Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υποδαπέδια με ηλιακά


spandeli

Recommended Posts

Στο σπίτι μου έχω εγκατεστημένη υποδαπέδια θέρμανση μου η οποία υποστηρίζετε απο ηλιακά πλαίσια και με boiler LPG.

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι εφικτή η λειτουργία της έχοντας σβηστό το boiler (λόγω κρίσης), λαμβάνοντας υπόψην ότι οι θερμοκρασίες εδώ στην Κύπρο είναι ακόμα ψηλές.

 

Το έχω δοκιμάσει εδώ και 2 βδομάδες και παρατήρησα ότι το σπίτι αποκτά και διατηρεί την ζητούμενη θερμοκρασία.

 

Η ανησυχία μου είναι αν υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσω πρόβλημα στο πάτωμα μου (μάρμαρο στο ισόγειο, laminate στον όροφο), με την συστολή διαστολή. Δηλαδή η διαφορά θερμοκρασίας του νερού που θα στέλνει το σύστημα την ημέρα με ηλιοφάνεια, απο το βράδυ, η σε ημέρες που δεν υπάρχει ηλιοφάνεια.

 

Απότι έχω παρατηρήσει οι αντλίες που στέλνουν το ζεστό νερό απο το buffer στο πάτωμα του σπιτιού, στέλνουν νερό όταν ζητηθεί απο το όλο σύστημα, ασχέτως εάν η θερμοκρασία στον κύλινδρο αποθήκευσης buffer, είναι 20 βαθμοί.

Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχει τανκ αδρανειας που φορτιζει απο τα ηλιακα και κατοπιν παει στην ενδοδαπεδια?

Επισης δεν εχεις ηλεκτρονικη βανα αναμειξης που στελνει σταθερη θερμοκρασια στηνενδοδαπεδια (ή εστω μια τριοδη τετραοδη) ?

Αν ναι τοτε δεν εχεις προβλημα. Γενικα για να μην εχεις προβλημα αρκει να μην εχει προσαγωγη νερου μεγαλητερη απο 50 βαθμους κελσιου

Link to comment
Share on other sites

Dalai,

 

σε ευχαριστώ για την απάντηση σου. Τανκ αδρανειας υπάρχει, 800 ltr συγκεκριμένα. Επίσης υπάρχει και το solar station, φαντάζουμε είναι αυτό που λεεις ηλεκτρονικη βανα αναμειξης που στέλνει σταθερή θερμοκρασία στο πάτωμα.

 

Απλά επειδή σε κάποιες μέρες χωρίς ηλιοφάνεια, η ακόμα και το βράδυ που η θερμοκρασία του τανκ αδρανειας μου θα κατέβει στους 20 β κελσίου, το σύστημα συνεχίζει να στέλνει στο πάτωμα την χαμηλή αυτή θερμοκρασία, σε σχέση με το κανονικό που είναο 40 β κελσίου.

 

Αυτή είναι η απορία μου για τις αυξομειώσεις που διοχετέυοναται στο πάτωμα με το μάρμαρο, που ο αρμός μεταξύ τους είναι σχεδόν μηδενικός. Ο περιμετρικός αρμός και οι αρμοί διαστολής έχουν τηρηθεί. Μην μας σηκώσει το μάρμαρο πάνω και έχουμε άλλα τρεχάματα μετα :(

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι ένα σύστημα "αντιστάθμισης" θα σου λύσει το πρόβλημα.

Αυτό το σύστημα μεταβάλει τη θερμοκρασία του νερού που πηγαίνει στο ενδοδαπέδιο μετρώντας την εξωτερική θερμοκρασία.

Έτσι όταν έξω δεν κάνει πολύ κρύο (όπως συνήθως στην Κύπρο) η θερμοκρασία του νερού ρυθμίζεται σε θερμοκρασία αρκετά χαμηλότερη των 40oC.

Έτσι και το θερμοδοχείο αργεί να κρυώσει και δεν έχεις μεγάλες διαφορές θερμοκρασίας.

Link to comment
Share on other sites

antloukidis, προς το παρών κάνω το εξής. Έχω κλείσει την αντλία που στέλνει στο πάτωμα του ισογείου απο φόβο μήπως κάνω ζημιά στο μάρμαρο με την επαναλαμβαννόμενη συστολή διατολή, και αφήνω ανοιχτή κατά την διάρκεια της ημέρας αυτή που στέλνει στον όροφο που έχει πάτωμα απο λάμινειτ, που λογικά δεν υπάρχει κίνδυνος ζημιάς.

 

Το βράδυ όταν κατέβει κοντά στους 28-30 β κελσίου η θερμοκρασία στο θερμοδοχείο, κλείνω και την αντλία αυτή.

 

Πιστεύω κάτι κερδίζω απο θέμα θερμότητας στον χώρο του ορόφου Δωρεάν :)

 

Όσο για το ισόγειο προς το παρών ικανοποιούμαστε με το τζάκι...

 

Ποιό μετά βλέπω να ανάψουμε κανονικά την ενδοδαπέδια.. Αν δεν σφίξουν φυσικά κι άλλο τα ζωνάρια εδώ στην Κύπρο (ακολουθούμε πιστά τα παραδείγματα της Μητέρας Πατρίδας)..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Οταν διαβαζω σε αυτοτο φορουν οτι χρειαζεται μελετη απο υπερσουπερμαν μηχανικο εκνευριζομαι, αλλα στη περιπτωση σου μαλον πρεπει να το ξεστομισω.

Γενικα τα ηλιακα σου πρεπει να ελενχονται απο κεντρικο επεξεργαστη.Μερικες απο τις αποφασεις που περνει αυτο ειναι

Να αναβει (τον κυκλοφοριτη των ιλιακων προς το τανκ αδρανειας) οταν η θερμοκρασια στα ηλιακα ειναι κατα 5 βαθμους μεγαλητερη απο το τανκ.

να το σβηνει οταν η θερμοκρασιακη διαφορα γινει μυκροτερη απο 5 βαθμους.

Να αναβει οταν τα πανελ πιασουν θερμοκρασια πανω απο 90 βαθμους (για προστασια) καθως και χαμηλωτερη απο 0 βαθμους (παλι για προστασια)

Επισης ο επεξεργαστης αναβειτον κυκλοφοριτη προς τηνενδοδαπεδια οταν θελησεις θερμανση εσυ,αλλα σταματαει οταν η θερμοκρασια του τανκ ειναι κατω απο τηνελαχιτη επιθυμιτη .Ταυτοχρονα δινει εντολη στο λεβητα να αναψει. Εδω μπορει να παιζει ο ελεγκτης να μην σταματαει την ροη στη ενδοδαπεδια και μοναχα να δινει εντολη στο λεβητα.

Εκει ειναι που χρειαζεσαι μηχανικο να στο προγραματισει σωστα

Υ.Γ. ο αρμος στα πλακακια εχει μηδενικη συστολη.Δεν μπαινει για συστολη αλλα ωσ αναγκαιο δομικο στοιχειο.Τις συστολες διαστολες τις αποροφαν αποκλειστικα οι αρμοι διαστολης.Αν η μελετη της ενδοδαπεδιας εγινε σωστα δεν εχεις κανενα φοβο. Τα μαρμαρα τα βαζουμε εξω γιατι δεν παθαινουν τιποτα ουτε απο τον ηλιο...σκεφτομαι εγω με το φτωχο μου το μυαλο

Edited by dalai
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.