Μετάβαση στο περιεχόμενο

Οικοδομικές εργασίες σε κτίσμα προ του 1955


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι. Μήπως γνωρίζει κανένας ποιες οικοδομικές εργασίες επιτρέπεται να κάνω σε κτίσμα προ του 1955 που δεν έχει την πλάγια απόσταση; Ειδικότερα επιτρέπεται να κάνω αντικατάσταση ξύλινης στέγης με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος;

Τέλος, αν δεν καταφέρω να αποδείξω ότι είναι προ του 1955, με ποιο τρόπο θα μπορούσα να κάνω την αντικατάσταση της στέγης με πλάκα;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

όταν λές δεν έχει πλάγια απόσταση εννοείς οτι ρυμοτομείται ? Σε αυτήν την περίπτωση μόνο εργασίες μικροεπισκευών για λόγους υγιεινής (δεν περιλαμβάνει την αλλαγή της στέγης).

Αν δεν είναι προ 55 νομίζω τπτ..... ας επιβαιβαιώσει και αλλός συνάδελφος...

Link to comment
Share on other sites

Οταν λέω δεν έχει την πλάγια απόσταση εννοώ ότι έχει απόσταση από το όριο 1μ ενώ σύμφωνα με το διάταγμα των οικισμών θα έπρεπε να έχει 2,50μ.

Link to comment
Share on other sites

πιστεύω ότι ΕΑΝ το κτίσμα υφίσταται προ του 1955 δεν θα έχεις πρόβλημα με την απόσταση αυτού από τα όρια αφού θεωρείτε νόμιμός υφιστάμενο.

 

1. Κτίριο ή τμήμα αυτού θεωρείται νομίμως υφιστάμενο:

"α) Αν έχει ανεγερθεί με νόμιμη άδεια και σύμφωνα με τους όρους αυτής ή έχει εξαιρεθεί από την κατεδάφιση σύμφωνα με τις διατάξεις του ΑΝ-410/68 ή αν έχει χορηγηθεί γι' αυτό νόμιμη άδεια ή νόμιμη αναθεώρηση άδειας κατά τις διατάξεις είτε της παρ.5 του Αρθ-16 του Ν-1337/83, είτε της παρ.3 του Αρθ-22, ή αν έχει εξαιρεθεί από την κατεδάφιση με τις διατάξεις του Ν-1337/83, όπως εκάστοτε ισχύει ή αν έχει ανεγερθεί πριν από την ισχύ του ΒΔ/9-8-55. Στις δύο τελευταίες περιπτώσεις θεωρείται νομίμως υφιστάμενο μόνο το τμήμα του κτιρίου που δεν αντίκειται είτε στις ισχύουσες διατάξεις είτε σε εκείνες που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής του, αν αυτές είναι ευνοϊκότερες"

 

Ας μας πει και κάποιος πιο έμπειρος...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.