Jump to content

gmazanakis

Members
 • Content Count

  178
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by gmazanakis

 1. Οικοδομική άδεια του 2000 με ολοκληρωμένο φέρον οργανισμό την πρώτη τετραετία και αναθεώρηση του 2019 για αλλαγή επιβλέποντα και προσθήκη κολυμβητικής δεξαμενής μέχρι πότε έχει ισχύει βρε παιδιά?
 2. Kαλησπέρα κάποτε έπαιζε ένα αρχείο από σε kml που είχε την διανομή μαζί με τα νούμερα το έχει κανείς?
 3. Καλησπέρα σας, Περίπτωση οικοπέδου 50 τ.μ. το οποίο είχε δοθεί με παραχωρητήριο και είναι άρτιο κατ' εξαίρεση, με κτίσμα το οποίο είχε κάνει κάλυψη νομίμως 100%. Τώρα όταν πάει να χτίσει θα χτίσει με 70 %? Αν ναι, μιλάμε για μη βιώσιμη λύση καθώς 0.7*50= 35 τ.μ. εκ των οποίων 10-12 είναι το κλιμ/σιο (και χωρίς να λαμβάνω υπόψη μεσοτοιχίες με γείτονες κτλ) Σε αυτό να προσθέσω ότι λόγω ιδεατού στερεού γίνεται αδύνατη και η εξάντληση του συντελεστή δόμησης..... Έχετε κάτι υπόψιν σας?
 4. και να αλλάζουμε και τα μεγέθη των κειμένων? πχ οι κορυφές να είναι 0.6 και οχι 0.8 με width factor 0.7?
 5. Μετά από δοκιμή πολύ καλό. Ξέρετε πως θα μπορούσα να χρησιμοποιεί την arial σαν γραμμα το σειρά και γενικά τo stantard ως style και σε κορυφές και σε αποστάσεις και πώς να όλα τα layer να είναι άσπρα?
 6. Πολύ καλό. Ευχαριστούμε. Γίνεται σε μεταγενέστερη να μπορούμε να επιλέξουμε και με ποιο γράμμα να αρχίσει η αρίθμηση όπως γίνεται με τους αριθμούς?
 7. Καλησπέρα, Σε περίπτωση καταστήματος (ένα) τελικά τα κλιμ/σια που αφαιρούνται από την δόμηση είναι 12 τ.μ. συνολικά? ή πάμε στα 25 τ.μ. ανά όροφο καταστήματος
 8. Καλησπέρα συνάδελφοι μπορείτε να μου πείτε αν ισχύει σε γωνιακό οικόπεδο η παράγραφος 6β η υπερισχύει ο ΝΟΚ και δεν χρειάζεται να το τηρήσουμε ? Σε οικόπεδο μεγαλύτερο των 500 τμ το κτίριο τοποθετείται σε απόσταση τουλάχιστον 2,50 μέτρων από την παραπάνω οριζόμενη γραμμή δόμησης." Αν εξακολουθεί να ισχυεί, ισχύει και για τα δύο πρόσωπα του οικοπέδου ή μόνο για την κύρια όψη.
 9. Version V1.2

  985 downloads

  Απλό .xls στο οποίο έχει περαστεί ο τύπος του Κτηματολογίου με την: Απόφαση Οργανισμού Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Χ.Ε.) 461/03/21-7-2008 (ΦΕΚ 1510 Β'/31.7.2008) Καθορισμός του τρόπου υπολογισμού της "αποδεκτής αποκλίσεως" εμβαδού κατά το άρθρο 13α του ν. 2664/ 1998 Α= [(√Ε + 2Uo)² − Ε] x Π/Πτ και ειδικότερα: α) Υπολογίζεται η πλευρά τετραγώνου σχήματος εμ− βαδού ίσου με το εμβαδόν (Ε) του γεωτεμαχίου του οποίου ζητείται η ανοχή, όπως αυτό έχει καταχωρηθεί στην κτηματολογική βάση. Το τετράγωνο αυτό που ορί− ζεται «ανηγμένο τετράγωνο» έχει πλευρά √Ε. β) Το τετράγωνο αυτό προσαυξάνεται με επιμήκυνση των πλευρών του κατά μέγεθος Uo, όπως αυτό ορίζεται στο Κεφάλαιο 7, παράγραφος 3.6. των «Τεχνικών Προ− διαγραφών Μελετών Κτηματογράφησης για την δημι− ουργία Εθνικού Κτηματολογίου», οι οποίες εγκρίθηκαν με την υπ’ αριθμ. 425/09.01/17.7.2007 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Κ.Χ.Ε. (ΦΕΚ τ. Β΄, 1275/24.7.2007, όπως αναδημοσι− εύτηκε στο ΦΕΚ τ. Β΄, 1443/9.8.2007) και αναθεωρήθηκαν με την υπ΄αρ. 460/03/12.6.2008 απόφαση του Δ.Σ. του Ο.Κ.Χ.Ε. (ΦΕΚ τ. Β΄, 1156/24.6.2008).Το νέο αυτό τετρά− γωνο ορίζεται ως «διευρυμένο ανηγμένο τετράγωνο» Ειδικότερα για τις αστικές περιοχές (κλίμακα σύντα− ξης 1:1000) Uo = 0.50 μ. και για τις αγροτικές περιοχές (κλίμακα σύνταξης 1:5000) Uo = 2.00 μ. Το εμβαδόν του νέου τετραγώνου που προκύπτει είναι Ετ = (√Ε + 2Uo)² . Η τιμή της «αποδεκτής απόκλισης» Α του εμβαδού του γεωτεμαχίου υπολογίζεται με την διαφορά Ετ μείον Ε επί τον λόγο Π/Πτ, όπου Π είναι η περίμετρος του γεω− τεμαχίου σύμφωνα το διάγραμμα της κτηματολογικής βάσης και Πτ η περίμετρος του «ανηγμένου τετραγώ− νου» δηλαδή Πτ= 4√Ε.
 10. Κανα αυτο απαιτεί μεγαλο οικοπ2δο η αλλο σε κοντινη αποσταση.....
 11. Οχι αφού εγώ δεν είμαι αμιγούς αλλά μικτής χρήσης ... ή κάτι καταλαβαίνω λάθος ?
 12. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά μην κολλήσουμε στο αν θα ονομάσουμε πιλοτι ή όχι. Αν μπορούν οι mods να αλάξουν τον τίτλο σε χώρο στάθμευση σε όροφο Το θέμα είναι τι συμβαίνει όταν η χρήση του κτιρίου δεν είναι χώροι στάθμευσης αλλά μικτή. Ο χώρος θα μετρήσει στην δόμηση ή όχι?
 13. Οχι μιλάμε για κτίριο μικτής χρήσης που λόγω τεχνικών λόγων δεν μπορεί να γίνει υπόγειο ενώ στο ισόγειο λόγω τοποθεσίας "πρέπει" να γίνει κατάστημα. Συνεπώς οι θέσεις στάθμευσης ίσως θα μπορούσαν είτε με ράμπα είτε με ηλ. αναβατόριο να γίνουν στον πρώτο όροφο....
 14. Καλημέρα στο forum, αναζητώ κάποια νομοθεσία σχετικά με την δυνατότητα κατασκευής χώρου στάθμευσης στον όροφο και όχι στο ισόγειο, όπως προβλέπει ο Νοκ χωρίς προφανώς αυτός να προσμετράτε στον Σ.Δ. (5 θέσεις) Έχετε κάτι υπόψιν σας. Τέτοιες κατασκευές έχω συναντήσει προς Θεσσαλονίκη μεριά.
 15. Και πάλι μπράβο Μήπως θα μπορούσε να προστεθεί και η δυνατότητα να αναγράφεται δίπλα από τα σημεία και το υψόμετρο τους σε παρένθεση?
 16. Φυσικά και όχι. Όχι δεν μου είπαν αλλά εκεί δεν ζητούσαν ούτε στο 4014
 17. Καλησπέρα σας, Ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με το αν τελικά οφείλονται ασφαλιστικές εισφορές όταν εκδίδεται άδεια νομιμοποίησης ύστερα από υπαγωγή στον 4178/13 (Α 24 παρ. Το ΙΚΑ εδώ στα Χανιά θα μας τρελάνει καθώς λέει δια στόματος διευθύντριας "Ξέρω τι γράφει ο 4178 αλλά τα ίδια έγραφε ο 4014 (εδώ γελάμε)" και με αυτή την δικαιολογία δεν δίνουν ασφαλιστική ενημερότητα για συμβόλαιο μέχρι να βγεί κάποια σχετική εγκύκλιος που σύμφωνα με την διευθύντρια του εδώ τμήματος έχει την "πληροφόρηση" ότι θα ζητάει τα ίδια με τις εγκυκλίους σχετικά με τον 4014!! Παρακαλώ αν έχετε σχετική εμπειρία από άλλα ΙΚΑ ..... Υ.Γ. Συγνώμη από τους διαχειριστές αν θεωρείται ότι πρέπει να μεταφερθεί σε αντίστοιχο ποστ του 4014
 18. καλησπέρα θα ήθελα την γνώμη σας. ακίνητο (στο οποίο περιγράφεται με δικαστική πράξη) με διόροφη οικοδομή από το 70, στο ισόγειο κατάστημα στον πρώτο κατοικία. Μπορεί να κάνει προσύμφωνο οριζόντιας και να πάει η κατοικία με την κατηγορία 1 ή η "αμιγώς κατοικία" αναφέρεται σε όλο το ακίνητο και όχι σε κάθε οριζόντια ξεχωριστά και συνεπώς παρμένη η χρήση μικτή?
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.