κτήρια?).

3. Τα αυθαίρετα που θα δηλωθούν με τον Ν.4014, θα θεωρήσω ότι δεν έχω άδεια, ή ότι έχω επειδή θα βγεί η νομιμοποίηση, ή επειδή έχει ο συνιδιοκτήτης? Έχει σημασία η ημερομηνία της 1ης άδειας του συνιδιοκτήτη (γιατί έχει και προσθήκη)?

4. Το πρόστιμο του Ν.720, μπορώ να το υπολογίσω με βάση τα τ.μ.? Στη δήλωση αναφέρεται ότι δεν υποχρεούται να πληρώσει διότι είναι πριν το 1955 και έχει την Οριστική Εξαίρεση στην πίσω πλευρά. Συμφέρει οικονομικώς να ολοκληρώσω τη Γ' Φάση ή να το πάω με Ν.4014? Δεν παύει φυσικά να είναι άδεια. Απλά, είναι επιπλέον αμοιβή για τον ιδιοκτήτη και δεν του το είχα πει..

5. Ο τοπογράφος βρίσκει το κτήμα του ιδιοκτήτη μου πιο μεγάλο από του συνιδιοκτήτη και θεωρώ ότι δεν μπορούμε να το περάσουμε αφού είναι 50% και εκείνος αρνείται γιατί έτσι λέει το μέτρησε. Τί κάνω?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υπομονή σας και τη συμβουλή σας!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.