Μετάβαση στο περιεχόμενο

koundal

Members
  • Περιεχόμενα

    19
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by koundal

  1. Φίλε gregmav, χτες ήμουν στο ΛΑΓΗΕ για τον ίδιο λόγο. Ο κύριος Μπότσης όταν είχα πάει το τιμολόγιο του Νοεμβρίου, μου είχε πει ότι η Κύπρου και η Πειραιώς, για 2 εταιρείες που ρώτησα συγκεκριμένα, θα πληρώνονταν στις 21/12. Χτες οι κοπέλες στο λογιστήριο μου είπαν ότι είναι θέμα διαδικαστικό του ΛΑΓΗΕ που δεν έχει πληρωθεί ακόμα η Κύπρου, γιατί ξεκίνησαν από την Εθνική. Δεν μπορούσαν να μου πουν ακριβώς πότε θα γίνουν οι πληρωμές. Να το κοιτάς κάθε μέρα, μέχρι τις 31/12 μου είπαν ότι σίγουρα θα έχει πληρωθεί η Κύπρου.
  2. Καλημέρα και σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Μελέτη θέρμανσης δεν είχαν οι ιδιοκτήτες να μου δείξουν, μόνο τη μελέτη θερμομόνωσης, η οποία αναφερόταν στα διαμερίσματα του 1ου και 2ου ορόφου μόνο. Αλλά επειδή στις δύο προηγούμενες κατανομές ο μηχανικός είχε δηλώσει διαφορετικές θερμικές απώλειες για τα διαμερίσματα των 2 ορόφων, έφτιαξα μία μελέτη θέρμανσης. Θα τους πω ότι πρέπει να πανε στην Πολεοδομία και για να είμαι καλυμμένη, επειδή μου έχουν τύχει πολλά τραγελαφικά τον τελευταίο καιρό, σκέφτομαι να φτιάξω ένα έγγραφο και να υπογράψουν ότι γνωρίζουν πως πρέπει να δηλώσουν αυτές τις μεταβολές στην Πολεοδομία και ότι εγώ απλά τους συνέταξα μία ενδεικτική μελέτη. Μωρέ είναι μια γιαγιά η ιδιοκτήτρια και δεν ξέρω αν θα μπορεί να κάνει τόσα έξοδα για την αναθεώρηση της άδειας. Δεν ξέρω ήδη πόσα χρήματα να της ζητήσω...
  3. Καλημέρα σε όλους και ελπίζω να μην κάνω λάθος που άνοιξα νέο topic. Σε 2όροφη πολυκατοικία του '87 με ωρομέτρηση και αυτόνομη κεντρική θέρμανση σε κάθε διαμέρισμα, μου ζητήθηκε να βγάλω έναν πίνακα για τις δαπάνες θέρμανσης, γιατί σε ένα από τα διαμερίσματα (ισόγειο κατάστημα) δεν χρησιμοποιούσαν τη θέρμανση μέχρι τώρα, αλλά λόγω αλλαγής κλιματικών συνθηκών, χρησιμοποίησαν τη θέρμανση το χειμώνα και δημιουργήθηκε ένας ψιλοπανικός. Υπάρχει η μελέτη θέρμανσης και κατανομής δαπανών που είχε κατατεθεί στην πολεοδομία, στην οποία περιλαμβάνονται μόνο ο 1ος και 2ος όροφος, όχι το ισόγειο που έχει μία γκαρσονιέρα και ένα κατάστημα. Το 2001 ο ίδιος μηχανικός έβγαλε νέα μελέτη κατανομής δαπανών θέρμανσης στην οποία συμπεριέλαβε και την ισόγεια γκαρσονιέρα. Το πρόβλημά μου είναι ότι στις 2 μελέτης κατανομής δαπανών έχει διαφορετικά εμβαδά για κάθε διαμέρισμα και θερμικές απώλειες. Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής: 1) Θα πρέπει να υπολογίσω μόνο τις θερμικές απώλειες του ισογείου καταστήματος και για τα υπόλοιπα διαμερίσματα ως έχει με βάση την πιο πρόσφατη μελέτη κατανομής δαπανών ή να κάνω νέα μελέτη θέρμανσης για όλο το κτίριο? 2) Επίσης τα εμβαδά να τα βρω βάσει των σχεδίων της οικοδομικής άδειας ή πάλι με βάση την πιο πρόσφταη μελέτη κατανομής δαπανών? 3) Πρέπει να τα καταθέσω στην Πολεοδομία?
  4. Καήμέρα συνάδερφοι, ανακοινώθηκαν τα νέα Σχέδια Χορηγιών για το 2012. Κατάθεση αιτήσεων έχρι τις 31/10/2012. Υπάρχει ξεχωριστό σχέδιο για όσους είχαν εξασφαλίσει εξαίρεση από άδεια κατασκευής και δεν είχαν προχωρήσει για λόγους υπέρβασης του ορίου ισχύος που είχε αποφασιστεί. Παραθέτω και το site του Ιδρύματος Ενέργειας: http://www.cie.org.cy/#sxedia-xorhgiwn-odhgoi
  5. Σε πρώτη φάση επιλέγουν κάποια άτομα από το σύνολο των αιτηθέντων και σε δεύτερη φάση τα καλούν για συνέντευξη.
  6. Μπορείς να βάλεις φωτοβολταικά σε στέγαστρο σπιτιού, μέχρι 10kW, χωρίς να απαιτείται κάποια άδεια από την πολεοδομία. Πρέπει βέβαια το κτίριο να υφίσταται νόμιμα, άρα να υπάρχει άδεια. Επιπλέον ο μηχανικός και ο ιδιοκτήτης αναλαμβάνουν την ευθύνη για τη νομιμότητα της κατασκευής. Οπότε δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα προστίμου, αλλά ρίσκου, το οποίο δεν νομίζω ότι είναι σοβαρό.
  7. Καλησπέρα!! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση, γιατί έχω την εντύπωση ότι έχω κάτι μεγάλο λάθος στο λογιστικά μου...Έχω κόψει ΑΠΥ σε τεχνική εταιρεία, γα μελέτη-σύνδεση φ/β σε στέγη, για να το καταθέσω στην εφορία μαζί με την ΥΔΕ (υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου εγκατάστατη), αλλά δεν έχω γράψει για παρακράτηση 20%, γιατί νόμιζα ότι δεν χρειάζεται...και είναι πάνω από 300Ε...Ξέρει κανείς αν έπραξα σωστά ή όχι;
  8. Αγαπητέ kalivn, θα μπορούσες να μου στείλεις κι ενένα πληροφορίες; Σ' ευχαριστώ πολύ!! [email protected]
  9. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:gm-Xw-N15N0J:www.epm.ntua.gr/Documents/2010/PinakasEpityxontvnEpilaxontvn10_11.pdf+%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CF%8C%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%80%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CF%8C+%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%87%CE%B5%CE%AF%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7+%CE%B5%CE%BD%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CF%82&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr Άνοιξέ το ως html!
  10. Την αίτηση για έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας μπορεί να την υπογράψει ο ιδιοκτήτης (με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής) ή ο μηχανικός με εξουσιοδότηση του ιδιοκτήτη. Προσοχή γιατί οι περισσότερες πολεοδομίες τα ζητάνε. Αλλά κάθε πολεοδομία ζητάει διαφορετικά πράγματα. Κάποιες πχ για φ/β σε στέγη/δώμα θέλουν και μελέτη στατικής επάρκειας.
  11. jennaki σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και συγχαρητήρια! Τελικά άνοιξα το αρχείο από το google ως html (πάνω στον πανικό μου, ούτε που το σκέφτηκα). Θα επικοινωνήσω αύριο και με τη γραμματεία των ηλεκτρολόγων, όπως μου είπες, για να δω πότε είναι οι εγγραφές. Και πάλι ευχαριστώ!
  12. Καλησπέρα, μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να μάθω τα αποτελέσματα όσων επιλέχτηκαν για το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό για το 2010-2011? Η ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού δε λειτουργεί και δε σηκώνουν τα τηλέφωνα. Επίσης βρήκα ένα pdf με λίγο ψάξιμο στο google, αλλά δεν μπορώ να το κατεβάσω! Please...
  13. Ναι, σωστά για τη διεκπεραίωση περιμένουμε την απόφαση της Μπατζελή.
  14. chris_gr: Ό,τι είπα, το είπα από εμπειρία. Κατέθεσα αίτηση για αγρότη. Απλά διεκπεραιώνονται από τις 4/9 και μετά. Δεν έχω σκοπό να παραπλανήσω, μόνο να διαφωτίσω. Κι εγώ άκουσα πρόσφατα ότι προσπαθούν να τους ωθήσουν στη δημιουργία αγροτικών ενώσεων. Βέβαια, δεν καταλαβαίνω γιατί δημιουργήθηκε τόσο ενδιαφέρον για τους αγρότες..
  15. Μου είπαν ότι τα έσοδα από τα φ/β εντάσσονται στο αγροτικό εισόδημα και δεν έκανε σύσταση εταιρείας, δηλαδή η αίτηση κατατέθηκε ως φυσικό πρόσωπο. Βέβαια το τι ακριβώς θα ισχύσει, θα φανεί...
  16. Αυτό το είπα για να βοηθήσω και όχι για να δημιουργήσω σύγχυση. Τουλάχιστον σε ένα υποκατάστημα της ΔΕΗ που κατέθεσα αίτηση για αγρότη, για 100kW, αυτά τους κατέθεσα και ήταν καλυμένοι. Αυτό με το ποσοστό του εισοδήματος, δεν το ξέρω, αλλά στα υπόλοιπα έχεις δίκιο. Κανονικά περιμένουμε την απόφαση. Ελπίζω να φανεί χρήσιμη η πληροφόρηση.
  17. Για επαγγελματίες αγρότες, καλό θα ήταν να προσκομίσετε και μια βεβαίωση ότι ο ιδιοκτήτης έχει την ιδιότητα του αγρότη (από Δ/νση αγροτικής ανάπτυξης της εκάστοτε Νομαρχίας) ή κάποιο πιστοποιητικό που να φαίνεται ο αριθμός μητρώου αγροτών.
  18. Καλησπέρα σε όλους!!! Είμαι καινούργια στο χώρο (5 ημερες μετά την ορκομωσία)!! Αποφάσισα να μπω από τώρα στα "δύσκολα" και θα ήθελα κάποιες πληροφορίες και λίγη βοήθεια από όποιον μπορεί να βοηθήσει και γνωρίζει φυσικά!! Θα ήθελα πληροφορίες για τη διαδικασία και τα βήματα αδειοδότησης φωτοβολταικών πάρκων 100kWp και 150kWp στην Κύπρο. Έψαξα στη ΡΑΕΚ, στην ΑΗΚ, στο Ίδρυμα Ενέργειας, στην Πολεοδομία, πήρα και μερικά τηλέφωνα, διάβασα και ό,τι σχετικό με νόμους, αποφάσεις, ανακοινώσεις κτλ βρήκα! Είναι αρκετά πρόθυμοι οι αρμόδιοι λειτουργοί, αλλά είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα. Ευχαριστώ πολύ!!
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.