Μετάβαση στο περιεχόμενο

Την βοήθεια από έναν Π.Μ.


ducatista

Recommended Posts

πηρα μια δουλιτσα για μπετα σε μια αυλη. το παχος της πλακας θα ειναι απο 15 εκ απο την κορυφη μεχρι 10 εκ στο τελιωμα. σαν σιδερο θα βαλω το ''κλασσικο'' δαρινγκ. το ερωτημα λοιπον ειναι το εξης. το εμβαδον της αυλης ειναι 55 τετραγωνικα. τα κυβικα του μπετο περιπου 7 - 8. τι με συμφαιρει εμενα για να ριξω το μπετο? η βαρελα δεν φτανει και θα χρειαστουμε αντλια οποτε στο βολο οι τιμες παιζουν απο 73-78 ευρω το κυβικο. εχω μια μπετονιερα των 180 λιτρων δηλαδη θελω περιπου 40 χαρμανια. μπορω δηλαδη σε 8 ωρες να ριξω 7-8 κυβικα μπετο αν υπολογισουμε ενα χαρμανι καθε 10 λεπτα. αυτο που με προβληματιζει και θελω τη γνωμη σας ειναι η εξης: οταν μια βαρελα λεει 1 κυβικο φερνει 1 κυβικο. για να φτιαξω με τη μπετονιερα μου 1 κυβικο μπετο σε υλικα τι ποσοτητες ακριβως θα χρησιμοποιησω? γιατι εχω την εντυπωση οτι αμα φερω 1 κυβικο αμμοχαλικο και 300 κιλα τσιμεντο δεν θα βγει 1 κυβικο. θα βγει λιγοτερο. ετσι δεν ειναι?

Link to comment
Share on other sites

ετσι ομως συμβαινει καμια φορα και με τις βαρελες. επειδη θα ειναι αυλη που θα παρκαρει μονο το αμαξι του μπορω αντι για 20/25 να βαλω κανα μικροτερο μπετο?

Link to comment
Share on other sites

πόσους εργάτες θα βάλεις?

 

αναλογία 1 κ.μ σπαστό χαλίκι 5 τσουβάλια τσιμέντο

 

με 2 άτομα (τσακάλια) σε 8 ώρες μπορεί να ρίξεις και 10κμ...

Link to comment
Share on other sites

παντως οι τιμες για 1 κυβικο 3α ειναι 16 ευρω και το τσιμεντο εχει 6,8 αλλα δεν ξερω ποσο ειναι η χασουρα απο τη αναμιξη των υλικων για να υπολογισω ακριβως ποσα υλικα θα βαλω

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.