Μετάβαση στο περιεχόμενο

Boiler και ηλιακά


stefa191

Recommended Posts

Απλα υπαρχει ενα σωληνας του boiler, στον οποιο κυκλοφορει ζεστο νερο το μεσημερι, αρα ζεστο νερο απο τα ηλιακα παει προς την εισοδο κρυου νερου του boiler.

 

Παρόλο που δεν είμαι υδραυλικός το πρόβλημα που έχεις πιστεύω ότι εστιάζεται στην λάθος τοποθέτηση της δεύτερης βάνας . Όταν δουλεύουν τα Ηλιακά δεν πρέπει να δουλεύει ταυτόχρονα το μπόιλερ για αυτό και υπάρχουν οι βάνες . Η δεύτερη βάνα θα έπρεπε να είναι τοποθετημένη μπροστά από το μπόιλερ και δεν θα έπρεπε η ροή του ζεστού νερού από τα Ηλιακά να έχει σημείο επαφής προς την κατεύθυνση του μπόιλερ . Θα έπρεπε τα Ηλιακά να δίνουν απευθείας προς τα δωμάτια το ζεστό νερό από τις δεξαμενές που έχουν και όχι να τροφοδοτούν με το ζεστό νερό το μπόιλερ . Καμία δουλειά από ότι ξέρω δεν έχει το ζεστό νερό από τα Ηλιακά να πηγαίνει στο μπόιλερ για αυτό και υπάρχουν οι βάνες . Δεν μπορείς ταυτόχρονα να χρησιμοποιείς και τα Ηλιακά και το μπόιλερ . Ένα από τα δύο θα δίνει ζεστό νερό στα δωμάτια .

Edited by IAN
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Κανονικα ναι, θα πρεπει η πανω η βανα και η κατω να κλεινει ωστε να πηγαινει το νερο απο τα ηλιακα απευθειας στα δωματια. Ο υδραυλικος μου ειχε πει να κατεβαζω μονο την βανα απο τον καθετο σωληνα και οχι απο τις οριζοντιες, προφανως εκανε λαθος, γιατι το νερο μοιραζεται. Λιγο ζεστο παει προς το boiler, λιγο ζεστο ερχεται απο το boiler προς τα δωματια, και λιγο ζεστο απο τα ηλιακα παει προς τα δωματια.

Το θεμα ειναι πως θα ξερω ποτε τελειωνει το νερο απο τα ηλιακα, γιατι καποιες ωρες δεν βρισκομαι στο ξενοδοχειο. Με αυτο τον τροπο (νερο μοιρασμενο), οταν τελειωνει το νερο απο τα ηλιακα συνηθως αρχιζει και πεφτει γρηγορα η θερμοκρασια του boiler, οποτε ξερω και το ανοιγω.

Edited by stefa191
Link to comment
Share on other sites

Είστε ξενοδοχειακή μονάδα με αρκετούς πελάτες από τα περιγραφόμενα. Γιατί δεν καλείτε έναν μηχανολόγο να εξετάσει το σύστημα και να δώσει λύσεις? Αυτός είναι αρμόδιος.

Link to comment
Share on other sites

Oχι, ειμαστε περιπου 20 δωματια αλλα δεν ειναι παντα ολα γεματα επειδη ειναι με group.Καποιες φορες μπορει να ειναι 3 δωματια τη βδομαδα ή και ολα. Κανονικα ο ιδιοκτητης θα επρεπε να εγκαταστησει ηλιακους συλλεκτες η οποιοι θα ζεστεναν το boiler, και ενα αυτοματο συστημα να ανοιγε το boiler οταν η θερμοκρασια επεφτε π.χ κατω απο 43 βαθμους. Τωρα ολα ειναι στο χειροκινητο ...

Link to comment
Share on other sites

Ο υδραυλικος μου ειχε πει να κατεβαζω μονο την βανα απο τον καθετο σωληνα και οχι απο τις οριζοντιες, προφανως εκανε λαθος, γιατι το νερο μοιραζεται.

 

Ο υδραυλικός έτσι όπως στα σύνδεσε και όπως τα βλέπουμε στην διάταξη σωστά σου είπε να κατεβάσεις την βάνα από τον κάθετο σωλήνα προκειμένου όλο το ζεστό νερό να πάει κατευθείαν στο μπόιλερ και από εκεί να το στέλνει το μπόιλερ στα δωμάτια . Αλλά από την στιγμή που τα Ηλιακά έχουν δικές τους δεξαμενές θα έπρεπε να στέλνουν το ζεστό νερό κατευθείαν στα δωμάτια χωρίς να περνάει από το μπόιλερ . Αυτό θεωρώ πως έπρεπε να το λάβει υπόψη ο υδραυλικός πριν προχωρήσει στην σύνδεση κατά τον τρόπο που βλέπουμε στην διάταξη . Ξανά λέω ότι δεν είμαι υδραυλικός αλλά καλά είναι να φωνάξεις έναν υδραυλικό προκειμένου να εξετάσει το πρόβλημα που έχεις από κοντά.

Edited by IAN
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω θα συμφωνήσω με τον nikmmech...

Δεν είναι έτσι απλά αυτά τα πράγματα.

Για να λειτουργήσουν σωστά 4 ηλιακά παράλληλα συνδεδεμένα χρειάζονται εξισορρόπηση....

Ισως το reverce return που δείχνω στο σχεδιάκι είναι ιδανικό.

Επίσης η τεχνολογία μας έχει χαρίσει απλούς αυτοματισμούς που δεν χρειάζεται να κάνει κανείς τον χαμάλη κάθε τρεις και λίγο στο λεβητοστάσιο για να γυρνάει βάνες...

Μια τρίοδη βάνα εκτροπής με τον κατάλληλο αυτοματισμό θα μας είχε απαλλάξει....

Αλλά για να φτιαχτούν όλα αυτά σωστά θέλουμε δεν θέλουμε χρειαζόμαστε μηχανολόγο με γνώσεις σε ηλιακά και αυτοματισμούς.

iliaka2.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Θα ηθελα να ρωτησω και κατι αλλο εδω σχετικα με τον κυκλοφορητη του λεβητα. Ηρθε ο υδραυλικος και ρυθμισαμε τον θερμοστατη του boiler (την πορτοκαλι συσκευη) στους 45 βαθμους ετσι ωστε ο λεβητας να ανοιγει μολις πεφτει κατω απο 40 και να φτανει μεγιστη 45. Το θεμα εδω ειναι οτι ο κυκλοφορητης θα πρεπει να δουλευει σχεδον 24/7 (αν εξαιρεσω τις 1-2 ωρες που θα το κλεινω και τις 1-2 που θα ειναι στα ηλιακα). Αυτο το καναμε γιατι ειμαστε full και δεν μπορω πια να το ελεγχω χειροκινητα εκτος και αμα καταστηνωσω στο λεβητοστασιο. Και ρωταω, ο κυκλοφορητης εχει τις προδιαγραφες για κατι τετοιο ? Να δουλευει δηλαδη 24/7, ή μπορει να κλαταρει συντομα ?

Ειναι ενας μικρος Wilo ...

Edited by stefa191
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.