Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορά μεταξύ ατομικής σύμβασης και Βεβαίωσης αποδοχων


Anastasia

Recommended Posts

Γινεται να εχεις διαφορετικά ποσά στην ατομική σου σύμβαση και διαφορετικά στη βεβαίωση αποδοχών του εργοδότη??

π.χ. να έχεις υπογράψει σύμβαση 1200ευρώ και ο εργοδότης να δίνει βεβαίωση αποδοχών για 1400ευρώ.

Δεν είναι παράνομο αυτό?? δεν ελέγχεται από πουθενά αυτή η διαφορά???

Edited by Anastasia
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Βεβαίως και είναι παράνομο. Και το σημαντικότερο... θα φορολογηθείς για μεγαλύτερο εισόδημα, που μάλιστα δεν το έχεις εισπράξει (!)....

Link to comment
Share on other sites

Αν τα έχεις εισπράξει τα παραπάνω χρήματα και έχεις κόψει παραστατικό για το ποσό αυτό, τότε είναι νόμιμος ο εργοδότης. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχεις δικαίωμα να καταγγείλεις την σύμβαση καθώς δεν έχεις έννομο δικαίωμα, η διαφορά ήταν προς όφελός σου. Δεν υπάρχει και λόγος να την καταγγείλεις.

 

Αν ο εργοδότης σου έχει δώσει 1200 και έχει δώσει βεβαίωση για 1400 τότε κινδυνεύει ο εργοδότης με γερό πρόστιμο για εικονικά παραστατικά.

 

Τέλος, αν ο εργοδότης σου έχει δώσει 1400 και έχεις κόψει ΑΠΥ 1200, εξαρτάται από το αν μπορεί ο εργοδότης να αποδείξει ότι στα έδωσε ή όχι. Αν έχει κάνει κατάθεση στον τραπεζικό σου λογαριασμό, τότε καλό είναι να του κόψει ΑΠΥ και για τα υπόλοιπα 200€. Αν στα έχει δώσει στο χέρι τότε είναι επιλογή σου το τι θα κάνεις. Καλό όμως είναι αν έχεις λάβει 1400 να κόψεις ΑΠΥ συνολικής αξίας 1400.

 

Η σύμβαση είναι για να προστατέψει και τους δυο σας έναντι διαφονιών που θα μπορούσαν να ζημιώσουν τον έναν από εσάς. Το να σου δώσει bonus (όταν είσαι εξωτερικός συνεργάτης) ή υπερωρίες (όταν είσαι μισθωτός )ο εργοδότης με την θέλησή του δεν απαγορεύεται, ακόμα και αν δεν προβλέπεται από την σύμβαση.

Edited by sdim
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.