Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντελεστές Επιβάρυνσης ΥΔ


Recommended Posts

Γειά σας συνάδελφοι. Δεν γνωρίζω αν έχει συζητηθεί το θέμα και παλαιότερα, για αυτό παρακαλώ αν έχει γίνει παραπεμψτε με.

 

Όταν ο Ν.4014 αναφέρει ότι για τις υπερβάσεις δόμησεις (για να βρούμε τους συντελεστές επιβάρυνσης) "αθροίζομαι το σύνολο των υπερβάσεων ανά κατηγορία αυθαιρέτων" πως ερμηνέυεται ακριβώς?

 

Αναφέρω ακριβώς την περίπτωση που έχω: Σε αυθαίρετο κτίσμα με Ο.Α. έχω υπέρβαση δόμησης συνολικά 240,00 τ.μ. με χρήση οικίας!!!!! και 145,00 τ.μ. υπέρβαση δόμησης με χρήση καταστήματος!!!!! Συγκρίνω ξεχωριστά τις υπερβασεις δόμησης των κατοικιών και ξεχωριστά του καταστήματος, με την μέγιστη επιτρεπόμενη, για να βρώ τον συντελεστή επιβάρυνσης??

Ή πρέπει να αρθροισω τις 2 υπερβάσεις και να συγκρίνω το άρθροισμά ( 240,00 + 145,00 = 385,00 τ.μ.) με το μέγιστο επιτρεπόμενο για να βρώ το συντελεστή επιβάρυνσης??

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Σε κάθε φύλλο καταγραφής θα μπεί ως (κοινός) συντελεστής το αποτέλεσμα της συνολικής υπέρβασης δόμησης με την μέγιστη επιρεπόμενη, δηλαδή το 385/μέγιστο επιτρεπόμενο.

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες .Εχει άδεια ή όχι? Εντός ή εκτός σχεδίου-οικισμού?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες .Εχει άδεια ή όχι? Εντός ή εκτός σχεδίου-οικισμού?

Συνάδερφοι, ευχαριστω για το ενδιαφέρον και συγνώμη για την καθυστέρηση, αλλά ήμουν εκτός νομού και δεν μπορούσα να απαντήσω.

Να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζονται στη συγκεκριμένη περίπτωση, αφού το θέμα είναι ξεκάθαρο: προσθέτουμε όλες τις υπερβάσεις δόμησεις ή μόνο αυτές που αφορούν την ίδια κατηγορία αυθαιρεσίας??

Για το τυπικό, το κτίσμα είναι εκτός οικισμού και ένα τμήμα του έχει Ο.Α. η οποία είναι σωστά εφαρμοσμένη!! Το αυθαίρετο τμήμα του κτίσματος προστέθηκε αργότερα.

Link to comment
Share on other sites

Η πληροφορία της άδειας χρειαζόταν γιατί αν δεν είχε άδεια τότε δεν παίρνει συντελεστή ΥΔ άρα το ερώτημα δεν υπάρχει σε αυτή την περίπτωση.Βλέπω όμως τώρα ότι την αναφέρεις την ΟΑ στο πρώτο σου μήνυμα, λεπτομέρεια που μου είχε ξεφύγει.

Το εντός ή εκτός χρειάζεται για να υπολογιστεί ο μέγιστος ΣΔ.Αφού είσαι εκτός και έχεις χρήση καταστήματος και κατοικίας άρα μικτή, παίρνουμε τον δυσμενέστερο που είναι της κατοικίας.

Ισχύουν αυτά που λέει ο yian.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.