Μετάβαση στο περιεχόμενο

nicki

Members
  • Περιεχόμενα

    42
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Γυναίκα
  • Τοποθεσία
    ΑΘΗΝΑ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

nicki's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

4

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας συνάδελφοι. Θα ήθελα να πείτε τη γνώμη σας στο εξής ερώτημα - κάτι σαν γκάλοπ: σε κατοικία προ του '75 που έχουν γίνει διάφορες εργασίες (αλλαγή κουφωμάτων, πλακάκι στο δάπεδο-μπάνιο, νέα ντουλάπια κουζίνας, νέο λουτρό) και γενικά ένα ρεκτιφιέ του σπιτιού, δίνετε βάση? Τα κουφώματα θεωρώ ότι επειδή είναι στην όψη πρέπει να μπουν (από τη στιγμή που ήδη υπάρχει αναλυτικός για άλλα στην ιδιοκτησία), αλλά με το εσωτερικό του ασχολείστε καθόλου ή όχι? Το αν δηλαδή τα ξυλουργικά του είναι πρόσφατα, το λαμβάνετε υπόψη ή είναι κουτό και ασήμαντο?
  2. Σε ευχαριστώ πολύ! Μια τελευταία διευκρίνηση σε παρακαλώ: στο εν λόγω οικόπεδο (δεν υπάρχει άδεια) υπάρχει και μια κατοικία προ του '75, η ανοιχτή βεράντα της οποίας έχει σκεπαστεί με ένα στέγαστρο (κατ.5). Αφού το στέγαστρο δεν είναι κλειστός χώρος, δεν έχω ΔΕΔΟΤΑ, σωστά? Η' επειδή εφάπτεται στο κτίριο ισχύει αυτό που είπες παραπάνω? Γενική ερώτηση: αν σε κτίριο οικοπέδου συμπληρώσω ΔΕΔΟΤΑ, χρειάζεται και για όποιο άλλο ξεχωριστό κτίριο ακόμα κι αν είναι κατηγ. 1, επειδή είναι στο ίδιο οικόπεδο και η δήλωση είναι μία? Οι απαιτήσεις δηλαδή της δυσμενέστερης κατηγ. παρασύρουν και την ευνοϊκότερη ή τις αντιμετωπίζω διαφορετικά? [Για σχέδια εννοείται πως τα συμπεριλαμβάνεις, δεν μπορείς να έχεις μισές πληροφορίες!]
  3. 1. Για τον υποβιβασμό του δαπέδου, ο αναλυτικός υπολογίζεται με περισσότερη εργασία σε εκχωματώσεις, μπετά κλπ (σωστά?) Για την υπερύψωση τί υπολογίζουμε? ότι δεν έσκαψε όσο έπρεπε για τη θεμελίωση? αφού έκανε κάτι λιγότερο. 2. Μια σαφής επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου νομίζω θα μας διαφωτίσει..
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.