Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόσμικτα κονιαμάτων: Σαπωνοποιητής


AlexisPap

Recommended Posts

Στα μέσα της δεκαετίας του '80 η FEB (νομίζω) κυκλοφορούσε ένα προϊόν που το λέγαμε "σαπωνοποιητή".

 

Ήταν ένα σχετικά σπάνιο πρόσμικτο κονιαμάτων σε κίτρινα μπιτόνια των 15kg (μάλλον), διαυγές, άχρωμο, ελαιώδες, ελαφρώς αφρίζον.

Το βάζαμε σε κονιάματα τσιμέντου για βελτίωση της εργασιμότητας - ίσως και της πρόσφυσης, κυρίως επιχρίσματα, σε σχετικά μεγάλη δοσολόγηση (καμία σχέση με αζολίτ).

 

Το θυμάται κανείς; Ψάχνω στοιχεία, εμπορική ονομασία στα Αγγλικά, χημική σύνθεση, ο,τι είναι τυχόν διαθέσιμο.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

Στο mail σου έχεις την ονομασία και την εταιρία του.Δεν μπορείς να το βρεις εύκολα γιατί πολύ απλά κάτι συνέβη (οικονομικό ειναι το game).

Δεν το αγόραζες στα 15 κγ αλλά στα 2,5 η' 5 η΄25 κγ.

Η δοσολογία του ήταν 280-560 ml στα 100 κγ τσιμέντου.

Τηρεί το ΒS 4887 part1,specification for air entraining (plasticising) admixtures.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ θερμά!

 

Λες -αν κατάλαβα καλά- ότι το ίδιο υλικό κυκλοφορεί ακόμη;

Δεν το έχω ξαναδεί από τότε...

 

Με ενδιαφέρει να βρω την σύστασή του και συγκεκριμένα αν περιείχε χλωριόντα.

Edited by AlexisPap
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

1)Η διαφήμιση συνήθως πληρώνεται η΄ υπάρχει αποκομιδή άλλων ωφελημάτων...Η μοναδική περίπτωση διαφήμισης χωρίς ανταλλάγματα θα έπρεπε να είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

2)Σε ένα φορουμ ,που βλέπουν αρκετοί ,το να γράφει κάποιος κρυμμένος πίσω από ένα ψευδώνυμο,ότι αυτό το υλικό είναι το καλύτερο και αυτό το χειρότερο ,για εμένα ,δεν είναι πάντα σωστό.

Link to comment
Share on other sites

Φτάνουμε όμως σε σημείο που υπερβάλουμε.

Στο κάτω-κάτω προσωπικές απόψεις εκφράζουμε όλοι μας, και όλοι μας είμαστε ενήλικες και αρκετά έξυπνοι θέλω να ελπίζω ώστε να μη μένουμε στο τι θα πει ο σιδεράς ή ο agiannis78 και θα το ψάξουμε παραπέρα.

Εν πάση περιπτώσει, να δεν θες να το πεις δημόσια μπορείς να μου το γράψεις σε πμ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.