Μετάβαση στο περιεχόμενο

Διόρθωση σχεδιαγράμματος Ιταλικού κτηματολογίου Δωδεκανήσων


Recommended Posts

Εχουμε ένα οικόπεδο 14.000 μέτρων κατά τίτλο που ο κτηματολογικός χάρτης 1:5000 παρουσιάζει ένα σχήμα που ανταποκρίνεται στο εμβαδόν ωστόσο το κτηματολογικό σχεδιάγραμμα σε κλίμακα 1:1000 εμφανίζει ένα σχέδιο με 4000 μέτρα . Διορθώνεται και με ποιά διαδικασία;

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ,

εκ προσωπικής πείρας, το κτηματολογικό γραφείο Ρόδου (το αρχαιότερο στην Ελλάδα) ενεργεί (τουλάχιστον μέχρι πριν 5ετία) εντελώς διαφορετικά απ' οτι ξέρουμε για τα αντίστοιχα εδώ γραφεία. Αν το οικόπεδό σου είναι εκεί σου συνιστώ επιτόπια επίσκεψη από Τοπογράφο για να λύσεις το θέμα σου.

Link to comment
Share on other sites

Όπως το λέει ο agior τα διαγράμματα του κτηματολογίου Δωδεκανήσου δεν έχουν μετρητική αξία παρά μόνο γραφική (απεικονίζουν το σχήμα).

Ήδη βέβαια τρέχει η μελέτη ένταξης του στο σύστημα του Εθνικού Κτηματολογίου αλλά δεν ξέρω αν μπορείς να βγάλεις άκρη με τον ανάδοχο της μελέτης.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Γεια σας...

"agios" δεν νομίζω ότι τα Ιταλικά Κτηματολογικά διαγράμματα δεν έχουν μετρητικη αξία όταν ακίνητο το οποίο οι Ιταλοί εμβαδομέτρησαν κ έγραψαν 15.000τ.μ. το 1930, το βάλουμε σήμερα στο Autocad και εμβαδομετρήσουμε με polyline το βρουμε 14.900τ.μ. ή 15.100τ.μ., γιατί για τέτοιες αποκλίσεις μιλάμε!

Ο Κτηματολογικός κανονισμός προβλέπει διόρθωση θεμελιώδους λάθους από τους Ιταλούς,

δηλαδή για παράδειγμα αν ένα ακίνητο το εμβαδομετρήσανε λάθος οι Ιταλοί ή αν αντί για 25.000τ.μ. αναγράψανε εσφαλμένως 15.000τ.μ. σου δίνεται η δυνατότητα (εφόσον αποδεικνύεται φυσικά μετά από αναλυτική εμβαδομέτρηση του σχήματος) να το διοσθώσεις στο σωστό εμβαδό χωρίς πολλές διαδικασίες.

"panagiotis MOR" τι εννοείς όταν λες ότι το διάγραμμα σε 1/1000 εμφανίζει ένα σχέδιο 4.000??? Οταν μετρήσεις το σχήμα βγαίνει 4.000τ.μ., αναγράφουν από το Κτηματολόγιο 4.000τ.μ. ή κάτι άλλο??

Link to comment
Share on other sites

Στη Ρόδο οι Ιταλικοί χάρτες κλίμακας 1:5000 δεν έχουν μετρητική αξία τέτοια ώστε το εμβαδόν ή το σχήμα μιας μερίδας να χρησιμοποιηθεί για οριοθέτηση ή για χρήση σε σχέδια με κτηματογράφηση.

Παρόλα αυτά δεν έχουν τόσο μεγάλες διαφορές με τα ατομικά σχεδιαγράμματα της κλίμακας 1:1000 όσο η διαφορά που αναφέρεις.

Πρέπει να κοιτάξεις καλύτερα γιατί οι χάρτες στην 1:5000 δεν είναι σε καλη ποιότητα και ίσως μετράς λάθος περίγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση το σωστό διάγραμμα ειναι αυτό στην κλίμακα 1:1000

Link to comment
Share on other sites

Ναι "toporodi" έχεις δίκιο ως προς την μετρητική αξία για τους 5χίλιαρους χάρτες....εγώ είχα στο μυαλό μου τους 2χίλιαρους. Οι χιλιάρηδες δε είναι ακόμα καλύτεροι.

Και όσον αφορά τη διαφορά των 10.000τ.μ. δεν "παίζει"...κάτι άλλο γίνεται...το περίγραμμα του σχήματος στο 5χίλιαρο έχει καμία σχέδη με το χιλιάρι? μήπως μπλέχτηκαν οι κλίμακες? πως μετρήθηκε το 14.000τ.μ.???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.