Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος 'Αδειας Αποπεράτωσης


Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Φαντάζομαι αγαπητοί συνάδελφοι οτι θα έχετε καταθέσει κάποια άδεια αποπεράτωσης. Θα ήθελα να μάθω τι σας ζήτησε ο υπάλληλος της πολεοδομίας αλλά και τι θα έπρεπε να ζητήσει σύμφωνα με το νόμο.

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω πως εννοείς αποπεράτωση αυθαιρέτου κτίσματος..Η ΥΔ θα ζητήσει ότι λέει το ΦΕΚ 43 Β 20-1-2012

Link to comment
Share on other sites

Ναι αποπεράτωση αυθαιρέτου εννοώ. Επειδή όμως η κάθε πολεοδομία είναι διαφορετικό κράτος εφαρμόζει του νόμους όπως την βολεύει. Το φεκ 43Β λέει πουθενά ότι θα γίνει σύγκριση με τα σχέδια της αδείας και ότι η υπάλληλος θα κρίνει αν η δήλωση στο ΤΕΕ είναι η σωστή?

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το άρθρ 1, παρ 2,στ του ΦΕΚ-43Β, μόνο την πληρότητα των δικαιολογητικών που αναφέρονται στο άρθρο 1 μπορούν να κάνουν έλεγχο.

Link to comment
Share on other sites

άρθρ 1, παρ 2,στ του ΦΕΚ-43Β,

 

2, στ) Έντυπο «Έγκρισης εργασιών επισκευής», σύμφωνα με το υπόδειγμα που συνοδεύει την παρούσα εις 4πλούν.

Η πληρότητα των στοιχείων ελέγχεται κατά την υποβολή τους, ενώ η αίτηση δεν γίνεται δεκτή σε περίπτωση ελλείψεων και επιστρέφεται ακόμη και εάν έχει πρωτοκολληθεί.

 

3. Αρμόδιος εξουσιοδοτημένος υπάλληλος της Πολεοδομικής υπηρεσίας, αφού ελέγξει τα ανωτέρω δικαιολογητικά χορηγεί την έγκριση εργασιών επισκευής εντός διημέρου σε περίπτωση που δεν υπάρχει διάσταση απόψεων.

5. Σε περίπτωση διάστασης απόψεων μεταξύ της πολεοδομικής υπηρεσίας και του ιδιοκτήτη του αυθαιρέτου κτίσματος όσον αφορά στο κατά πόσον οι ζητούμενες εργασίες αποβλέπουν πράγματι στην υγιεινή, τη συνήθη συντήρηση ή την αισθητική βελτίωση – αποκατάσταση της κατασκευής το θέμα παραπέμπεται για γνωμοδότηση στην αρμόδια ΕΠΑΕ (Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής από 1−3−2012).

Edited by SIRADRAB
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.