Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εαν δεν έχει αποδοθεί ο ΦΕΜ για κάποια τακτοποίηση αυθαιρέτου με τον 4014/11


Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

Μια ερωτησούλα θα ήθελα να κάνω αν γνωρίζει κάποιος να μου απαντήσει. Σε μία τακτοποίηση αυθαιρέτου η οποία έγινε τον Δεκέμβριο 2011, η αμοιβή που κατατέθηκέ στην Εθνική και η ΑΠΥ που κόπηκε έγιναν τον ίδιο μήνα.Σε αυτήν την τακτοποίηση δεν έχει πληρωθεί ο ΦΕΜ μέχρι σήμερα. Η ερώτηση είναι τι κάνω? το πληρώνω τώρα με ενδεχομένος κάποιο πρόστιμο για να το συμπεριλάβω στην τωρινή μου δήλωση ή το πληρώνω τώρα και το βάζω στην δήλωση που θα κάνω του χρόνου.

Link to comment
Share on other sites

όποτε θες (έχει μια μικρή προσαύξηση) και το βάζεις σε όποια δήλωση θες (είτε φέτος είτε του χρόνου)

Link to comment
Share on other sites

Πλήρωσέ το τώρα και βάλτο στη δήλωση του χρόνου που θα έχει αυξηθεί πάλι το αφορολόγητο και μπορεί να το πάρεις και πίσω.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό λέμε οι περισσότεροι

(αντιγράφω το συμπέρασμα από το παραπάνω κείμενο):

 

3. Ύστερα από τα παραπάνω, όπως έχει γίνει δεκτό και από τη διοίκηση (Λ 9914/ΠΟΛ.182/16.6.1971 διαταγή της) σε προκαταβολή φόρου 4% ή 10%, κατά περίπτωση, υπόκεινται μόνο οι αμοιβές των αρχιτεκτόνων και μηχανικών επί μελετών για τις οποίες προβλέπεται θεώρηση των σχεδίων ή μελετών ή τη χορήγηση σχετικής άδειας από την αρμόδια Υπηρεσία. Για τις λοιπές περιπτώσεις που δεν προβλέπεται θεώρηση ή χορήγηση σχετικής άδειας, δεν εφαρμόζονται οι πιο πάνω διατάξεις, της παραγρ. 4 του άρθρου 15, αλλά οι διατάξεις, του άρθρου 48 του ν.δ. 3323/1955, με βάση τις οποίες παρακρατείται φόρος με συντελεστή 20% στο ακαθάριστο ποσό της συμβατικής ή νόμιμης, κατά περίπτωση, αμοιβής του δικαιούχου. ( ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΛΗΠΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑΣ ) !!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.