Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γωνιακά σκαλοπάτια


sakistsalikis

Recommended Posts

Οταν φτιαχνουμε μια σκαλα που στριβει πως μετραμε το πλατος απο τα σκαλοπατια της στη γωνια;

Εστω οτι εχουμε τη σκαλα του σχηματος Α. Ειναι προφανες πως μετραμε τα σκαλοπατια επι της κενρικης ασπρης γραμμης. Αν καλυψουμε τη γωνια του σπιτιου με σκαλια (σχημα Β και C) τοτε πως θα μετρησουμε; Οπως στο Β ή οπως στο C; Εχω δει σε σχεδιο και τις 2 καταστασεις. Πρακτικα θεωρω σωστοτερο το Β γιατι αυτος που ανεβαινει, στη γωνια ακολουθει κυκλο, αρα πρεπει θα παταει στην κεντρικη γραμμη του Β σχηματος (συνεπως εκει πρεπει να εχει το σκαλι το απαραιτητο πλατος), ειναι απιθανο καποιος στην πραξη να ακολουθαει την κεντρικη διαδρομη του C. Επειδη ομως εχω δει και τα 2 σχεδια πειτε κι εσεις καμια αποψη.

post-5133-131887208567_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Στο μάθημα της οικοδομικής μας είπαν πως στην συγκεκριμένη περίπτωση η γραμμή ανάβασης σχεδιάζεται όπως φαίνεται στο σχέδιο Β.

Link to comment
Share on other sites

Η συγκεκριμένη σκάλα είναι τύπου ΙΙΙ, άρα το πάτημα το μετρούμε σε απόσταση 60εκ από την εσωτερική περίμετρο της σκάλας.

Αν όμως κάνω λάθος και είναι τύπου Ι ή ΙΙ (έχεις ακτίνα εσωτερικής καμπύλης 7,5μ) τότε το μετρούμε στο μέσο της βαθμίδας.

Οπότε αν είναι όντως τύπου ΙΙΙ τα Α και Β είναι σωστά (με την προυπόθεση ότι το πλάτος είναι 120εκ), ενώ αν είναι τύπου Ι ή ΙΙ τα σχηματα Α και C είναι σωστά.

Και αναφέρομαι στον τρόπο που θα μετρηθεί το πλάτος της βαθμίδας, όχι στο αν είναι σωστά σχεδιασμένο αρχιτεκτονικά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.