Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή τομέα Πολιτικοί Μηχανικοί


ApostolisOik

Recommended Posts

Φέτος μπαίνω στο 4ο έτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και καλούμαι να επιλέξω τομέα.Θεωρητικά το πτυχίο που προσφέρει η σχολή ειναι ενιαίο και οι τομείς υπάρχουν για μια επιπλέον εμβάθυνση.Ωστόσο μου δημιουργούνται απορίες.Επιλέγοντας κάποιος π.χ. τον τομέα των υδραυλικών έργων θα εχει την ικανότητα να εργαστεί με θέματα του δομοστατικού τομέα στο μέλλον;Δηλαδή η σχολή του προσφέρει το θεωρητικό υποβαθρο για να ασχοληθεί με κάτι εκτός του τομέα που έχει επιλέξει;Γιατι σε προπτυχιακό επίπεδο διδάσκονται διαφορα μαθηματα,κοινά για ολους τους τομείς,που θεωρητικά καλύπτουν τις απαιτούμενες γνώσεις.Για παράδειγμα, εγώ ενδιαφέρομαι να ασχοληθώ μελλοντικά με τις μεταλλικές κατασκευές.Παρόλα αυτα για διαφόρους λόγους θέλω να ακολουθήσω τον τομέα των υδραυλικών έργων...Αυτό θα είναι εμποδιο στην ενασχόληση μου με με τις μεταλλικές?Θα έχω ελλειψη γνώσης?Θα πρεπει υποχρεωτικά να παρακολουθησω τον τομέα των Κατασκευών?

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα στην ελλαδα να μην πω το 99% αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο ασχολιας ειναι τα δομοστατικα.Ειναι πολυ καλο να ακολουθησεις αυτον τον τομεα αν θες να ασχολιθεις οπως λες με τις μεταλικες κατασκευες. Τωρα απο την αλλη πολλοι δεν ακολουθουν αυτον τον τομεα για καποιους λογους που δεν εχουν να κανουν με το τι αρεσει στον καθενα. Πιστευω οτι το καλιτερο ειναι να ακολουθισεις αυτο που σου αρεσει.

Εχε υποψην σου οτι δεν εχεις προβλημα και εχεις δικαιωμα κανονικα οπως και οι δομοστατικοι. Αλλα δεν ειναι ετσι στο εξωτερικο , αν εχεις ειδικοτιτα υδραβλικων θα αναγκασεις να δουλεψεις σε αυτα.

Πρωτων γιατι οι εταιριες περνουν εξιδικευμενα ατομα και δευτερον η κοινονια δεν παει στον πολιτικο μηχανικο (οπως στην Ελλαδα) αλλα στον δομοστατικο μηχανικο (structural engineer) για τα στατικα και δεν θα εχεις εγγυημενα πελατες.

Απο την αλλη το καλιτερο ειναι να μην δοσεις σημασια στις ανοησιες που γραφω και γραφει ο καθενας και κανε αυτο που αγαπας γιατι ετσι θα ξεχωρισεις.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι πως οι Μεταλλικές με ενδιαφέρουν αρκετά ως επαγγελματική ενασχόληση.Ο τομέας των υδραυλικών ειναι αρκετα ενδιαφέρον,τουλάχιστον σε προπτυχιακό επίπεδο, και θα με ενδιέφερε να τον παρακολουθήσω...Στη σχολή όσον αφορά τις μεταλλικές κάνουμε τα 2 μαθήματα στο 6ο και 7ο εξάμηνο.Απο πλευράς Στατικών ,τα μαθήματα στατικών που διδάσκονται οι φοιτητες του τμήματος και είναι κοινα για όλους...Δν ξέρω όμως τί αλλο απαιτείται για να μπορέσει να ανταπεξέλθει κάποιος στις μεταλλικές.Σίγουρα ένα μάθημα που να έχει σχέση με τις Σύμμικτες κατασκευες...Τί άλλο:

Link to comment
Share on other sites

apostolisoiko τι μου θύμισες τώρα!

Ατελείωτες συζητήσεις πάνω σε αυτό το θέμα. Πάντως ανησυχείτε περισσότερο απο όσο θα έπρεπε. Επειδή είσαι ακόμα σε φάση που μπορείς να επιλέξεις αυτό που σου αρέσει ενώ ενδεχομένως στην επαγγελματική σου ζωή αυτό μπορεί να μην είναι εφικτό παρακολούθησε τα μαθήματα του τομέα που σε γεμίζει.

Δεν είναι ανάγκη να πας δομοστατικό για να εκπονείς στατικές μελέτες. Πολύ καλές βάσεις παίρνεις και με τα μαθήματα προ τομέα. Μην ακολουθείς τους πολλούς εαν σου αρέσει ο υδραυλικός να επιλέξεις υδραυλικό. Ούτως η άλλως μικρό ρόλο παίζει η επιλογή τομέα με αυτά που θα επιλέξεις να ασχοληθείς αργότερα.

Για παράδειγμα ενώ τελείωσα εδαφοτεχνικός και ασχολούμαι κυρίως με στατικά. Θυμίσου οτι στο επάγγελμά μας το διάβασμα δεν τελειώνει ποτέ. Πάρε τώρα όσο μπορείς παράπλευρες γνώσεις και στο μέλλον κάνε αυτό που θες. Αχ πάνε τα καλά τα χρόνια...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τον Πάνο. Επέλεξε τώρα αυτο που σου αρέσει. Στο μέλλον δεν μπορείς να προγραμματίσεις με τι τελικά θα ασχοληθείς.

Και γώ είχα πάρει τότε γεωτεχνικά. Συνέχησα με μεταπτυχιακό στα γεωτεχνικά. Μου άρεσαν πιο πολύ από όλα. Τελικά δεν ασχολήθηκα με αυτό αλλά δεν το μετάνιωσα που επέλεξα τον συγκεκριμένο τομέα.

Αν σου αρέσουν τα υδραυλικά προχώρα.....

Link to comment
Share on other sites

Ανησυχούμε περισσότερο επειδή δεν έχουμε κάποιον να μας πει πέντε πράγματα μέσα απο τη σχολή.Επίσης αυτό προσπαθώ να κάνω , να επιλέξω αυτό που μου αρέσει.Από τη μία οι μεταλλικές και απο την άλλη ο τομέας υδραυλικής μηχανικής.Όσο για το θέμα του διαβάσματος...αυτό το χω καταλάβει πολύ καλά.Αν περιμένω μόνο από αυτά που λένε οι καθηγητές, δν πρόκειται να καταφέρω και πολλά.Φίλε Πάνο η στροφή από τα εδαφοτεχνικά στα στατικά ήταν εύκολη;Δηλαδή σε βοήθησαν τα μαθήματα προ τομέα;

Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.