Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πατάρι σε κτίριο του 56. Είναι αυθαίρετο;


Recommended Posts

Έχω την εξής περίπτωση: Ισόγειο κατάστημα έχει πατάρι που καλύπτει όλη του την κάτοψη. Το ελεύθερο ύψος του παταριού είναι 1,90μ και το ελεύθερο ύψος του ισογείου είναι 2,90μ. Το πάχος της πλάκας του παταριού είναι 0,12μ. Στα σχέδια της άδειας (κατόψεις, τομές, ξυλοτύπους) δε φαίνεται πουθενά το πατάρι, κατασκευάστηκε όμως κατά την ανέγερση της πολυκατοικίας. Επιπλέον, το πατάρι αναφέρεται στο συμβόλαιο αγοράς του καταστήματος (1958) από τον εργολάβο.

Επίσης, να συμπληρώσω ότι το ισόγειο αποτελείται από 12 καταστήματα στα περισσότερα των οποίων υπάρχει το πατάρι σε όλης τους την κάτοψη και όχι στα 2/3, και μόνο σε 4 με πρόσοψη σε πλατεία δεν καταλαμβάνει όλη την κάτοψη.

Ξέρει κανείς τι ίσχυε τότε, κι αν είναι αυθαίρετο ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

...

...

Στα σχέδια της άδειας (κατόψεις, τομές, ξυλοτύπους) δε φαίνεται πουθενά το πατάρι, κατασκευάστηκε όμως κατά την ανέγερση της πολυκατοικίας.

...

...

Ξέρει κανείς τι ίσχυε τότε, κι αν είναι αυθαίρετο ή όχι;

Ανεξάρτητα του τι ίσχυε τότε αφού δεν το δείχνει στα σχέδια της άδειας όπως λες, είναι καθ υπέρβαση της οικοδομικής άδειας, άρα αυθαίρετο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.