Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ξυλολέβητες πυρόλυσης


saradis1

Recommended Posts

Καλησπέρα.

Μήπως γνωρίζει κάποιος την διαφορά (καταστευαστικά-λειτουργικά-αποτέλεσμα) μεταξύ ενός λέβητα ξύλου απλού και ενός λέβητα ξύλου με πυρόληση?

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

βασικη διαφορα ειναι οτι ο πυρολησης καιει προς τα κατω. Δηλαδη ενας ανεμιστηρας φυσαει απο πανω προς τα κατω, διαμεσου των ξ΄λυλων και η φλόγα αναβει προς τα κάτω καιγοντας και τα καυσαερια μαζι. Οικονομια, αυτονομια και καθαροτερη καυση. Ακριβοτερη επενδυση ομως.

Link to comment
Share on other sites

Η πυρόλυση είναι η διεργασία της θερμοχημικής διάσπασης των υδρογονανθράκων η οποία πραγματοποιείται με την θέρμανσή τους με πλήρη απουσία της οξειδωτικής ουσίας (συνήθως οξυγόνου).

Όταν ένας υδρογονάνθρακας θερμαίνεται παρουσία οξυγόνου έχουμε την καύση του με ταυτόχρονη παραγωγή θερμότητας και διαφόρων προϊόντων καύσης.

Αντιθέτως όταν θερμαίνεται το ίδιο υλικό σε αναερόβιες συνθήκες (απουσία δηλαδή οξυγόνου) στο υλικό παρατηρείται η διάσπαση των χημικών δεσμών C-C με σχηματισμό πιο απλών μορίων.

Για παράδειγμα η πυρόλυση του βουτανίου C4H10 παράγει ένα μίγμα ακόρεστων και κορεσμένων υδρογονανθράκων (C3H6, CH4, C2H4 και C2H6) το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε αεριοστρόβιλους ή για την παραγωγή συνθετικών καυσίμων.

Πριν το 1925 η πυρόλυση του ξύλου ήταν η κύρια μέθοδος παραγωγής της μεθανόλης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.