Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπαγωγη στον 4014 και αναθεώρηση οικ.άδειας σε ισχύ


Recommended Posts

παρακαλώ, αν το θέμα έχει συζητηθεί άλλου, ας συγχωνευτεί

 

σε οικοδομή η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί, ούτε ηλεκτροδοτηθεί κανένα τμήμα αυτής, έχει γίνει υπέρβαση στη δόμηση σε σχέση με την άδεια. Συγκεκριμένα το υπόγειο έχει μετατραπεί σε κατοικία και έχει κατασκευαστεί τμήμα υπογείου που δεν προβλεπόταν από την άδεια, το οποίο παραμένει υπόγεια αποθήκη. Όλες οι υπερβάσεις μπορούν να νομιμοποιηθούν με αναθεώρηση.

Αν γίνει αναθεώρηση με τον "κλασικό" τρόπο, ο ιδιοκτήτης θα επιβαρυνθεί με ένα μεγάλο ποσό ενσήμων προς το ΙΚΑ καθώς και πρόστιμο αφού οι τροποποιήσεις έγιναν πριν την έκδοση της αναθεώρησης.

Μπορώ να το εντάξω στον 4014, να πληρώσει το παράβολο και να κάνω μετά την αναθεώρηση για να γλιτώσει το προστιμο και το ΙΚΑ?

Ποια η γνώμη σας?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον υπάρχει μία άδεια σε ισχύ για το ακίνητο, δεν μπορώ να βγάλω άλλη ταυτόχρονα. Στην ουσία για νομιμοποίηση πρόκειται αλλά αυτή θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο μιας αναθεώρησης της υπάρχουσας άδειας. Οπότε περιπλέκεται λίγο το πράγμα... Δεν έχει τύχει σε κανέναν παρόμοια περίπτωση?

Link to comment
Share on other sites

Πρέπει να γίνει νομιμοποίηση με το άρθρ. 26 του Ν-4014 όπως λέει ο Μανώλης αφού η άδεια που ισχύει δεν εφαρμόστηκε, έτσι μόνο αποφεύγεις τα πρόστιμα της περίπτωσης της αναθεώρησης για τις εκτελεσθείσες εργασίες.

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.