Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τζακι φυσ. αερίου θέλει άδεια για μπουρί διαμ. 0,18 στην όψη;


Recommended Posts

μηπως ξέρει κανεις να με βοηθησει σε κάτι? ιδιοκτητης α οροφου θέλει να ΄καταργήσει το υπάρχον (συμβατικό) τζάκι και να βάλει σε άλλη θέση, τζάκι φυσ. αερίου, που δεν θέλει καμινάδα. Αυτό χρειάζεται να βγάλει ενα μπουρι περίπου 0,20 εκ. διάμετρο ακριβώς στο μπαλκονι από πίσω του και βγαίνει να προεξέχει περίπου 15εκ. Ομως αυτό θα είναι στην πρόσοψη. Σε περίπτωση που οι συνιδιοκτητες συναινουν και δεν υπάρχει κώλλυμα από αυτούς, τι χρειάζεται? Θέλει αδεια και αν ναι τι είδους? εγκριση τυπου ΕΠΑΕ?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

............. τζάκι φυσ. αερίου, που δεν θέλει καμινάδα. Αυτό χρειάζεται να βγάλει ενα μπουρι περίπου 0,20 εκ. διάμετρο ακριβώς στο μπαλκονι από πίσω του και βγαίνει να προεξέχει περίπου 15εκ.

 

Το τζάκι φ. αερίου σύμφωνα με την ΥΑ Δ3/6598/28-3-12 (ΦΕΚ 976 Β/212), ανήκει στις διακοσμιτικές συσκευές αερίου και είναι Α τύπου με θερμική ισχύ μέχρι 11KW (χωρίς εγκατάσταση απαγωγής καυσαερίων - χωρις μπουρί), παίρνει αέρα για τη καύση απο το χώρο που βρισκεται και τοποθετείται σε χώρο που έχει κατ΄ελάχιστον όγκο 2m3/1KW και έχει ένα άνοιγμα προς το ύπαιθρο 150 cm2 ή 2 ανοίγματα 75cm2 το καθένα.

 

Θέλει οπωσδήποτε άδεια λειτουργίας απο την ΔΕΠΑ (μέσω της διαδικασίας μελέτης - εγκατάστασης και έγκρισης απο αυτήν)

Δεν απαιτείται άδεια απο πολεοδομία (μικρής ή μεγάλης κλίμακας) γιατί απλά δεν απαιτείται καπνοδόχος, αλλα μονο άνοιγμα θυρίδων στο τοίχο

 

Για την όλη διαδικασία στην ΔΕΠΑ (ΕΠΑ), σίγουρα απαιτείται μηχανολόγος

Edited by dib
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ! το γεγονός οτι θα βγει στην προσοψη δεν απαιτει κατι επιπλέον?

 

συγκεκριμένα μιλάω οχι για τα flueless αλλά για τα balanced flue που βγαζουν αυτό το μπουρι σε υψος 2 μετρα στο μπαλκόνι. δεν θεωρειται αυτό επέμβαση στην όψη?

 

θέλει να βάλει καμινάδα balanced flue, δηλαδή αγωγό διπλού τοιχώματους όπου από τον εσωτερικό αγωγό φεύγουν οι αναθυμιάσεις του αερίου ενώ από τον εξωτερικό εισέρχεται ο αέρας για την καύση. Αυτό εχει ενα μπουρι με τις διαστασεις που ανεφερα και ενα καπέλο γυρω από αυτό

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Αν θέλει να βάλει τζάκι φ. αερίου και πρέπει να πάρει έγκριση απο ΔΕΠΑ, θα πρέπει να κάνει όπως στα περιγράφω στο 1ο μήνυμα.

Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να βάλει οποιοδήποτε αλλου τύπου τζάκι που έχει ως καύσιμη ύλη όλες τις άλλες μορφές, εκτός απο φ. αέριο

 

Εκτός αυτού, ποιός του είπε οτι πρέπει να βάλει καπνοδόχο με διάκενο αέρα ?

Κανένας σκιτζής υδραυλικός για να βγάλει τα έξοδα χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς ?

 

Συνάδελφε ρώτά και κάποιο δικό σου μηχανολόγο για να μαθεις οτι κατι τέτοιο δεν ισχύει και μην αφήνεις το κάθε τυχόντα να λέει οτι θέλει :sad: :-( :sad:

Edited by dib
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

σε ευχαριστώ για την απαντηση σου. Επανέρχομαι κάποιο χρόνο μετά γιατί περί μπουριου με διακενο αερα δεν το εχει πει κα΄ποιος υδραυλικος, αλλά προβλέπεται από την κατασκευαστρια εταιρια του τζακιου που σκεφτεται να βάλει. Εχει κοιτάξει τα bellfires τα dru και τα barbas και έρχονται έτσι από τον κατσκευαστη....

Υπάρχουν και άλλου ειδους?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.