Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εκτός σχεδίου μεν, εντός οικισμού δε, στην Αττική?


Recommended Posts

Χαιρετώ τη συντροφιά σας και σας συγχαίρω για το τόσο ενδιαφέρον forum. Μήπως θα μπορούσε κανείς να με διαφωτίσει (δεν είμαι συνάδελφός σας) για το αν υπάρχουν στην Αττική (με ενδιαφέρει η Νοτιοανατολική Αττική: δήμος Κρωπίας, δήμος Καλυβίων, η περιοχή της Αναβύσσου) εκτός σχεδίου αγροτεμάχια που είναι εντός οικισμού και αν αυτά θεωρούνται οικοδομήσιμα?

Μου είπαν από μία τράπεζα ότι είναι η μόνη κατηγορία των εκτός σχεδίου για τα οποία δίδουν στεγαστικά δάνεια (εκτός από τις εκτάσεις άνω των 4 στρεμμάτων, φυσικά).

Απορώ, λοιπόν, και καθώς η Πολεοδομία Μαρκοπούλου δεν μπαίνει στον κόπο να απαντήσει στα τηλεφωνήματα, έχω την ελπίδα ότι εσείς κάτι θα γνωρίζετε, ως επαϊοντες.

Επίσης, αν όντως στις ανωτέρω περιοχές υπάρχουν τέτοιοι οικισμοί και εκτός σχεδίου οικοδομήσιμα οικόπεδα, ποιος είναι ο συντελεστής δόμησης?

 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Χαίρομαι που σας ανακάλυψα!

Β.

Link to comment
Share on other sites

Δεν το γνωρίζω αλλά μπορείς να απευθυνθείς στους κατα τόπους δήμους. Αυτοί γνωρίζουν ποιά τμήματα του δήμου τους είναι εντός-εκτός σχεδίου, εντός οικισμών κλπ.

Μην περιμένεις να σου απαντήσει η Πολεοδομία τέτοιο πράγμα από το τηλέφωνο!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Χαίρετε,

εννοούν τους οικισμούς προϋφιστάμενους του 1923 χωρίς ρυμοτομικό και τους οικισμούς με λιγότερο από 2000 κατοίκους (επίσης χωρίς ρυμοτομικό).

Συμφωνώ με την anka, μια επίσκεψη στις Δημαρχίες θα σε βοηθήσει.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ πολύ για την τόσο άμεση ανταπόκριση.

Φαντάζομαι ότι η πρώτη περίπτωση στόχο είχε να διευκολύνει τους πρόσφυγες του '22 να χτίσουν νόμιμα. Η δεύτερη κατηγορία οικισμών ακούγεται πολύ ευρεία, ωστόσο.

Και πάλι ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

1. μην μπερδεύεις τις έννοιες :

Γήπεδο είναι η συνεχόμενη έκταση γης (εντός ή εκτός σχεδίου), που αποτελεί αυτοτελές και ενιαίο ακίνητο και ανήκει σε έναν ή σε περισσότερους κυρίους εξ αδιαιρέτου (παράγραφος 12, άρθρο 2, Ν.1577/86).

 

Οικόπεδο είναι κάθε γήπεδο, που βρίσκεται μέσα στο εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο ή μέσα στα όρια οικισμού χωρίς εγκεκριμένο σχέδιο (παράγραφος 13, άρθρο 2, Ν.1577/86).

 

Αγροτεμάχιο είναι το γήπεδο που βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης.

Διακρίνεται σε κληροτεμάχιο (που παραχωρήθηκε από το Υπ. Γεωργίας σε πρόσφυγες και στα οποία απαγορεύεται η κατάτμηση γενικά) και σε ιδιοκτησία (ντόπια χωριά ).

 

2. δάνεια δίνουν οι τράπεζες για την αγορά οικοπέδων και αυτά αποτελούν γιαυτές εμπράγματη εξασφάληση μόνο όταν είναι οικοδομήσιμα.

Κάποιες τράπεζες θέτουν ως προυπόθεση χρηματοδότησης την δέσμευση για την έκδοση οικοδομικής άδειας σε εύλογο χρόνο (π.χ. 1 χρόνο).

Στα αγροτεμάχια συνήθως υπάρχει πρόβλημα χρηματοδότησης (που όμως γίνεται σε μερικές περιπτώσεις με διασφάλιση του δανείου από άλλο ακίνητο).

 

3. στα οικόπεδα χτίζεις συνήθως 400τμ κατοικία και στα χωράφια 200τμ (στις πλείστες των περιπτώσεων και όταν ξεπερνάει η επιφάνεια του οικοπέδου την ελάχιστ αρτιότητα

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ

Απολαμβάνω στο forum αυτό τον επιστημονικό σας λόγο σε τόνο νομικών κειμένων. Το γεγονός αυτό με κάνει να διστάζω, θα τολμήσω να ρωτήσω ωστόσο, ως αδαής: τι σημαίνει άρτιο? Έχω στο μυαλό μου ότι μια έκταση είναι ή δεν είναι οικοδομήσιμη. Η αρτιότητα σε τι ακριβώς συνίσταται?

Ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.