Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση αυθαιρέτης (!?) βιοτεχνίας


Recommended Posts

Χαίρεται, αντιμετοπίζω το εξής παράδοξο

Συγκενικό μου πρόσωπο αγόρασε το 1997 οικόπεδο 2στρ. με κτίσμα αποθήκης 600τμ με τοπογραφικό που έχω στη διαθεσή μου με ημερομηνία 1/1979 οπου αναφέρεται οτι είναι αρτιο και οικοδομήσιμο.

Η θέση είναι εκτός σχεδίου και δεν ζήτησε οικοδομική άδεια ή κάτι άλλο. Η αποθήκη είχε ρευμα κομμένο και το επανασύνδεσε ως οικιακό καθότι δε γνωριζε οτι δικαιούταν ελάφρυνση ως βιοτεχνία.

Χωρίς άδεια εκανε επισκευή της αποθήκης και έκανε μια έκθεση 450μ2 με 150μ2 εργαστήριο.

 

Σύμφωνα με τον 90χρονο πρώτο ιδιοκτήτη εκτισε την αποθήκη γυρω στο 57-58 χωρις άδεια καθώς "δεν ειχε τετοια πραμγματα τοτε".

 

Ο φάκελος της δεη δεν εχει τιποτα μεσα..

 

Ειναι δυνατον να εχει παρει ρευμα χωρις άδεια? Στην πολεοδομία έψαξα τον πρωτο ιδιοκτήτη και τον δευτερο που το αγόρασε το 79 αν εβγαλαν αδεια ως το 97 που το αγόρασε ο συγγενής μου και δεν βρήκα στοιχεία.

 

Καμία σκέψη? Το ποσό της τακτοποίησης φαίνεται δυσθεόρατο..

Δυστυχώς εργάζομαι στο εξωτερικό και δεν έχω κατάλληλη εμπειρία επί του θέματος και θα ήθελα τη γνώμη σας

Link to comment
Share on other sites

Δυσθεόρατο το ποσό για κτίσμα προ του '83? Κάτι δεν υπολογίζεις σωστά... Αρκεί να μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι προ του '83.

Γνώμη μου είναι να συνεργαστείς με κάποιον μηχανικό της περιοχής διότι, η διαδικασία των τακτοποιήσεων (όπως και οι άδειες άλλωστε) είναι λίγο μανίκι για να την μάθεις μόνο για έναν συγγενή σου....Άλλο να ασχολούσουν με το αντικείμενο και να προσδοκούσες και άλλες δουλειές!

Link to comment
Share on other sites

Έχω ενα τοπογραφικό του 79 οπως προανέφερα και δεν ξερω αν αποδεικνύει κατι. Αν ναι, πιθανόν να είναι γύρω στις 20.000 οπως τα υπολογίζω για 600τμ..

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι όντως χτισμένο το 1957-58 τότε αρκεί μια αεροφωτογραφία μεταξύ 58-83 που να φαίνεται το κτίσμα και η δική σου τεχνική έκθεση. Το ποσό για ΤΖ 500ευρώ βγαίνει περίπου 14.000 (όντως μεγάλο...)

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολυ για την αμεση απόκριση. Είναι 700ευρω τη τ.ζ. δυστυχώς και η μεγάλη μου απορία είναι πως γίνεται η ΔΕΗ να δίνει ρεύμα χωρίς άδεια εξαρχής και να επανασυνδέει χωρίς να ζητά και πάλι τιποτα. Ελπίζω και απο κεί να βρώ κατι που να αποδεικνύει την παλαιότητα. Ευχαριστώ και πάλι παντως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.