Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απόφαση 462/3/5.8.2008


Recommended Posts

Την έχει κανείς υπόψιν του. Σύμφωνα με αυτήν στη Δήλωση Ν.651/77 στα τοπογραφικά διαγράμματα πρέπει να υπολογίζεται με τον μαθηματικό τύπο η απόκλιση και να γράφεται εντός της δήλωσης. Έχει κανείς την απόφαση και τον μαθηματικό τύπο μήπως;

Link to comment
Share on other sites

απόκλιση ως προς τι?

εμβαδού πράξης εφαρμογής?

υλοποιημένα όρια?

συμβόλαιο?

κτηματολόγιο?

 

Αν αναφέρεσαι στο τελευταιο http://www.ktimatologio.gr

Link to comment
Share on other sites

Η απόφαση αυτή του ΟΚΧΕ αναφέρεται στο ζήτημα αν το εμβαδόν που δηλώνει ο Τοπογράφος Μηχανικός στο Τοπογραφικό που συνοδεύει την εγγραπτέα πράξη είναι συμβατό με το εμβαδόν που έχει καταχωρήθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο.

Αν είναι συμβατό σύμφωνα με το τύπο της απόφασης του ΟΚΧΕ (όπως έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Ν.2664/1998) ο Προϊστάμενος του Κτηματολογικού Γραφείου καταχωρεί την πράξη. Αν δεν είναι ο νόμος αναφέρει τις επόμενες ενέργειες.

Είναι προφανές ότι το εμβαδόν που δηλώνει ο Τοπογράφος Μηχανικός με την μέθοδο μέτρησης που εφαρμόζει (άμεση μέτρηση, «ορθογώνιες συντεταγμένες» κλίμακα 1:200 ή 1:500 στα εντός 1:500 ή 1:1000 στα εκτός) είναι το πιο κοντινό στην πραγματικότητα. Ενώ το εμβαδόν του Κτηματολογίου όπως έχει προσδιοριστεί με την μέθοδο μέτρησης και την κλίμακα είναι το προς διόρθωση (φωτογραμμετρική απόδοση, ορθοφωτοχάρτης, κλίμακα 1:1000 στα εντός 1:5000 στα εκτός). Η όλη διαδικασία δεν έχει σχέση με το Ν651/1977.

Συμπέρασμα : μετρήσεις με μεγάλη προσοχή και ακρίβεια και με την ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΜΟΙΒΗ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.