Μετάβαση στο περιεχόμενο

nicki

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by nicki

  1. Καλησπέρα σας συνάδελφοι. Θα ήθελα να πείτε τη γνώμη σας στο εξής ερώτημα - κάτι σαν γκάλοπ: σε κατοικία προ του '75 που έχουν γίνει διάφορες εργασίες (αλλαγή κουφωμάτων, πλακάκι στο δάπεδο-μπάνιο, νέα ντουλάπια κουζίνας, νέο λουτρό) και γενικά ένα ρεκτιφιέ του σπιτιού, δίνετε βάση? Τα κουφώματα θεωρώ ότι επειδή είναι στην όψη πρέπει να μπουν (από τη στιγμή που ήδη υπάρχει αναλυτικός για άλλα στην ιδιοκτησία), αλλά με το εσωτερικό του ασχολείστε καθόλου ή όχι? Το αν δηλαδή τα ξυλουργικά του είναι πρόσφατα, το λαμβάνετε υπόψη ή είναι κουτό και ασήμαντο?
  2. Σε ευχαριστώ πολύ! Μια τελευταία διευκρίνηση σε παρακαλώ: στο εν λόγω οικόπεδο (δεν υπάρχει άδεια) υπάρχει και μια κατοικία προ του '75, η ανοιχτή βεράντα της οποίας έχει σκεπαστεί με ένα στέγαστρο (κατ.5). Αφού το στέγαστρο δεν είναι κλειστός χώρος, δεν έχω ΔΕΔΟΤΑ, σωστά? Η' επειδή εφάπτεται στο κτίριο ισχύει αυτό που είπες παραπάνω? Γενική ερώτηση: αν σε κτίριο οικοπέδου συμπληρώσω ΔΕΔΟΤΑ, χρειάζεται και για όποιο άλλο ξεχωριστό κτίριο ακόμα κι αν είναι κατηγ. 1, επειδή είναι στο ίδιο οικόπεδο και η δήλωση είναι μία? Οι απαιτήσεις δηλαδή της δυσμενέστερης κατηγ. παρασύρουν και την ευνοϊκότερη ή τις αντιμετωπίζω διαφορετικά? [Για σχέδια εννοείται πως τα συμπεριλαμβάνεις, δεν μπορείς να έχεις μισές πληροφορίες!]
  3. 1. Για τον υποβιβασμό του δαπέδου, ο αναλυτικός υπολογίζεται με περισσότερη εργασία σε εκχωματώσεις, μπετά κλπ (σωστά?) Για την υπερύψωση τί υπολογίζουμε? ότι δεν έσκαψε όσο έπρεπε για τη θεμελίωση? αφού έκανε κάτι λιγότερο. 2. Μια σαφής επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου νομίζω θα μας διαφωτίσει..
  4. 5) – Συμπεριλαμβάνονται στις επιφάνεις του ΔΕΔΟΤΑ οι επιφάνειες μπαλκονιών και στεγάστρων? Αν αυτές είναι οι μοναδικές παραβάσεις στο ακίνητο χρειάζεται ΔΕΔΟΤΑ ή μελέτη στατικής επάρκειας? Αν έχουμε μόνο λοιπές παραβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο?- Μόνο οι κλεισμένοι χώροι συμπεριλαμβάνονται στις επιφάνεις του ΔΕΔΟΤΑ. Η ανάγκη σύνταξης ή όχι ΔΕΔΟΤΑ καθορίζεται από την κατηγορία των αυθαιρεσιών και τίποτε άλλο. Μια διευκρίνηση σε παρακαλώ pipakos: Εάν έχω ακίνητο προ του 75 και αντικατάσταση στέγης σε τμήμα του (κατηγ. 4 ή 5), χρειάζεται ΔΕΔΟΤΑ αφού η στέγη δημιουργεί κλειστό χώρο? Αφού με το που θα επιλέξεις κατηγ. 4 ή 5 σου βγάζει ΔΕΔΟΤΑ ακόμα και για τις κατασκευές που αναφέρθηκες. Τί θα ανεβάσεις? Ένα pdf με σημείωση ότι δεν απαιτείται?
  5. Καλημέρα. Λίγο αργά σου απαντώ, αλλά τώρα το είδα. Από τη στιγμή που έχεις μετέπειτα προσθήκες, έστω και αναλυτικό, δεν μπορείς να βάλεις τον βοηθ. χώρο κατηγ.2 (εκτός και αν καλύπτει κατηγ. 3). Κρατάς την κατ.2 μόνο για την χρονολογία, αλλά την τοποθετείς σε κατηγ. 4, όπως τον αναλυτικό. Όσο για τα σχέδια, την ίδια απορία έχω και εγώ, γιατί τίθεται και θέμα δεδοτα πια. Αν μπορεί κάποιος να διαφωτίσει?
  6. Καλημέρα, σε περίπτωση δηλαδή που λαμβάνουμε όλο το κτίριο ως ενιαίο και: 1. όλοι οι όροφοι είναι ok σε ύψος σε σχέση με την άδεια 2. απλά έχει τοποθετηθεί ψηλότερα χρεώνουμε την ΥΥ στον τελευταίο όροφο, ακόμα κι αν βρίσκεται σε εσοχή και είναι μικρότερο το εμβαδόν του από την κάλυψη?
  7. Όπως προανέφερα, δεν υπάρχει σύσταση. Όλοι οι όροφοι έχουν το ύψος αδείας, μόνο που έχει τοποθετηθεί ψηλότερα και το υπόγειο εξέχει 0.65 από το έδαφος. Με ύψος αδείας 12.00, θεωρείτε πως θα μπορούσα να το δικαιολογήσω με το 5% των διαστάσεων και να κλέψω 5 εκ. με διαμόρφωση περιβάλλοντος? Είχα κάνει την ερώτηση και στο topic υπόγειο, αλλά κανείς δεν είχε απαντήσει.. Οπότε είπα να κάνω μια ακόμη προσπάθεια επί τη ευκαιρία.
  8. 1. ναι, αφού είναι σε υπόγεια στάθμη 2. εγώ δεν θα έβαζα, αφού είναι από βοηθ. σε κύριο 3. οι τοίχοι συμπεριλαμβάνονται 4. αν υπάρχει χώρισμα και σαφής διαφορά των χώρων 5. ναι
  9. Στις ερωτοαπαντήσεις μετέπειτα της εγκυκλίου 4 που αναφέρεται ότι «Υπόγειο είναι όροφος ή τμήμα ορόφου, του οποίου η οροφή βρίσκεται έως 1,50 μ. ψηλότερα από την οριστική στάθμη του εδάφους.» δεν καλύπτει? (θεωρώντας ότι είναι διευκρινιστικές) αλλά μάλλον δεν ανήκει σε αυτό το post, οπότε με συγχωρείτε.
  10. Σας ευχαριστώ. Είναι πολυκατοικία χωρίς σύσταση, οπότε ασχολούμαι με τον τελευταίο όροφο..
  11. Εάν όμως υπάρχει και αυθαιρεσία σε όλο το υπόγειο που είναι ίσο με την κάλυψη και το δηλώνεις, δεν μπορείς να βάλεις εκεί την ΥΥ, επειδή έχει συντελεστή 0.5? Άρα θα υπάρχει ξεχωριστό ΦΚ με την κάλυψη αποκλειστικά που θα έχει συντελεστή 1?
  12. Στο τοπογραφικό είναι ένα απλό περίγραμμα ως μία αποθήκη (και αναγράφεται μόνο η μία διάσταση) και στα συμβόλαια αναφέρεται ως μία αποθήκη. Εάν αλλάξω την ημερομηνία, εννοείται ότι θα τις δηλώσω ως βοηθ. χώρο και δεν θα κάνω χρήση της κατηγ. 3. Την κατηγ. 3 την χρησιμοποιώ γιατί το δηλώνω μετά το 1983. Δεν ξέρω αν θα μας καλύπτει στο τέλος ένα Ε9 με αλλαγές. Εδώ στο forum έχουν ειπωθεί και οι δύο απόψεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.