Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο εκτός σχεδίου για τακτοποίηση και νομιμοποίηση με έκδοση Ο.Α


Recommended Posts

Γεια σας παιδία.Έχω μια ιδιαίτερη περίπτωση αυθαιρέτου.Πρόκειται για εγκαταστάσεις αερολέσχης με ανεμόπτερα σε εκτός σχεδίου περιοχή εμβαδού 20στρ..Τα κτίρια είναι 1 χώρος πολλαπλών χρήσεων με κουζίνα και WC,1 εκπαιδευτήριο,1 κτίριο κοιτώνων,1 πύργο ελέγχου,1 αποθήκη και 3 χώροι φύλαξης ανεμοπτέρων.Δεν υπάρχει Ο.Α και θα πάω σε πληρωμή παραβολου και έκδοση άδειας νομιμοποιησης.Σκέφτομαι να θεωρήσω:

Κ.Χ= κτίριο πολλαπλών χρήσεων + εκπαιδευτήριο + κοιτώνες + πύργο ελέγχου

Β.Χ.=χώροι φύλαξης ανεμοπτερων

Τα ερωτήματα είναι τα εξής:

1)Σωστά καθοριζονται οι Κ.Χ και οι Β.Χ?

2)Για την εκτός σχεδίου δόμηση επειδή περιλαμβάνονται διάφορες χρήσεις π.χ. εκπαιδευτήρια με τι συντελεστές δόμησης θα γίνουν οι υπολογισμοί στην άδεια??Εγω πιστεύω με τους γενικούς όρους.

3)Επειδή με τα επιτρεπόμενα μ2 και με όρους δόμησης 10% κάλυψη και 0,2 δόμηση είμαι εντάξει αλλά υπάρχουν παραβάσεις στις αποστάσεις από τα όρια από κάποια κτίρια.Σύμφωνα με τον 4014 δεν συμπληρώνουμε παραβίαση οριών όταν δεν υπάρχει Ο.Α.Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση?Μετά στην νομιμοποίση τι θα γίνει??Αν λάβουμε υπόψη τα 15μ της εκτός σχεδίου δόμησης στην γενική περίπτωση και ολοκληρο κτίριο βρίσκεται μέσα.

3)Στις χρήσεις θα βάλω Υπηρεσίες?

4)Με το ΙΚΑ τι γίνεται?Απαλάσεται σύμφωνα με την 9560/3-5-2012 διευκρίνηση του Υπουργείου??

Θα πάω και στην Πολεοδομία να ρωτήσω αλλά θα ήθελα και τις απόψεις σας.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχουν προβληματα χρήσεων γης αφού ήδη έχει ποβλεφθεί στο ΣΧΟΑΠ της περιοχής και η έκταση είναι παραχωρημένη στην Αερολέσχη με μακρόχρονη σύμβαση.

Link to comment
Share on other sites

Οι πύργοι ελέγχου πιθανόν να παίρνουν κάποιες παρεκκλίσεις ύψους.Γενικά μπορεί να είσαι στο άρθρο 1 του 270 Δ αλλά μάλλον θα χρειαστείς και κάποια ενημέρωση και από άλλη υπηρεσία.Ίσως από ΓΕΑ ή ΥΠΑ για τις εγκαταστάσεις αυτές, μήπως υπάρχουν και άλλες παρεκκλίσεις.Αυτά για να μπορέσεις να νομιμοποιήσεις γιατί αν είσαι μέσα σε πλάγια όρια μόνο τακτοποίηση μπορείς να κάνεις.

Οταν λες βέβαια ότι έχει παραχωρηθεί το γήπεδο στη λέσχη, τι ακριβώς εννοείς? Μισθωτήριο ή κάτι άλλο?

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζω ότι η ΥΠΑ είναι υπεύθυνη για την άδεια λειτουργίας του αεροδρομίου.Καλή η επισήμανση θα το ψάξω για την ΥΠΑ για τους όρους δόμησης.Για τον πύργου ελέγχου σόγειο+όροφος είναι στα 5-6μ περίπου οπότε δεν έχω πρόβλημα και τα υπόλοιπα κτίρια είναι ισόγεια.Αρκεί να ομαδοποιηθούν σε μία κατηγορία της εκτός σχεδίου δόμησης.Η περιοχή είναι παραχωρημένη στην Αερολέσχη για 50 έτη με απόφαση Περιφέρειας.Με απασχολούν όμως και οι αποστάσεις από όρια των κτιρίων.Λες ότι θα έχω προβλημα με την νομιμοποίηση που θέλω να κάνω Μανώλη?

Link to comment
Share on other sites

Δεν θα προχωρήσεις σε ενέργειες του 4014 αν δεν σιγουρέψεις τα πλάγια όρια.Οπότε πολεοδομία άλλες υπηρεσίες και μετά θα αποφασίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αυριο θα την επισκεφθώ και στην συνεχεια παλι εδω για ενημέρωση.Ευχαριστω για την βοήθεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.