Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλλειψη Γ.Π.Σ και συνέπειες στην αδειοδότηση επαγγελματικού εργαστηρίου


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Θα ήθελα την γνώμη σας για μια υποθεση που προσπαθω να βγαλω μια ακρη.

 

Τα δεδομένα: επαγγελματικό εργαστήριο χαμηλής όχλησης που απαλλάσεται από την απαιτηση εκδοσης αδειας λειτουργιας απο την Διευθυνση αναπτυξης. Μετα απο προστριβες με γειτονες, και ενω λειτουργουσε σε περιοχη γενικης κατοικιας (εντος της οποιας επιτρεπονται εργαστηρια χαμηλης οχλησης ) μετα απο αυτοψια απο την δνση αναπτυξης αποφασιστηκε ο ιδιοκτητης του εργαστηριου "να τα μαζεψει και να φυγει" λογω υπερβασης θορυβου. Δεν ημουν μπροστα στον ελεγχο, δεν ξερω τι εκαναν τοτε.

 

Σε αναζητηση μερους να στεγασει το μαγαζι του σκονταφτει στο οτι για το εν λογω μερος/νησι εκτος απο τις εντος σχεδιου περιοχες για ολο το υπολοιπο νησι δεν εχει εκπονηθει και δεν ισχυει καποιο ΓΠΣ.

 

Συμφωνα με την αποφαση 483/35/Φ15 φεκ 158/12 που καθοριζει τα δικαιολογητικα για τις επιχειρησεις που αδειοδοτουνται συμφωνα με το νομο 3982/2011, για την περιπτωση μας εκτος των αλλων απαιτειται: "βεβαιωση χρησης γης απο την αρμοδια πολεοδομικη αρχη"

 

Συμφωνα με τον υπαλληλο της οικειας δνσης αναπτυξης που μιλησα, η βεβαιωση πρεπει να αναγραφει ρητα οτι η χρηση γης επιτρεπει την εγκατασταση της δραστηριοτητας. Δηλ οτι η χρηση γης ειναι ξερω γω γενικη κατοικια ή βιοτεχνικη κτλ κτλ

 

Εγω παλι λεω, απο την στιγμη που σε ολο το νησι δεν εχουν μπει στο κοπο τοσες δεκαετιες να προχωρησουν το γπς, και απο την στιγμη που δεν υπαρχει καθορισμενη χρηση γης για το μεγαλυτερο μερος της εκτασης, πως μπορουν να απαγορευουν την αναπτυξη δραστηριοτητας χαμηλης οχλησης?

Πως χτιζουν σπιτια και ξενοδοχεια ολοι (για να το παω με την ιδια λογικη) εκτος σχεδιου, ενω στον χαρτη του παλιου γπς τα μερη εκεινα δεν εχουν καμια γραμμοσκιαση και χαρακτηρισμο στο υπομνημα του χαρτη?

 

Δηλ το "επιτρεπεται η αναπτυξη της ταδε δραστηριοτητας βαση της χρησης γης" μπορει να γινει "δεν απαγορευεται η αναπτυξη της δραστηριοτητας λογω ελλειψης καθορισμου χρησεων γης" ????

 

Ποια ειναι η γνωμη σας επι του θεματος? Σε οτι αφορα ελλειψη χρησεων γης υπαρχει καποιο προηγουμενο, εγκυκλιος κατι που να εξηγει τι κανουμε?

Edited by ckiriako
Link to comment
Share on other sites

Τοπογραφικό και αίτηση στην πολεοδομια για χρήσης γής όρους δόμησης.

Θα γράψουν τι ισχυει...μετά δια της ατόπου....και αντε γεια!

 

ΠΧ.

 

στα αγρτμχ 1234,1235 που ειναι εκτός σχεδίου, δεν υπάρχει πολεοδομικά καθορισμένη χρήση γής.

Είναι εκτός σχεδίου εμπίπτουν σε ζώνη 1000μ απο το τέλος του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου και απαγορεύεται η ανέγερση νέων βιομηχανικών μονάδων μέσης ή υψηλής όχλησης. (παρ.3 αρθ4.ΦΕΚ270δ/1985)

 

 

άρα στην περίπτωση που έδωσα σαν παράδειγμα επιτρέπεται η χαμηλής όχλησης παρόλο που δεν έχουμε ΓΠΣ.

Link to comment
Share on other sites

Πως χτιζουν σπιτια και ξενοδοχεια ολοι (για να το παω με την ιδια λογικη) εκτος σχεδιου, ενω στον χαρτη του παλιου γπς τα μερη εκεινα δεν εχουν καμια γραμμοσκιαση και χαρακτηρισμο στο υπομνημα του χαρτη?

 

Δηλαδή τελικά υπάρχει ΓΠΣ σε ισχύ (έστω και παλιό);

Ακόμα και για μέρη που δεν είναι γραμμοσκιασμένα, πρέπει στο κείμενο του ΓΠΣ (ενδεχομένως στο ΦΕΚ) να υπάρχουν χρήσεις ή περιορισμοί δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει ενα πολυ παλιο γπς που περιλαμβανει μονο οτι ηταν εντος σχεδιου πριν 20-30 χρονια πχ.

Υπαρχουν και οι χαρτες στην τεχνικη υπηρεσια του δημου.

Θα παω αυριο ξανα στην τεχνικη υπηρεσια,κ μετα στην πολεοδομια ...

Δεν γνωριζω το φεκ και το τι πρεπει να ισχυει για το υπολοιπο μερος του νησιου, αλλα θα το ψαξω αυριο.

Μακαρι να τσουλησει το πραγμα

Σας ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Χμμμμμ, πήρα βεβαίωση για χρησεις γης για το κομμάτι γης που με ενδιαφέρει. Η βεβαίωση γράφει οτι για την επίμαχη περιοχή δεν ορίζονται χρησεις γης. Θα δοκιμασω την τυχη μου ξανα απο βδομαδα στην δνση αναπτυξης, αλλα δεν το βλεπω να προχωραει.

 

Για να πω την κακια/πονο μου, τοσα συνεργεια αυτοκινητων κτλ που εχουν πάρει αδεια (ασχετα αν τα έχει αδειοδοτήσει αλλη υπηρεσια) γιατι πηραν αδεια? Και αυτα βρισκονται σε περιοχες για τις οποιες δεν εχουν ορισθει χρησεις γης.....

Αλλα βεβαια, ο σοφος νομοθετης εκει ζηταει ΥΔ μηχανικου στην οποια να δηλωνει οτι το κτίριο όπου πρόκειται να εγκατασταθεί το συνεργείο βρίσκεται σε περιοχή στην οποία η χρήση δεν απαγορεύεται από τις ισχύουσες διατάξεις

Και τι σημαινει το "δεν απαγορευεται"? Ερμηνευεται ως "επιτρεπεται" ή ως ""δεν απαγορευεται"?

2 αρνησεις=1 καταφαση που λενε

"Δεν παμε στο ###

Link to comment
Share on other sites

ωραια αφου δεν υπάρχουν καθορισμένες χρήσης γής τοτε εγκαθιστάς ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ME TIΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ εγκρίσεις !

Link to comment
Share on other sites

συναδελφε δεν ειναι θεμα λογικής μονο. Είναι θεμα εφαρφογής των νομων..

αντε γιατι πολυ το εχουν Χ353ι το θέμα καποιοι...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.