Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξαρτημένα τοπογραφικά και για συμβόλαια;;;


Recommended Posts

[email protected]

 

1) "Ποστάρω για επιστημονικότατες εναλλακτικές λύσεις να υπάρχουν δημοσίως"

 

Ευχαριστούμε πολύ, αλλά θα μας επιτρέψεις να συμβουλεύσουμε κάθε σοβαρό συνάδελφο που κάνει τοπογραφικά να τις απορρίψει και να τις αγνοήσει, το λιγότερο γιατί είναι επικίνδυνες.

 

2) "Μην ξεχνάς επίσης ότι ελάχιστοι τοπογράφοι τολμάνε να δώσουν πραγματική αποτύπωση για τοπογραφικό αδείας κ πάνε με τον τίτλο,οπότε που είναι η δικιά τους υστεροφημία που μου βγαίνει ο καρκίνος να καταλάβω τα λάθη της μελέτης..."

 

Σεβαστή η άποψή σου αλλά η δική μου αντίληψη είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των τοπογράφων δείνουν πραγματική αποτύπωση με πολύ μεγάλη ακρίβεια και αξιοπιστία και για τις αποστάσεις και για τα εμβαδά και για την σωστή εφαρμογή των ρυμοτομικών και για την επεξήγηση των διαφορών που εμφανίζονται.

 

3) "ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΩ οτι τα τοπογραφικά συμβολαίου στη σημερινή εποχή είναι μια αστειότητα καθώς βασίζεσαι στον τίτλο που μετρήθηκε 50 χρόνια πριν ''με τα πόδια'' ή με κορδέλα στην πιο λουξ κατάσταση της τότε εποχής,μιλώντας για εκτός σχεδίου και σε πράξεις εφαρμογής για εντός.Και καθώς το ΟΛΟ πακέτο των τοπογραφικών συμβολαίου έχει αποκλειστικά και μόνο ρόλο επισύναψης στο συμβόλαιο ΚΑΘΩΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ"

 

Θεωρώ ότι η παραπάνω τοποθέτηση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά λάθη.

 

Το τοπογραφικό διάγραμμα αποτυπώνει την ΣΗΜΕΡΙΝΗ κατάσταση.

Είσαι κύριος όχι γιατί έχεις συμβόλαιο πριν 50 χρόνια αλλά γιατί σήμερα έχεις την κυριότητα του συγκεκριμένου, με πραγματικές διαστάσεις ακινήτου.

Είσαι κύριος του ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ πραγματικού ακινήτου και όχι του θεωρητικού πριν 50 χρόνια ή του μετρημένου λάθος πριν 5 χρόνια.

Για αυτό το τοπογραφικό δεν είναι μια απλή μέτρηση ενός οικοπέδου που στην πράξη μπορεί να την κάνει και κάποιος μη ειδικός.

Αλλά είναι ΜΕΛΕΤΗ, η οποία περιλαμβάνει αυτοψία, μελέτη τίτλου, μελέτη παλιών τοπογραφικών, μετρήσεις, εφαρμογή ρυμοτομικών, αξιόπιστη απάντηση και επεξήγηση για κάθε διαφορά που πιθανόν παρουσιάζεται.

Και κατοχύρωση του πολίτη με την υπογραφή ενός υπεύθυνου και εξουσιοδοτημένου από την πολιτεία να κάνει αυτές τις μελέτες έχοντας και όλες τις αστικές και ποινικές ευθύνες.

Τώρα γιατί στην Ελλάδα αυτή η μελέτη και εργασία αποτιμάται υποπολλαπλάσια από την πραγματική της αξία είναι ζήτημα για άλλη συζήτηση.

 

4) Γιατί πρέπει να είναι εξαρτημένο κάθε τοπογραφικό ;

Για όποιον ασχολείται λίγο με το αντικείμενο και είναι καλόπιστος είναι αυτονόητο.

Η διαπίστωση όμως ότι σήμερα η κατώτερη αμοιβή θα εκτιναχτεί σε ύψος τουλάχιστον 1000 € είναι πολύ σωστή και για αυτό υπάρχει δισταγμός από τους αρμόδιους φορείς να το προωθήσουν.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 70
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Χώστεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Κι άλλο........................

Για όποιον θέλει να καταγγείλει τη μέθοδο στο ΤΕΕ,πμ να του στείλω τα στοιχεία μου,αν νομίζετε ότι κάνω κ λάθος κ ότι είναι κ αντιεπαγγελματικό.Παρακαλώ πολύ όμως να γίνει επωνύμως και να φέρει μαζί το ΔΠΥ του μαζί με αντίγραφα της δουλειάς του,να μπορούμε να τσεκάρουμε και την επιφάνεια με το ΠΔ,αλλιώς θα ΤΡΩΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ.....Όσο γράφετε αερολογίες σε αυτό το δικτυακό χώρο θα λαμβάνετε απάντηση ΠΛΕΟΝ.Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω...ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ Κ ΕΙΝΑΙ Κ ΚΑΝΟΝΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ Κ ΠΛΗΡΩΣ ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟ.ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ.ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΕ ΤΗ Μ@@@@@Α ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

Επίσης,ανοίγω προσεχώς πολύ ενδιαφέρον θέμα σχετικά με νομοθεσία vs απόλυτης επιστήμης ή αλλιώς ''απαγορεύεται ο στρουθοκαμηλισμός''

Crash test για όλους τους ψαράδες

 

ps:Νομίζω ότι ξέφυγε από τους mods το ποστ του φίλου thomas.Ωραία μου την είπε κ για αυτό ποστάρω,να θιχτούν κάποιες πραγματικές καταστάσεις κ μάλιστα περιμένω κ από άλλους,αλλά θεωρώ ότι παραβίασε τον κανόνα Νο 4...Εκτός κ αν πονάνε τόσο αυτά που λέω που θεωρούν ότι δεν έχω ίσα δικαιώματα σαν μέλος με τους άλλους....

όσον αφορά και το ποστ του ikarnanis ,είναι ΟΛΟΣΩΣΤΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Για την κίτρινη, Χάρης.

Και για την κόκκινη, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

μη τσιμπάτεεεε :!: δεν τα εννοεί έτσι όπως τα λαμβάνετε. Λέει απλά,

αυτό που μάθαμε στα θρανία ή στην πράξη. Δεν σκοτώνουμε μύγα με καραμπίνα, μόνο το λαγό και την πέρδικα. Οταν πάω στο μπάρμπα μας, στα όρη της Σητείας και αποτυπώνω 150 στρέματα χαράκια με total station, ναί, κάνω έγκλημα σπατάλης. Οταν έχω σοβαρό θέμα θα πάρω και invar κοντάρι :!: Αυτά λέει ή αυτά θέλω να λέει (αφού δε μπορώ να τα πώ εγώ)

Link to comment
Share on other sites

[email protected]

"χώστε, καταγγελία-ΤΕΕ, αντιεπαγγελματικό, ψαράδες "

 

Προς Θεού, συζήτηση κάνουμε, τη γνώμη μας λέμε, το λάθος και το σωστό ο καθένας το κρίνει και το αποτέλεσμα προκύπτει από τον διαλόγο.

Συνάδελφοι είμαστε, τι έχουμε να χωρίσουμε;

Και ειδικά Τοπογράφοι-Πολιτικοί, παρά την επικάλυψη, στην πράξη και σε όλους τους τομείς και ιδαίτερα σήμερα, το κύριο είναι η συνεργασία τους και η από κοινού δραστηριότητα τους. Και όχι η αντιπαλότητα.

 

Η σύνταξη τοπογραφικού διαγράμματος έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές οι οποίες καθορίζονται από τον Ν.696/1974 (μέρος Β)

 

agior

"Οταν πάω στο μπάρμπα μας, στα όρη της Σητείας και αποτυπώνω 150 στρέματα χαράκια με total station, ναί, κάνω έγκλημα σπατάλης."

 

Ειλικρινά δεν καταλαβάινω τι σημαίνει αυτό.

Το total station κοστίζει 5000 €. Το αγοράζεις μία φορά. Στα όρη με τι θα μετρήσεις με βήματα ή σταδία και γιατί. Το total station δεν δίνει μόνο ακρίβεια, περισσότερο προσφέρει ταχύτητα, εύκολη μεταφορά δεδομένων, μείωση κόστους.

Link to comment
Share on other sites

2016 φίλε,

ταχύτητα; μάλλον δεν ξέρεις από "χαράκια" έτσι;

Το όργανο που έχει ο κανίβαλλος στη φωτό ανα χείρας είναι αλλά δεν δουλεύει σαν RTK. Δεν έπιανε τη "μάνα" γιατί πάνω τους δέσποζε το στρατιωτικό ραντάρ και τα μπούκωνε όλα. Θεώρησε οτι ήταν garminάκι χειρός.

Τι ανθρωποώρες θα ήθελες για τοπογραφικό μεταβίβασης με total εκεί πάνω; Τι το περίεργο βλέπεις στη μεθοδολογία που ακολούθησε ο συνάδελφος; Σημείωσε πως τα "όρια" που μας έδειχνε ο βοσκός ήταν μορφώματα διαμέτρου 5 μ :!:

Εκεί δεν κάνεις εξάρτηση υψηλής ακρίβειας :!: Θα είσαι τρελός να πάς να κουβαλήσεις όργανο, τρίποδα, κοντάρι, ασύρματους, έξτρα νερό και τροφή ως το βράδυ για να κάνει συμβόλαιο μηδαμινής αντικειμενικής ο μπάρμπας.

post-5895-131887215479_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Φίλε και συνάδελφε agior

Ωραία. Ολα αυτά που αναφέρεις λογικά και μπορώ να πω ότι συμφωνώ.

Ειλικρινά, όμως τελικά πως αποτύπωσες τα 150 στρέμματα;

Εξάρτηση έκανες;

Γιατί η συζήτηση που κάνουμε έχει ως αντικείμενο όχι να ελέγξουμε κάθε συνάδελφο στην εργασία του,

αλλά να τους προφυλλάξουμε από λαθεμένες κατευθύνσεις.

Αναφέρομαι σε αυτούς που παρακολουθούν το φόρουμ και μπορεί να πάρουν λάθος μηνύματα.

Τουλάχιστον αυτή είναι η δική μου πρόθεση.

Τώρα αν ξέρει κάποιος από "χαράκια". Εντάξει εμείς μόνο γύρω από την Ομόνοια κάνουμε αποτυπώσεις. :lol: :lol:

Link to comment
Share on other sites

2016 συνάδελφε,

η εξάρτηση είναι σύμφυτη με τη χρήση GPS χειρός, υποβαθμισμένης εσω/εξωτερικής ακρίβειας βέβαια, αλλά αποδεκτής (με τα στάνταρ της αγοράς και όχι τον 696) στην κλίμακα που αντιστοιχεί στο τοπογραφικό του μπάρμπα. Έτσι το παρέδωσα και παρακαλώ εχεμύθεια :twisted:

Οσοι παρακολουθούν το φόρουμ καλό είναι να πάνε τη Δευτέρα για αντιτετανικό :!: Εδώ κυκλοφοράνε τοξικές συνταγές :twisted:

Και μην προσβάλλεσαι, δεν εννούσα κακόπιστα όταν στο έλεγα. Δεν γεννήθηκα ούτε 'γώ μέσ' στα χαράκια... άλλοι με δασκαλέψανε πως να τα αποτυπώνω σωστά.

Αντε...να πάμε τώρα για ύπνο γιατί έχουμε πάρτυ αύριο το πρωί :D :D

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν επί του θέματος:ΚΛΕΙΝΩ

Εξαρτημένα τοπογραφικά και για συμβόλαια;;;

No problem,έτσι κ αλλιώς όλοι θα το κάνουμε,όχι στρουθοκαμηλισμούς,ΔΙΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΠΕΡΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΤΗΤΑΣ αλλά αυτή πού είναι όταν συνάδελφος σας ζητάει το δίκτυό σας?MAGELLAN και ναι thomas αυτή είναι μαγκιά,να βρεις επιστημονικό τρόπο να ολοκληρώσεις τη δουλειά σου χωρίς να ξαναπάς-πόσοι έχουν μείνει από μπαταρίες-και παρακαλώ να προσέχεις ΠΟΛΥ τους χαρακτηρισμούς σου συνάδελφε καθώς έβαλλες παραπάνω απ' ότι επιτρέπεται.ΕΚΑΝΕΣ ΛΑΘΟΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΓΙΑ ΑΡΠΑΧΤΕΣ,σε καλύπτει το προηγούμενο ποστ μου αν έχεις αντίθετη γνώμη,σπαμάρω γιατί εδώ και 14 ώρες δεν έχει διορθωθεί η υπερβολή σου.

Καμία τοξικότητα στη μέθοδο,ακρίβεια κάτω του μέτρου στην εξάρτηση-όχι στην αποτύπωση.Από αντιπρόσωπο στη jgc: ''total station 0,10-0,15 σφάλμα σε εξάρτηση''.Έτσι κ αλλιώς τα ποστ για το κτηματολόγιο αυτός που τα έγραψε μάλλον μετανιώνει τώρα περί ακρίβειας στην εξάρτηση,είδατε τις αποκλίσεις

Όταν χρειαστεί η ακρίβεια στην εξάρτηση θα δοθεί με το σωστό τρόπο.

Και φυσικά μιλάμε για αγροτεμάχια,όχι οικόπεδα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.