Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απο που να ξεκινήσω; Νέος ΗΜ&ΜΥ χωρίς γνώσεις και εμπειρία


Recommended Posts

Όλα σωστά αυτά που είπαν οι συνάδελφοι παραπάνω. Εγώ θα προσθέσω το εξής: είμαι σε ανάλογο ακαδημαϊκό επίπεδο (Δίπλωμα ΗΜΜΥ και MSc) και για να μην βρεθώ ακριβώς σε αυτήν τη θέση τα μάζεψα και ήρθα Αγγλία. Εδώ είναι απίστευτο το πόσο σε βοηθάνε για να μάθεις τη δουλειά. Γιατί με λίγη εκπαίδευση σε λίγο καιρό θα τους είσαι κέρδος.

 

Για αυτό η συμβουλή μου είναι άμα δεν βλέπεις ανταπόκριση και πρέπει να παρακαλάς ακόμα και για να δουλέψεις τζάμπα (πράγμα απαράδεκτο για μένα) κάνε τα χαρτιά σου για έξω. Θα συνειδητοποιήσεις πόση μετανάστευση υπάρχει και δεν είναι κάτι φοβερό. Κανείς δεν σε δεσμεύει. Όλοι είναι αναλώσιμοι. Κάνουν 2-3 έργα και μετά μπορεί να αναλάβει άλλος. Γιατί όπως είπαν και όλοι οι συνάδελφοι, όσο και αν διαβάσουμε (έχω μπει και εγώ σε αυτό το λούκι) άμα δεν ζοριστείς πάνω σε μια μελέτη δεν πρόκειται να μάθεις ποτέ και να γίνεις ανταγωνιστικός.

 

Και θα κλείσω με αυτό που είπε ο Moderators: βούτα και θα την βρεις την άκρη είτε στην Πατρίδα είτε έξω.

 

Καλή τύχη συνάδελφε...

Link to comment
Share on other sites

φιλε καλό ειναι να πας κάπου να εκπαιδευτείς έστω και με λίγα χρήματα , έστω και τσάμπα για λίγο καιρό για να μάθεις την δουλεια και να εχεις προυπηρεσία !!! απο το να κάθεσαι είναι χειρότερο ...

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

έστω και τσάμπα για λίγο καιρό για να μάθεις την δουλεια και να εχεις προυπηρεσία !!! απο το να κάθεσαι είναι χειρότερο ...

Πρεπει να ξυπνησετε και να παρετε χαμπαρι πως το τσαμπα μας σκοτωνει ολους. Οσο θα πηγαινεται τσαμπα τοσο θα χανονται οι θεσεις εργασιας. Δεν καταλαβαινεται πως το τσαμπα ευννοει μονο τους εργοδοτες και χανονται οι θεσεις εργασιας; Οταν πας τσαμπα γινεσαι ο δουλος του καθε γλιτση εργοδοτη, ο οποιος σε βλεπει καθαρα σαν αναλωσιμο ειδος. Σε κραταει 2-3 μηνες, συνηθως εχοντας και απαισια συμπεριφορα απεναντι σου, και μετα σε πεταει σαν την πατσαβουρα απο το καραβι, για να παρει το επομενο κοροϊδο. Και οσο θα υπαρχουν κοροϊδα τοσο θα χανονται οι θεσεις εργασιας.

Και νομιζεις πως αμα πας τσαμπα καπου για 2-3 μηνες θα αποκτησεις τοσο φοβερη προϋπηρεσια που μετα θα σε θελουν ολοι; Το αντιθετο, θα κοπιασεις, θα αγανακτισεις, θα νευριασεις κτλ και μετα θα εισαι παλι στο τιποτα, ενω ο εργοδοτης θα εχει βγαλει μερικες χιλιαδες ευρω στην καμπουρα σου και μετα θα παει για αλλα.

Που εφτασε αυτη η χωρα πραγματικα. Εν ετει 2012 να μιλαμε για τσαμπα εργασια, χειροτερα και απο την δουλεία του μεσαιωνα δηλαδη.

Edited by karavlaxos
Link to comment
Share on other sites

Σαν καινούριος μηχανικός, πρώτα κάνε άσκηση σε όποια κατεύθυνση σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς, αφιέρωσε χρόνο σε εικονικές μελέτες και σε προγράμματα. Όταν τα μάθεις καλά, τότε πάρε τους δρόμους, βρες τεχνικά γραφεία κτλ και μοίραζε βιογραφικά. Το μόνο που ενδιαφέρει τον ιδιώτη, είναι να του βγάζεις τη δουλειά του. Αν δει ότι στο είδος σου είσαι καλός, θα σε κρατήσει. Θα σε ρωτήσουν τι πτυχίο έχεις για τα τυπικά. Για τα πρακτικά, θα σε ρωτήσουν: "Autocad γνωρίζεις να δουλεύεις? Αν όχι, άφησε εδώ το βιογραφικό σου και θα σε ενημερώσουμε!"

 

έστω και τσάμπα

 

Κατ' αρχήν "τσάμπα" δεν μπορεί κανείς να δουλέψει από νομοθετικής πλευράς.

Αν πιάσουν τον εργοδότη ο οποίος απασχολεί εργαζόμενο και δεν τον πληρώνει, θα την πατήσει άσχημα.

Ευτυχώς υπάρχουν οι ελεγκτικοί οργανισμοί για αυτό. Δυστυχώς, όμως, δεν κάνουν σωστά ή/και καλά τη δουλειά τους.

Το να καταγγείλεις κάτι τέτοιο, στις μέρες μας σχεδόν δε θεωρείται ρουφιανιά.

Και αυτό επειδή, όταν εγώ πληρώνω τα ΤΕΒΕ και την εφορία μου και έχω να θρέψω 2-3 στόματα και συμβαδίζω με τη λειτουργία του κράτους (άσχετα αν μ' αρέσει ή όχι), δε θα το σκεφτώ καθόλου. Θα νιώσω άσχημα, αλλά θα νιώσω πολύ καλύτερα που θα μπορώ να ταϊσω τα παιδιά μου.

Όσο για τις τιμές, δεν είμαστε και πλεονέκτες ή έξω από τον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια (τεχνητή κατά τη γνώμη μου) κρίση και φυσικά τις έχουμε ρίξει όλοι. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα δουλεύουμε τσάμπα. Το τσάμπα δε σημαίνει απαραίτητα άνευ πληρωμής. Τσάμπα είναι μια εργασία που την κοστολογούσαμε όλοι παλιότερα 1000 ευρώ και σήμερα δίνουμε προσφορά για την ίδια εργασία με 300 ευρώ.

 

Συμφωνώ 100% με το παρακάτω. Μπορεί να κερδίσεις κάποια χρήματα της στιγμής, αλλά θα χάσεις περισσότερα.

Πρεπει να ξυπνησετε και να παρετε χαμπαρι πως το τσαμπα μας σκοτωνει ολους.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Είμαι 4οετής (μπαίνω στο 5ο) φοιτητής στους ΗΜΜΥ ΕΜΠ, κατεύθυνση ηλεκτρονικής. Από ότι βλέπω είναι ιδιαίτερα σημαντική η εμπειρία όταν τελειώσουμε τη σχολή αλλά πώς μπορούμε να την αποκτήσουμε; Σκεφτόμουν αρχικά για εργασία στον τομέα σχεδιασμού ολοκληρωμένων τσιπ μιας και υπάρχουν καμιά 30αριά τέτοιες εταιρείες στην Ελλάδα αλλά δε μπόρεσα να βρω ευκαιρία πρακτικής άσκησης έστω και χωρίς αμοιβή. Επομένως σκέφτομαι να στραφώ στον τομέα της ενέργειας. Χωρίς να γνωρίζω AutoCAD τι με συμβουλεύετε να κάνω για να αποκτήσω εμπειρία; Να αρχίσω να στέλνω με e-mail βιογραφικό σε τεχνικά γραφεία/εταιρείες έτσι χύμα μαθαίνοντας μέχρι το Σεπτέμβριο AutoCAD; Ή είναι τελείως νεκρός ο τομέας για νέους οπότε να αποκτήσω επιπλέον γνώσεις πληροφορικής π.χ. ή οικονομικών και να στραφώ σε αυτό τον τομέα; Με λίγα λόγια πιστεύετε ότι η λογική στέλνω σε καμιά 20αριά τεχνικα γραφεία/εταιρείες βιογραφικό με e-mail για πρακτική χωρίς αμοιβή είναι καλή τακτική ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.