Didonis Δημοσιεύτηκε April 18, 2022 at 07:46 μμ Δημοσιεύτηκε April 18, 2022 at 07:46 μμ 3 ώρες πριν, MOUGGOLIAS said: ......αλλαγή χρήσης ορόφου απο κατοικία σε γυμναστήριο. ... τσέκαρε και αλλαγή κινητά φορτία για την Στατική Μελέτη Η Κατοικία λογικά έχει υπολογιστεί για 200Kg/m2 κινητά φορτία
sdakos Δημοσιεύτηκε November 20, 2024 at 08:02 μμ Δημοσιεύτηκε November 20, 2024 at 08:02 μμ Καλησπέρα σε όλους! Το γράφω εδώ για να μην ανοίγω καινούριο θέμα. Μετά από 2,5 χρόνια στο ελεύθερο επάγγελμα, μου έτυχε (μάλλον) η πρώτη άδεια λειτουργίας. Προσπαθώ να δω αν θα έχω πρόβλημα με την αδειοδότηση καθώς δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να νοικιάσει τον χώρο ο πελάτης και μετά να του πω ότι δεν μπορεί να εκδοθεί η άδεια. Πιο συγκεκριμένα αναφέρομαι σε αδειοδότηση αθλητικού σωματείου ερασιτεχνικού αθλητισμου (θα είναι κάτι σαν σωματείο - σχολή πολεμικών τεχνών) το οποίο εντάσσεται στην κατηγορία Δ της ΚΥΑ 408113/21902/2725/603 (ΦΕΚ 3568/2017). Ο πελάτης έχει βρει έναν υπόγειο χώρο περίπου 300 τ.μ. ο οποίος είναι κατασκευασμένος/δηλωμένος ως αποθήκη (βοηθητική χρήση). Ο υπόγειος χώρος βρίσκεται σε πολυκατοικία χτισμένη με οικοδομική άδεια του 1977. Ο χώρος έχει 2 εισόδους με κλιμακοστάσια που επικοινωνούν με τον εξωτερικό χώρο και άλλες 2 πόρτες που επικοινωνούν με το κεντρικό κλιμακοστάσιο του κτηρίου. Ο χώρος έχει αερισμό και φωτισμό από τα 2 εξωτερικά κλιμακοστάσια που ανέφερα πριν και απο κουρ ανγκλέ. Η ΚΥΑ δεν βλέπω να απαγορεύει την εγκατάσταση ούτε σε βοηθητική χρήση ούτε σε υπόγειο. Ο μηχανικός του δήμου μου επιβεβαίωσε ότι δε ζητάει κάτι σχετικό. Προσπαθώ να δώ ΠΟΥ θα μπορούσα να έχω πρόβλημα. Τα βασικά που βλέπω είναι: 1) Αν θα έχω στατική επάρκεια (θα κοιτάξω αν υπάρχει η στατική μελέτη στην πολεοδομία) 2) Αν θα εξασφαλίσω πιστοποιητικό πυρασφάλειας (γνωρίζει κάποιος αν υπάρχει περίπτωση από τα δεδομένα που έγραψα να το απαγορεύσει η πυροσβεστική;) 3) Αν εξασφαλίζεται ο αερισμός-φωτισμός; 4) Αν θα έχω πρόβλημα με την προσβασιμότητα για ΑμΕΑ ; Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη γιατί έχω διαβάσει ήδη καμιά 20ρια νόμους και νομίζω μόνο μπλέκομαι περισσότερο...
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα