Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΜΕΑ σε παραθεριστική κατοικία


TomA

Recommended Posts

Καλησπέρα,

έχω μια 2όροφη πολυκατοικία με 2 διαμερίσματα σε κάθε όροφο. Στο ισόγειο 2 διαμερίσματα, 1ος όροφος 2 διαμερίσματα και επικοινωνούν οι όροφοι με εξωτερικό κλιμακοστάσιο.

Πρόκειται για παραθεριστικές κατοικίες όπου ο εργολάβος δεν θέλει να κατασκευάσει λεβητοστάσιο και εγκατάσταση για θέρμανση.

Παρόλα αυτά είναι διατεθειμένος να τοποθετήσει την θερμομόνωση που θα του υποδείξω καθώς και τα κουφώματα για να πιάσει το Β+.

Το ερώτημα μου είναι αν είναι αποδεκτό να καλύψω τις ανάγκες των διαμερισμάτων για θέρμανση τοποθετώντας σε κάθε διαμέρισμα μια Α.Θ. ? Στην ουσία από ένα inverter με ένα COP στο 3.6.

Το "έχτισα" στο 4Μ-ΚΕΚΑΝ, έβαλα 7cm θερμομόνωση, ηλιακούς συλλέκτες για ΖΝΧ (πράγματα που είναι διατεθειμένος να τοποθετήσει ο εργολάβος) και τις 4 (μια για κάθε διαμέρισμα) Α.Θ. για θέρμανση - ψύξη και το κτίριο βγαίνει Β+.

Κάνοντας όμως εδώ μια υπόθεση που δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστή. Θεωρώ ότι μια Α.Θ. καλύπτει 100% το διαμέρισμα, αφού είναι γύρω στα 60 τ.μ. το καθένα. (σαλοκουζίνα, WC, και 2 δωμάτια)

Έχετε κάποια ένσταση στα παραπάνω ? Σας έτυχε κάποιος πελάτης να σας ζητήσει κάτι παρόμοιο ?

Ευχαριστώ!

Edited by TomA
Link to comment
Share on other sites

τον εργολάβο άστον να λεει τα δικα του αν δεν γνωριζει την νομοθεσία. για να πιασεις 100% θερμικων απαιτήσεων κανονικα θα επρεπε να βαλεις και εναν θερμοπομπο/αεροθερμο στο λουτρο και κλιματιστικά βαλε ενα σε καθε δωματιο για πρακτικους λόγους. αν δεν θελετε πολλες εξ.μοναδες βαλε multi-split units.

Link to comment
Share on other sites

Προς τα εκεί προσανατολίζομαι. Για multi - split units. Κοίτα, ο εργολάβος δεν είναι υποχρέωσή του να ξέρει τη νομοθεσία. Κατασκευάζει σύμφωνα με τη μελέτη ( λέμε τώρα :wink: ).

Αυτά τα δύο κτίρια προκύψαν από αναθεώρηση αδείας που θα κάνω, και τα οποία στην αρχική άδεια δεν είχαν θέρμανση, ψύξη και ΚΕΝΑΚ.

Όταν μου είπε για αναθεώρηση αδείας, του εξήγησα τις καινούργιες ανάγκες που προκύπτουν στα κτίρια με την εφαρμογή του ΚΕΝΑΚ και το κατάλαβε. Για αυτό και συμφώνησε στη θερμομόνωση και στα ηλιακά.

Όπως επίσης και στα split units συμφώνησε, αφού όπως μου εξήγησε, αυτά μαζί με τον ηλιακό μπορεί να τα περάσει σαν κόστος στο πελάτη. Να επαναλάβω πως πρόκειται για παραθεριστικές κατοικίες με σκοπό ανέγερσης την πώληση.

Anyway, ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.