Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καθαρισμός Δεξαμενών Πετρελαίου


Romanos

Recommended Posts

Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει πρότυπο καθαρισμού των δεξαμενών και αν υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές που πρέπει να ακολουθήσουμε.

Link to comment
Share on other sites

Για τι είδους δεξαμενή (μέγεθος, θέση, είδος εγκατάστασης κτλ) ενδιαφέρεσαι; Η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως λέγεται gas-free.

 

Βάζοντας "δεξαμενή καυσίμου" στο ΕΛΙΝΥΑΕ παίρνεις αρκετά αποτελέσματα

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν κάποιες προδιαγραφές για δεξαμενές πετρελαίου και βενζίνης..???Και αν πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά μέσα σε κάποιο χρονικό διάστημα...??

Συμπλήρωμα στην απο πάνω ερώτηση.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει υποχρέωση στα βενζινάδικα να καθαρίζουν τις δεξαμενές στις οποίες αποθηκεύουν τα καύσιμα προς πώληση?Κι εάν ναι υπάρχει χρονικός προσδιορισμός?

Σε συνέχεια του ερωτήματος υπάρχει κάποιο πρότυπο,όπως λόγου χάρη το HD384 στις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις,που να υποδεικνύει τις προδιαγραφές καθαρισμού των δεξαμενών?

Σόρρυ εάν δεν ήμουν κατανοητός νωρίτερα.Ελπίζω τώρα να είμαι.

Φίλε Κώστα στο σύνδεσμο που ανέφερες δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.

Edited by papou
Link to comment
Share on other sites

Ο καθαρισμός δεξαμενών με gas-free που έγραψα παραπάνω, αφορά την διαδικασία απομάκρυνσης κάθε αέριας φάσης καυσίμου ώστε να είναι δυνατή μία θερμή εργασία στο κοντινό περιβάλλον της δεξαμενής. ή ακόμη και μέσα στην δεξαμενή.

Η απομάκρυνση της υγρής φάσης, συνήθως προηγείται πριν την απομάκρυνση της αέριας φάσης.

 

Οι υπολειπόμενες ποσότητες καυσίμου που δεν μπορούν να αντληθούν ή να αποστραγγιστούν είναι το πρόβλημα καθώς αυτές οι μικροποσότητες μετατρέπονται σε αέρια φάση που είναι επικίνδυνη για έκρηξη.

 

 

 

 

Για τα πρατήρια υγρών καυσίμων η μόνη απαίτηση είναι το καύσιμο που θα παραδίδεται στον πελάτη να είναι μέσα στις προδιαγραφές, δηλαδή να μην έχει στερεά κατάλοιπα πάνω από κάποιο όριο. Εάν το καύσιμο που μπαίνει στην δεξαμενή είναι εντός προδιαγραφών , τότε και το καύσιμο που βγαίνει θα είναι εντός προδιαγραφών.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ο καθαρισμός των δεξαμενών καυσίμου στα Πρατήρια είναι υποχρεωτικός μόνο όταν γίνετε αλλαγή καυσίμου στην δεξαμενή, δηλαδή όταν πηγαίνουμε από προϊόν Diesel σε βενζίνη. Απαιτείται για την έγκριση μεταβολών ( για την αλλαγή προϊόντος) από την Διεύθυνση Μεταφορών. Αυτό τουλάχιστον ζητούν στην Δ.Μεταφορών της περιοχής μου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.