Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξωτερική σε συνδυασμό με εσωτερική θερμομόνωση


antboton

Recommended Posts

Μου έτυχε μια περίπτωση όπου πρόκειται να γίνει εξωτερική θερμομόνωση σε αμόνωτο δώμα αλλά επειδή εμπλέκονται δικαστήρια και είναι άγνωστο πότε τελικά θα υλοποιηθεί η παρέμβαση θέλει το τελευταίο διαμέρισμα να κάνει προσωρινά εσωτερική θερμομόνωση με τα όποια μειονεκτήματα. Το ερώτημα μου είναι κατα πόσο όταν γίνει η εξωτερική θερμομόνωση θα είναι ενεργειακά αποδεκτή λύση σε συνδυασμό με την εσωτερική και αν εν τέλει αξίζει η επένδυση.

Link to comment
Share on other sites

Eνεργειακά αποδεκτή, κατά την γνώμη μου, δεν θα είναι σε 5 χρόνια αν συνεχίσει να υπάρχει Ευρωπαική Ένωση και η θερμομόνωση που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα.

Eσύ προφανώς εννοείς τώρα το σύστημα του γραφιτούχου διογκωμένου πολυστηρενίου-άνθυγρη γυψοσανίδα,δεν βρίσκω λόγο ειδικά μετά την επιπλέον προστασία κατά των υδρατμών(alu) ,να μην είναι αποδεκτό.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση, μάλλον σκεφτόμουν κάτι σε xps πολυστερίνης με άνθυχγρη γυψοσανίδα. Με ενδιαφέρει πιο πολύ η συμπεριφορά της εξωτερικής σε επαφή με την εσωτερική όσο αφορά την μετάδοση θερμότητας: δηλ αντεστραμμένη θερμομόνωση δώματος και εκεί που φθάνουμε διαδοχικά στην πλάκα και στο εσωτερικό επίχρισμα να στερεώσουμε πάλι εξηλασμένη και τη γυψοσανίδα..Μήπως η εσωτερική ''ακυρώσει'' κατά κάποιο τρόπο την εξωτερική ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ θα γίνει λόγω π.χ. μη εκμετάλευσης για παράδειγμα της θερμοχωριτηκότητας. Ουσιαστικά η εσωτερική πιο πολύ αποτελεί λύση ανάγκης και λόγω συνθηκών δεν γίνεται να περιμένει πότε θα ληφθούν δικαστικές αποφάσεις για την αποκατάσταση του δώματος εξωτερικά

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω πως η τωρινή εσωτερική θερμομόνωση θα ακυρώσει τη θερμοχωρητικότητα που θα προσφέρει η μελλοντική εξωτερική θερμομόνωση. Θα έχεις μια πλάκα "σάντουιτς". Κάπως έτσι δεν κάνουμε και τη μόνωση στις πλάκες Zoellner προκειμένου να αποφύγουμε τις υγροποιήσεις;

Link to comment
Share on other sites

Η θερμοχωρητικότητα όντως "ακυρώνεται". Η εσωτερική στρώση του "σάντουιτς" θα βρίσκεται σε κάποια θερμοκρασία μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής, πχ 12C.

Link to comment
Share on other sites

Το U προκύπτει εξαιρετικά χαμηλό αλλά απο μόνο του σαν τιμή δεν ξέρω κατά πόσο εξασφαλίζει "σωστή'' συμπεριφορά π.χ. μετα το κλείσιμο των θερμαντικών σωμάτων θα αποδίδει κάποια ποσά θερμότητα πίσω...

Link to comment
Share on other sites

Το U θα είναι χαμηλό αλλά εξαιτίας της μικρής θερμοχωρητικότητας του συνολικού δομικού στοιχείου, ο χώρος θα κρυώνει σχετικά γρήγορα.

Νομίζω εντέλει πως ο Μίλτος έχει δίκιο. Άλλωστε και ο ΚΕΝΑΚ δεν παίρνει υπόψη στον υπολογισμό της εσωτερικής θερμοχωρητικότητας το δομικό στοιχείο που έρχεται σε επαφή με εξωτερικό αέρα και φέρει τη μόνωση εσωτερικά.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κρυώνει γρήγορα, η μάλλον κρυώνει πιο γρήγορα από ότι με την εξωτερική αλλά είναι αρκετά αργά .

Καθαρά ενεργειακά εκμεταλευεσαι σε πολύ μεγάλο βαθμό το μικρό U .

σίγουρα δεν ακυρώνει κάτι από την εξωτερική.

Είμαι με εσωτερική μόνωση φέτος και η διάφορα σε κατανάλωση είναι αντίστοιχη της μεταβολής του U της μελέτης.

Αυτό που δεν έχω δοκιμάσει είναι διακοπτομενο ωράριο στην θέρμανση αφενως γιατί δεν έχει νόημα από πλευράς κατανάλωσης αφετερου με δύο μικρά παιδιά στο σπίτι όλη μέρα δεν μου αφήνουν το δικαιωμα επιλογής.

Link to comment
Share on other sites

Ουσιαστικά, η διαφορά μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής είναι αφενός μεν η θερμοχωρητικότητα της οροφής, αφετέρου οι θερμογέφυρες που υπάρχουν στην περίπτωση εφαρμογής εσωτερικής.

Επειδή όμως τώρα δεν έχεις άλλη επιλογή, θα κάνεις αναγκαστικά εσωτερική και μελλοντικά εξωτερική (με μικρό πάχος μονωτικού) μόνο και μόνο για τις θερμογέφυρες.

Άλλωστε, η εσωτερική μόνωση επιτρέπεται (σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει εξωτερική-πρόγραμμα "εξοικονομώ...").

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.