Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κληροτεμάχιο (α) με/χωρίς απαλλοτρίωση και (β) με κτίσμα λίγο εκτός της ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Καλημέρα.

Κληροτεμάχιο κοντά στη Μαλακάσα θέλει τακτοποίηση.

1) Διαστάσεις και εμβαδά κληροτεμαχίου πρέπει να τηρηθούν, ανεξαρτήτως τι έχει εφαρμοστεί στο πεδίο, σωστά?

2) Σε συμβόλαιο αγοράς (1972), το τοπογραφικό δείχνει εμβαδό και πλευρές που δεν συμφωνούν απόλυτα με τα στοιχεία του κληροτεμαχίου. Εξακολουθεί το "ναι" στην 1η ερώτηση?

3) Στο ίδιο συμβόλαιο και τοπογραφικό, φαίνεται η επαρχιακή οδός που έκοψε στη μέση το κληροτεμάχιο, με άξονα και παράλληλες γραμμές για οδόστρωμα και...όριο οδού? (4μ + 4.20 αντίστοιχα, 16.40 σύνολο). Στο συμβόλαιο δεν αναφέρεται απαλλοτρίωση και δεν έχω εντοπίσει απόφαση απαλλοτρίωσης. Υπάρχει περίπτωση να την πήρε τη λωρίδα το κράτος...τσάμπα? Και πού να δείξω τα όρια στο δρόμο? Υπάρχει σύρμα περίπου στα 3 μ. από το ασφαλτοστρωμένο έρεισμα.

3) Υπάρχει αυθαίρετη αποθήκη, μικρό τμήμα της οποίας δείχνει να πατάει στο διπλανό οικόπεδο (αυτή η πλευρά δεν έχει περίφραξη).

Τι...τακτοποιούμε? Για να τη "βάλω" εντός της ιδιοκτησίας μου, πρέπει να δείξω μικρή θλάση που δεν υπάρχει σε κανένα παλαιότερο τίτλο.

Άλλος τρόπος?

Link to comment
Share on other sites

...

Τι...τακτοποιούμε? ....

 

Το ερώτημα σου είναι σχετικό με χωροταξία ή τοπογράφηση? Ή αφορά πώς να ενταχτεί στις διατάξεις του 4014?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφε.

Εχεις εντοπίσει μεγάλες διαφορές σε διαστάσεις/εμβαδόν μεταξύ της διανομής και της υφιστάμενης κατάστασης? Είναι κάτι που μπορεί να δικαιολογήσει ενδεχόμενη ασάφεια στην εφαρμογή της διανομής με γραφική μέθοδο , εξάρτηση στο σύστημα της διανομής κλπ?

Το θέμα του δρόμου, επειδή παρακολούθησα την αναζήτηση σου για απαλλοτριώσεις στο άλλο θέμα, νομίζω πως πρέπει να καταθέσεις ερώτημα στην οικεία Νομαρχία (?) ώστε να λάβεις μια σαφή απάντηση διότι εάν δεν είναι δρόμος διανοιγμένος με νόμιμες διαδικασίες, νομικά είναι σαν να μην υφίσταται.

Οταν λες μικρό τμήμα της αποθήκης, τι εννοείς?

Link to comment
Share on other sites

Το ερώτημα αφορά και την τοπογράφηση και την τακτοποίηση.

Το τμήμα της αποθήκης "εκτός" είναι περίπου 2 τ.μ.

Για τις διαφορές μεταξύ διανομής και υφιστάμενης κατάστασης, θα δω τα σχέδια αργότερα και θα επανέλθω.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω το ασφαλέστερο είναι να έχεις τα στοιχεία της διανομής εύκαιρα, και επίσης να ρίξεις μια ματιά σε άλλα θέματα γιατί το θέμα επανεφαρμογών διανομών έχει συζητηθεί διεξοδικά σε αρκετά άλλα θέματα.

Φυσικά εάν δεν καλυφθείς, επανερχόμαστε.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν:

- Τα γεωμετρικά στοιχεία της διανομής είναι ελλιπέστατα, οπότε νιώθω άνετος στο τι θα δείξω. Το εμβαδό στη διαμονή αναφέρεται στην κατάσταση πριν τη διάνοιξη του δρόμου, για το οποίο δεν βρέθηκε απαλλοτρίωση (Δ12, Υπ.Οικ, Νομαρχία)

- Το τοπογραφικό του 1972, με νέα εξέταση, δείχνει άψογο (γραφική απόδοση και τήρηση δεσμεύσεων - πλευρών και εμβαδού). Βέβαια, οι δεσμεύσεις ήταν λίγες....

- Το εμβαδό μετά τη διάνοιξη, δηλ. αυτό που αγοράσθηκε, δε φαίνεται πουθενά στο συμβόλαιο αγοράς! Μόνο στην άδεια που βγήκε χρόνια μετά και που έχει το εμβαδό του τοπογραφικού του 1972,

Αποφάσισα:

- Στις πλάγιες πλευρές, θα κρατήσω τις διαστάσεις του παλιού τοπογραφικού.

- Στην πίσω μεριά, θα ενσωματώσω το κομματάκι της αυθαίρετης αποθήκης με πολύ μικρή θλάση (μλάμε για πλευρά 150 μ). Αυθαίρετη γραφική απόδοση....

Το άθροισμα των 3 σχεδόν συνευθειακών σημείων βγαίνει πολύ κοντά στο τοπογραφικό του 1972.

- Μπροστά, θα δείξω όρια 3 μ. από την οριογραμμή του δρόμου (δε θυμάμαι με ποια απόφαση, αλλά το έχω βρει παλιότερα στο forum και θα το ξανατσεκάρω). Όριο: το ασφαλτοστρωμένο έρεισμα.

- Το εμβαδό προκύπτει κοντά στο εμβαδό του 1972, και άρα και της άδειας.

Ευχαριστώ για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.