Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορετικοί πίνακες κατανομής δαπανών θέρμανσης από τον ίδιο μηχανικό


koundal

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους και ελπίζω να μην κάνω λάθος που άνοιξα νέο topic.

Σε 2όροφη πολυκατοικία του '87 με ωρομέτρηση και αυτόνομη κεντρική θέρμανση σε κάθε διαμέρισμα, μου ζητήθηκε να βγάλω έναν πίνακα για τις δαπάνες θέρμανσης, γιατί σε ένα από τα διαμερίσματα (ισόγειο κατάστημα) δεν χρησιμοποιούσαν τη θέρμανση μέχρι τώρα, αλλά λόγω αλλαγής κλιματικών συνθηκών, χρησιμοποίησαν τη θέρμανση το χειμώνα και δημιουργήθηκε ένας ψιλοπανικός.

Υπάρχει η μελέτη θέρμανσης και κατανομής δαπανών που είχε κατατεθεί στην πολεοδομία, στην οποία περιλαμβάνονται μόνο ο 1ος και 2ος όροφος, όχι το ισόγειο που έχει μία γκαρσονιέρα και ένα κατάστημα. Το 2001 ο ίδιος μηχανικός έβγαλε νέα μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης στην οποία συμπεριέλαβε και την ισόγεια γκαρσονιέρα.

Το πρόβλημά μου είναι ότι στις 2 μελέτης κατανομής δαπανών έχει διαφορετικά εμβαδά για κάθε διαμέρισμα και θερμικές απώλειες.

 

Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής:

1) Θα πρέπει να υπολογίσω μόνο τις θερμικές απώλειες του ισογείου καταστήματος και για τα υπόλοιπα διαμερίσματα ως έχει με βάση την πιο πρόσφατη μελέτη κατανομής δαπανών ή να κάνω νέα μελέτη θέρμανσης για όλο το κτίριο?

 

2) Επίσης τα εμβαδά να τα βρω βάσει των σχεδίων της οικοδομικής άδειας ή πάλι με βάση την πιο πρόσφταη μελέτη κατανομής δαπανών?

 

3) Πρέπει να τα καταθέσω στην Πολεοδομία?

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι να το σφραγίσεις κάνε το σταυρό σου. Για μένα είναι από τα πιο επικίνδυνα θέματα που μπορείς να ασχοληθείς. Για να γίνει σωστή και δίκαιη δουλειά και εσύ να είσαι καλυμμένος μόνο θερμιδομέτρηση , ακριβή αποτύπωση σωστή μελέτη θέρμανσης. Από εκεί και πέρα τα άλλα είναι ημίμετρα. Συγνώμη αν δε σου απαντάω ακριβώς σε αυτό που θέλεις αλλά νομίζω ότι είναι λίγο αδιέξοδη η κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά γίνεται ενημέρωση στο φάκελο της μελέτης θέρμανσης, αλλά εφόσον λες ότι μπαίνουν και χώροι που δεν είναι δηλωμένοι τότε περιπλέκετε το πραγμα και θα έχεις πρόβλημα. Ας απαντήσει όμως κάποιος που του έχει συμβεί.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Μελέτη θέρμανσης δεν είχαν οι ιδιοκτήτες να μου δείξουν, μόνο τη μελέτη θερμομόνωσης, η οποία αναφερόταν στα διαμερίσματα του 1ου και 2ου ορόφου μόνο. Αλλά επειδή στις δύο προηγούμενες κατανομές ο μηχανικός είχε δηλώσει διαφορετικές θερμικές απώλειες για τα διαμερίσματα των 2 ορόφων, έφτιαξα μία μελέτη θέρμανσης. Θα τους πω ότι πρέπει να πανε στην Πολεοδομία και για να είμαι καλυμμένη, επειδή μου έχουν τύχει πολλά τραγελαφικά τον τελευταίο καιρό, σκέφτομαι να φτιάξω ένα έγγραφο και να υπογράψουν ότι γνωρίζουν πως πρέπει να δηλώσουν αυτές τις μεταβολές στην Πολεοδομία και ότι εγώ απλά τους συνέταξα μία ενδεικτική μελέτη. Μωρέ είναι μια γιαγιά η ιδιοκτήτρια και δεν ξέρω αν θα μπορεί να κάνει τόσα έξοδα για την αναθεώρηση της άδειας.

Δεν ξέρω ήδη πόσα χρήματα να της ζητήσω...

Link to comment
Share on other sites

Η δική σου ευθύνη είναι να εκπονήσεις την οποιαδήποτε μελέτη με αληθή στοιχεία. Καμία ευθύνη δεν έχεις για την ενημέρωση του φακέλου στην πολεοδομία. Αυτό είναι διοικητικό θέμα που αφορά στους ιδιοκτήτες και μόνο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.