Μετάβαση στο περιεχόμενο

Χάραξη δρόμου και αποζημίωση, ποιος πληρώνει?


kimnef

Recommended Posts

Έγινε χάραξη δρόμου σε μία περιοχή πριν από 15 χρόνια. Το οικόπεδο μας ήταν άρτιο και οικοδομήσιμο και το ίδιο παρέμεινε. Το οικόπεδο μας εν τω μεταξύ δόθηκε αντιπαροχή. Αυτός που ζημειώθηκε τότε, διεκδίκησε αποζημείωση 15 χρόνια μετά. Ποιός οφείλει να τον αποζημειώσει? Ο αρχικός ιδιοκτήτης του οικοπέδου ( τότε που έγινε η χάραξη του δρόμου) ή οι τωρινοί, (τώρα που γίνεται η διεκδίκηση της αποζημείωσης?).

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Όχι δεν αποζημείωσε ο δήμος ούτε έκανε κάποια μελέτη για το ποιός οφείλει σε ποιόν, και ο ζημιωθής διεκδίκησε από τους όμορους ιδιοκτήτες 15 χρόνια μετα.

Link to comment
Share on other sites

δεν εχουν δουλεια οι ιδιοκτητες ρε ντοκ. απο το δημο επρεπε να κανετε ενεργειες για αποζημειωση. δηλαδη πριν 15 χρονια ηρθε ο δημος ανοιξε δρομο σας πηρε οικοπεδα και δεν μιλησε κανεις?

Link to comment
Share on other sites

και πως εκδόθηκε η άδειά σας, χωρίς πράξη αναλογισμού και τακτοποιήσεων;; (φαίνεται ότι ο εργολάβος σας είχε συνεργάτες εντός των τειχών)

Link to comment
Share on other sites

Στις πράξεις αναλογισμού και τακτοποίησης (νδ 1923) αλλά και στις πράξεις εφαρμογής (ν. 1337/83) συμμετέχουν οι ιδιοκτησίες και δεν αναφέρονται οι εκάστοτε ιδιοκτήτες, ακριβώς γιατί αυτοί μπορεί να αλλάζουν ακόμη και κατά τη διαδικασία σύνταξης της πράξης.

 

Επομένως, οποτεδήποτε ανακινείται το θέμα της αποζημίωσης υπόχρεοι είναι οι ιδιοκτήτες των εμπλεκόμενων ιδιοκτησιών κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Link to comment
Share on other sites

Ο ένας και μοναδικός θιγόμενος ζήτησε αποζημίωση 15 χρόνια μετά την διάνοιξη του δρόμου. Ο δήμος δεν είχε κάνει απολύτως τίποτα μέχρι τότε, δηλαδή πράξη ορισμού αποζημιώσεων και βέβαια όλα τα γειτονικά με τον δρόμο οικόπεδα χτίστηκαν ή δόθηκαν αντιπαροχές και τώρα βγαίνει από το πουθενά ο θιγόμενος και ζητάει από όλους αυτούς αποζημιώσεις. Τα ακίνητα βέβαια αυτά έχουν μεταβιβαστεί και το θέμα είαι ποιός πληρώνει ποιόν?

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα ΜΑΚΑΡ

τι γνώμη έχεις;; πως εκδόθηκε η οικ άδεια;

 

 

Καλημέρα,

Ο ερωτών ιδιώτης έθεσε ένα ερώτημα,παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία που μας δίνει είναι ελλιπή.

Το ερώτημά του είναι ποιος θα αποζημιώσει τη ρυμοτομηθείσα ιδιοκτησία.

Στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι ξεκάθαρη και οι αποζημιώσεις της ρυμοτομηθείσας προκύπτουν από την πράξη αναλογισμού και τακτοποίησης, που συντάσσεται οποτεδήποτε, μετά από επίσπευση οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου (δεδομένου ότι προφανώς πρόκειται για ΡΣ που εγκρίθηκε με τις διατάξεις του 1923), και οι αποζημιώσεις επιβαρύνουν τις ωφελούμενες ιδιοκτησίες, οποτεδήποτε συνταχθεί η πράξη.

 

Τα παράπλευρα ερωτήματα, που δημιουργούνται στους συμμετέχοντες στη συζήτηση μηχανικούς, δεν αφορούν στην ουσία της απάντησης και δεν ενδιαφέρουν τον ερωτώντα. Από τα ελλιπή διαθέσιμα στοιχεία δεν είναι εύκολο να απαντηθεί το ερώτημά σου αλλά και το ερώτημα πώς εκδόθηκαν οι ΟΑ και στις υπόλοιπες ωφεληθείσες ιδιοκτησίες, όπως προκύπτει από τα συμφραζόμενα του τελευταίου μηνύματος του ιδιώτη.

Edited by MAKAP
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα μου είναι διαφορετικό: Σαφώς ορίζεται το ποσόν που πρέπει να αποζημειώσει κάθε ιδιοκτησία. Όμως οι ιδιοκτησίες έχουν στην διάρκεια αυτών των 15 χρόνων άλλάξει ιδιοκτήτες. Ποιός βάση νόμου οφείλει να αποζημειώσει? Αυτός που κατείχε το ακίνητο όταν χαράχθηκε ο δρόμος και μπήκε στο σχέδιο πόλης το οικόπεδο ή αυτός που κατέχει το ακίνητο τώρα που έγινε η πράξη αναλογισμού?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.