Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διαφορετικό πρόστιμο μετά την Αρχική Υποβολή


Recommended Posts

Πριν κάποιες μέρες είχα πάει να ρωτήσω σε μια εφορία την κατώτατη τιμή ζώνης για μια περιοχή. Η απάντηση που πήρα ήταν 700€. Βάση αυτής της τιμής προχώρησα τη διαδικασία σε ένα πελάτη και τώρα είναι στο στάδιο της αρχικής υποβολής και μάλιστα πλήρωσε το σχετικό παράβολο.

 

Σήμερα ξαναπήγα στην ίδια εφορία και ξαναρώτησα από περιέργεια για άλλη μια φορά για την ίδια περιοχή μια άλλη υπάλληλο στο σχετικό τμήμα και αυτή μου απάντησε τώρα ότι η κατώτατη τιμή είναι 650€. (Όταν το ζήτησα εγγράφως μου απάντησε ότι δεν δίνουν εγγράφως τίποτα).

 

Μπαίνω στο σύστημα δηλώσεων του ΤΕΕ και πατάω αυτή τη φορά τα 650 €. Το κουμπί όμως του επανυπολογισμού είναι κλειδωμένο. Πατάω στην υποβολή για να δω με τις δόσεις τι ποσό θα βγάλει και υπολογίζει κάπου 212 € λιγότερα από το αρχικό.

 

Κάνοντας όμως μια νέα δήλωση και βάζοντας τα στοιχεία ίδια και με τιμή ζώνης 650 € βλέπω ότι θα έπρεπε να υπολογιστεί το πρόστιμο 550 € λιγότερα από το αρχικό.

 

Τι συμβαίνει εδώ πέρα? Πως δικαιολογείται αυτή η διαφορά των 338 €?

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα κάτι δεν έχεις βάλει ακριβώς το ίδιο στη νέα δήλωση με την παλιά.Τσέκαρε τα όλα πάλι.Δε γίνεται να βγαίνουν με τα ιδια στοιχεία διαφορετικά πρόστιμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Και όμως... Και όχι μόνο αυτό. Κάνοντας από την αρχή τα πάντα σε καινούρια δήλωση ΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ το πρόστιμο βγαίνει μικρότερο. Αναλυτικά:

Στην παλιά δήλωση που εχω σε αρχική υποβολή με ΤΖ 700 € βγαίνει προστιμο 3971,71€ και με διορθωμενη τιμη ζωνης 650 € βγαινει προστιμο 3759,45

 

Στη νέα δηλωση με τα ιδια στοιχεια και ΤΖ 700 € βγαίνει τωρα προστιμο 3607,15 € και με 650 € , 3420,93€

 

Μπήκα σε μια ιστοσελίδα με online υπολογισμό προστίμου και μου βγάζει τα μειωμένα νούμερα της νέας αίτησης.

 

Τι να κάνω τώρα? να διαγράψω την παλιά που είναι σε αρχική υποβολή?

Link to comment
Share on other sites

Μου ήρθε έμπνευση και έκανα ξανά τους υπολογισμούς των προστίμων και άλλων πελατών (που είναι ευτυχώς σε φάση επεξεργασίας) και σε όλους βγαίνει λιγότερο πρόστιμο. Σε έναν μάλιστα βγαίνει με τα ίδια νούμερα 2000€ λιγότερο!!!

 

Μήπως αλλάξανε οι συντελεστές ή τον καιρό που τα υπολόγιζα γινόταν καμια παπαρια στο πρόγραμμα?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν δοκιμάζεις να κάνεις τος πράξεις κάθε φύλλου καταγραφής με το χέρι (εξελάκι) σύμφωνα με την εγκύκλιο 13 να δεις την πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

Το έκανα και συμφωνεί με τα νέα χαμηλότερα νούμερα. Αλλά γιατί συνέβη αυτό? έχω μπροστά μου 2 αιτήσεις, την παλιά και τη νέα, με τα ίδια δεδομένα, η νέα μου δίνει το κανονικό (μικρότερο) πρόστιμο, η παλιά μου δίνει ακόμα το μεγαλύτερο πρόστιμο. Έχω στείλει mail στο ΤΕΕ αλλά δε περιμένω και πολλά από αυτούς.

 

Το θέμα είναι τι να κάνω με τον πελάτη που έχει πληρώσει το παράβολο μέχρι στιγμής (με το μεγαλύτερο πρόστιμο) και είμαστε σε διαδικασία να του χτυπήσω τις δόσεις.

Μία λύση είναι (κατά τη γνώμη μου) να χαμηλώσω τη τιμή ζώνης ώστε να έρθει στο ύψος του κανονικού προστίμου. Μπορείτε να με συμβουλέψετε τι άλλο μπορώ να κάνω;

Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρε την παλιά δήλωση , γραμμή προς γραμμή.τα νούμερα που έχεις δώσει, τις υποδιαστολές, την παλαιότητα, την τιμή ζώνης , τις λοιπές παραβάσεις, μήπως έχει πατηθεί κατά λάθος κανένα κλικ που ανεβάζει το πρόστιμο.Αφιέρωσε λίγο χρόνο στο τσεκάρισμα.Κάπου εκεί είναι το λάθος.

Link to comment
Share on other sites

Το έχω τσεκάρει 5 φορές. Και στους 3 πελάτες μου τα ίδια. Δεν κάνω λάθος. Έχω 3 αριθμούς δηλώσεων (τις παλιές) και άλλη μία νέα δοκιμαστική, βάζω ακριβώς τα ίδια στοιχεία και στη νέα μου βγαίνουν πάντα μικρότερα πρόστιμα (που είναι και τα κανονικά)! Έχω στείλει mail στο τεε αλλά φευ... Έχει περάσει 1 εβδομάδα και ούτε φωνή ούτε ακρόαση.

 

Από γνωστούς έμαθα ότι έχουν ξανακούσει περίπτωση σαν και τη δική μου χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες...

Link to comment
Share on other sites

Οι παλιές δηλώσεις τι αριθμό έχουν περίπου?Είναι από τις πρώτες?(δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο εκτός από κάτι διαφορετικό που να είναι πατημένο, πράγμα που το έχεις τσεκάρει και δεν ισχύει)

Link to comment
Share on other sites

Έχω μια περίπτωση αυθαιρέτου όπου διαπιστώθηκε πως ο ιδιοκτήτης δικαιούται να έχει την έκπτωση του κοινωνικού συντελεστή (ΑΜΕΑ >67%) μετά από την πληρωμή του παραβόλου. Έκανα λοιπόν τις απαιτούμενες αλλαγές και στον νέο υπολογισμό το σύστημα δεν έλαβε υπ'όψη τον συγκεκριμένο συντελεστή. Ακριβώς όμως επειδή ήταν σε κατάσταση προσωρινής υπαγωγής ο υπολογισμός του προστίμου έγινε ταυτόχρονα με την δήλωση του τρόπου πληρωμής του υπόλοιπου προστίμου. Τώρα λοιπόν ο πελάτης έχει στα χέρια του μια εντολή πληρωμής (εφ'άπαξ) χωρίς την έκπτωση που δικαιούται. Για να ελέγξω τι μπορεί να φταίει έκανα μια νέα "εικονική" δήλωση όπου και εκεί διαπίστωσα οτι κλικάροντας το πεδίο του κοινωνικού συντελεστή δεν έχω καμία μεταβολή στο αντίστοιχο πρόστιμο. Έχει παρατηρήσει κανείς το ίδιο πρόβλημα? Έχει "κολλήσει" το σύστημα ή άλλαξε κάτι στον τρόπο υπολογισμού?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.