Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοιχίο με ενδιάμεση μόνωση


 
Evan

Recommended Posts

Θέλω να υπολογίσω ένα τοιχίο σαν τοίχο αντιστήριξης το οποίο έχει πάχος 25 εκ. αλλά ενδιάμεσα μόνωση 5εκ. Ο τοίχος αυτός συγκρατεί χύδειν προϊόν το οποίο πρέπει να είναι μονωμένο.

Ερώτηση: Το ύψος της διατομής του τοίχου είναι 25εκ ή μήπως 10εκ αν θεωρήσω πως δεν συνεργάζεται όλη η διατομή λόγω της ενδιάμεσης μόνωσης?

Link to comment
Share on other sites

Κάτι σαν τους τοίχους της 3Δ που είναι με φελιζόλ στη μέση και gunite στις δύο εξωτερικές πλευρές. Μόνο που εκεί τα φορτία τα δέχεται στο επίπεδο του τοίχου και όχι εκτός όπως στον τοίχο αντιστήριξης.

Τα χαρακτηριστικά του τοίχου αυτού τα έχουν υπολογίσει πειραματικά.

Νομίζω ότι αυτή είναι η όλη δυσκολία. Το εύκολο είναι να πεις ότι ΔΕΝ συνεργάζονται τα δύο τμήματα και ότι έχεις έναν τοίχο πάχους 10cm. Τ' άλλα 10cm και τη μόνωση να τα λάβεις υπόψη σου ως νεκρά φορτία μόνο.

Εκτός εάν η μόνωση δεν είναι παντού και δημιουργήσεις κάτι σαν πλάκα σάντουιτς. Κατασκευαστικά νομίζω ότι δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο.

Link to comment
Share on other sites

Θα έπρεπε τα δύο τμήματα του σκυροδέματος που βρίσκονται εκατέρωθεν της μόνωσης να είναι σε θέση να μεταφέρουν διατμητικές δυνάμεις το ένα στο άλλο. Δεν βλέπω πως διαμέσου του μονωτικού υλικού θα μπρούσε να γίνει κάτι τέτοιο, εκτός και αν ισχύσει αυτό που λέει ο Χάρης. Δε νομίζω να μπορείς να το θεωρήσεις σαν ένα τοίχο 25 εκ.

Link to comment
Share on other sites

Η μόνωση πρέπει να είναι παντού αλλιώς θα έχει θερμογέφυρες.

Επίσης έκανα μια προσομείωση με πεπ. σ. και τοποθέτησα και μεταλλικές κολώνες (κάτι σαν τοίχο Βερολίνου) ανά 4μ, η διατομή είναι σύμμεικτη?

Link to comment
Share on other sites

Μου θυμίζει τους ελέγχους που κάνουμε για ενίσχυση με μανδύες εκτοξ. σκυροδέματος. Μόνο που στη περίπτωσή σου θα πρέπει να λυθεί το θέμα της συνεργασίας των δύο επιφανειών.

η διατομή σου θα λειτουργήσει ως σύμμεικτη εφόσον εξασφαλιστεί η "συνεργασία" μεταξύ στύλων και σκυροδέματος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.