Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή αντλίας-κινητήρα για άρδευση (φωτοβολταϊκά)


sofie

Recommended Posts

Λόγω του μεγέθους της εφαρμογής καλό ειναι συμβουλευτείς ένα πιο "εξειδικευμένο λογισμίκο¨" όπως π.χ αυτά των WILO ή Grundfos, ή SAER (αν έχει..) αυτό γιατί πέρα από τα κλασικά (μανομετρικό, παροχή κτλ) τίθεται το θέμα της οικονομικής λειτουργίας δηλ. πρέπει η αντλία να δουλεύει σε μια περιοχή που θα έχει καλή απόδοση (είναι θέμα μελέτης της καμπύλης της αντλίας). Το σύστημα αντλία-σωλήνες όταν διαστασιολογήσεις μια αντλία με έναν π.χ συντελεστή ασφαλείας 20% ως προς το μανομετρικό να ξές ότι τελικά θα δουλέψει σε διαφορετικό σημείο (παρόχη & μανομετρικό) από αυτό που πιστεύεις, με αποτέλεσμα είτε να ζορίζεται η αντλία, είτε να ανεβάζεις μεγάλη πίεση σε ορισμένα σημεία του δικτύου (χαμηλό υψόμετρο) είτε να σπαταλάς άσκοπα ηλεκτρισμό. Επιπλέον θα πρέπει το δίκτυο να είναι υδραυλικά εξισορροπημένο για το εύρος παροχής που τελικά (πρακτικά) θα δουλέψει...

 

Οι συνδυασμοί σώματος αντλίας-ηλεκτροκινητήρα-τροχαλίας-φτερωτής-συστήματος οδήγησης είναι αρκετοί..και καλό είναι να μιλήσεις με κάποια από αυτές τις εταιρίες (προτείνω *******) για να σου πουν "την γνώμη τους"

 

Όσο αγνές και να είναι οι προθέσεις μας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποια πράγματα, όπως η πρόταση μιας εταιρείας τη στιγμή που δεν έχει ζητηθεί, μπορεί να θεωρηθούν διαφήμιση.

Παρεπιπτόντως, η ουσία του φόρουμ είναι να αναλύονται εδώ τα τεχνικά θέματα παρά να παραπέμπουμε σε εμπορικές εταιρείες για λύση των προβλημάτων.

miltos

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Ειλικρινά δεν έκανα διαφήμιση, απλώς επειδή υπάρχουν συνάδελφοι που έχουν εξειδικευτεί σε αυτό το αντικείμενο και πληρώνονται γι'αυτό σε όσες εταιρείες έχουν απομείνει στο χώρο των αντλιών στη χώρα μας,

θεωρώ ότι αυτοί διαθέτουν την επιπρόσθετη τεχνογνωσία που δεν διαθέτουμε οι περισσότεροι σε αυτό το forum (αυτό είναι μια γενίκευση και αν κάποιος θίγεται, ας θεωρήσει ότι εγώ δεν έχω την τεχνογνωσία και ας την έχει αυτός).

 

Και μια προσωπική άποψη προς τον admin:

Ορισμένα αρκετά σημαντικά θέματα καλό είναι να μην καλύπτονται πλήρως από ένα forum γιατί εδώ μπορεί ο καθένας να λέει ανεύθυνα την "τεχνική" άποψη του.

Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο τεχνικό θέμα δεν απαντιέται απλά στο πλαίσιο ενός forum γιατί απαιτεί μελέτη.

Μελέτη από forum δεν κάνουμε γιατί προσβαλουμε πάνω από όλα την ειδικότητα μας.

Απλώς πολλές φορές είναι καλύτερο να δίδονται κάποιες κατευθύνσεις ή ενέργειες,

και πάλι συγγνώμη καθώς δεν πρόθεση για διαφήμιση.

Edited by abouts
Link to comment
Share on other sites

Και μια προσωπική άποψη προς τον admin:

Ορισμένα αρκετά σημαντικά θέματα καλό είναι να μην καλύπτονται πλήρως από ένα forum γιατί εδώ μπορεί ο καθένας να λέει ανεύθυνα την "τεχνική" άποψη του.

 

Μα το φόρουμ είναι χώρος συζήτησης όχι λυσάρι... Θα ήταν κακή χρήση του φόρουμ, όπως και οποιουδήποτε άλλου μέσου, η υιοθέτηση μιας άποψης χωρίς κριτική επεξεργασία.

Link to comment
Share on other sites

abouts Θα ήθελα να πω κιεγώ την προσωπική μου άποψη.

Τα φόρουμ έχουν τη χρησιμότητα να βρίσκει κάποιος απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Δεν είναι για επιστημονικές αναλύσεις ούτε για να κάνουμε επίδειξη γνώσεων ( δεν αναφαίρομαι σε σένα).

Δε βρίσκω χρήσιμο να κάνει κάποιος μία ερώτηση και να πέρνει απάντηση "γκούγλαρέ το" ή να ρωτάει κάτι όπως πόσο κάνει 2+3 και να πέρνει απάντηση για τη θεωρία αριθμών.

Είναι λογικό οι απαντήσεις να μην είναι πλήρης επιστημονικά γιατι βρισκόμαστε σε φόρουμ και όποιος απαντά το κάνει στον ελεύθερο του χρόνο και "για την ψυχή της μανόυλας του".

Και φυσικά ο καθένας κρίνει αν η απάντηση που πήρε είναι ικανοποιητική και σωστή.

Προφανώς αυτός που έκανε τη συγκεκριμένη ερώτηση έχει πρόσβαση στη θεωρία και στο διαδίκτυο για να βρεί όσες πληροφορίες θέλει. Ομως σκεφτείτε όταν ήσασταν φοιτητές τι είδους απάντηση ψάχνατε στα ερωτήματά σας.

Αυτά με αφορμή την άποψη του abouts, που αφορούν όλο το φόρουμ και την τάση που έχουν κάποιοι είτε να γενικεύουν είτε να απαντούν χωρίς να βοηθούν, γιατί το ερώτημα είναι πολύ "απλό" ή πολύ "σύνθετο".

Link to comment
Share on other sites

Yπάρχει ήδη παρόμοιο θέμα.

Αντλία με άγνωστο ύψος κατάθλιψης μου θυμίζει αντλία γεωτρήσεων.

 

Τροφοδότηση αντλίας γεωτρήσεων από φωτοβολταϊκά

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.