Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περιστατικό μη πληρωμής μελέτης


spir

Recommended Posts

Πρόσφατα είχα πελάτη που μου ζήτησε να βγάλω μελέτη για υφιστάμενο εστιατόριο. Στο εστιατόριο υπήρχε σύστημα τοπικής εφαρμογής ξηράς κόνεως και εγκατάσταση υγραέριου χωρίς τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας. εφόσον συμφωνήσαμε στην τίμη για μελέτη, κατέθεσα την μελέτη με τα προβλεπόμενα απο το νόμο μέτρα( ηλεκτροβάνα αερίου, ανιχνευτές αερίου, σύστημα wet chemical ,πίνακα πυράνιχνευσης) . όμως θεώρησε οτι το κόστος εγκατάστασης υψηλό (είχε πάρει προσφορά από δικό του εγκαταστάτη) , αρνήθηκε να με πληρώσει και με άλλο μηχανικό πήρε το πιστοποιητικο ,χρησιμοποιώντας την δική μου κατατεθείμενη μελέτη. Φυσικά ο άλλος μηχανικός χρησιμοποίησε ψευδώς την εγκύκλιο για τις φριτέζες 10 lt και έβαλε λιγότερα μέτρα. Απευθυνόμενος στη Πυροσβεστική ,αρνήθηκαν να μου πουν το όνομα του μηχανικού, λόγω δεοντολογίας και καλά.....

μπορώ να κάνω κάτι να διεκδικήσω τα χρήματα μου;

Link to comment
Share on other sites

Για καντο λιγο λιανα αυτο... πως με την δικη σου μελετη πηρε πιστοποιητικο? Εσβησε την σφραγιδα σου και εβαλε την δικη του? Παρακατω παλι λες οτι εβαλε λιγοτερα μεσα προστασιας... Μαλλον δεν χρησιμοποιησε καθολου την δικη σου μελετη, μιας και εδειχνες wet chemical, και αυτος εδειξε συστημα ξηρης κονεως και φορητο τυπου F. Σωστα?

 

Για τα λεφτα χλωμο.... πολυ χλωμο..

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

αφου η εφορια μας αναγκαζει να κανουμε συμφωνητικα, γιατι δεν το αξιοποιειται για κατι τετοιες περιπτωσεις?

Link to comment
Share on other sites

maneni: εχεις δικιο αλλα λογω συστασεων απο φιλο μηχανικο δεν προχωρησα σε τετοιο συμφωνητικο.

ckiriako: Στην πυροσβεστικη μου ειπαν οτι στο φακελο υπαρχει μονο η δικη μου μελετη και οι υπεθυνες δηλωσεις του ιδιοκτητη και του αλλου μηχανικου...

εχω το δικαιωμα να αποσυρω την μελετη μια που δεν την εχω πληρωθει κιολας;

Link to comment
Share on other sites

κατι δεν μας λες καλα.

κατεθεσες μια μελετη με τα περιγραφομενα ως ανω μετρα.

Ερχεται αλλος μηχανικος και βγαζει πιστοποιητικό με αλλα μετρα? Βαση ποιας μελετης? Δεν μπορει να στηριζεται στη δικη σου γιατι τοτε τρεχεις και τους πυροσβεστες.

Για πεστα μας καλα και σωστα.......

Link to comment
Share on other sites

..στην πυροσβεστικη δεν μου εδωσαν παραπανω πληροφοριες. Συμφωνα με τον ιδιοκτητη τα μετρα που περιεγραφα κοστιζουν πολυ περισσοτερα απο αυτα που τελικα εβαλε για να παρει το πιστοποιητικο. ....εκτος αν υπεγραψε ο μηχανικος για αυτα που περιεγρφα..χωρις να τα βαλει τελικα.Αμιφβαλω αν υπηρχε ελεγχος απο την πυροσβεστικη...

Link to comment
Share on other sites

σε χωρους συναρθροιση ς κοινου ειναι υποχρεωτικος ο ελεγχος.

Κατα πασα πιθανοτητα ο μηχανικος δεν ηξερε καν για σενα, κατεθεσε δικη του μελετη και βαση αυτης πηρε το πιστοποιητικο.

ομως ρε αδερφε με το τσιγκελι πρεπει να αντλησουμε τις πληροφοριες.

Αν εχεις καταθεσει μελετη, εχεις πρωτοκολο? Η απαντηση της πυροσβεστικης στη δικη σου μελετη ποια ηταν?

Με οποιοδηποτε απο τα παραπανω αποδεικτικα μπορεις να τρεξεις τον ιδιοκτητη και να αξιωσεις πληρωμη. Αν οπως λες εχουν δηλωθει αλλα απο την πραγματικοτητα, τους τρεχεις ολους..... Διαλεξε και παρε.

Link to comment
Share on other sites

η μελετη μου εχει εγκριθει απο την πυροσβεστικη κανονικα,και γνωριζω τον αριθμο πρωτοκολλου . H πυροσβεστικη ομως δεχτηκε υπευθυνες δηλωσεις απο αλλο μηχανικο και τον πελατη ,χωρις να με ενημερωσει , και του εδωσε πιστοποιητικο .

Link to comment
Share on other sites

Οτι εγινε σε μενα πριν 2 μηνες.... Σφραγισμενη εγκεκριμενη μελετη, χρειαζονταν ΥΔ μηχανικου οτι τα μεσα εχουν εγκατασταθει/λειτουργουν καλως, ο ιδιωτης ηθελε ΥΔ τηλεγραφικως, την βιαζοταν πολυ ελεγε, εγω επρεπε να κανω 10 μιλια θαλασσα για να κανω αυτοψια και δυσανασχετουσε, και τον "γειωσα" λεγοντας οτι αυτα που ζητα δεν γινονται εκ του μακρωθεν, και να απευθυνθει στο μηχανικο του.

 

Η μελετη σου φιλε προδιαγραφει wet chemical, λες οτι τετοιο πραγμα δεν εχει εγκατασταθει στο καταστημα. Αν θες να το προχωρησεις δεν θελει πολυ μυαλο τι να κανεις. Κανει νιαου νιαου στα κεραμιδια που λενε

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

φιλος δικηγορος μου συστησε να προχωρησω σε αγωγη αλλα δεν εχω κατι οπως συμφωνητικο χρεους η κατι αλλο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.