Μετάβαση στο περιεχόμενο

Dummy

Members
  • Περιεχόμενα

    64
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Αρχιτέκτων Μηχανικός

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dummy's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

6

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα, και έγω την ίδια απορία έχω και ενώ έτεινα να καταλήξω σε αυτό που υποστηρίζει ο salpigoal, παρατήρησα οτι το άρθρο 3 που ορίζει τα περί Δ δεν ισχύει στις εκτός σχεδίου περιοχες. Άρα, τι διαστάσεις πρέπει να έχει το αίθριο? καμία ιδέα? salpigoal, τι εννοείς μετά από ψάξιμο? το διασταύρωσες με κάποιο τρόπο, έχεις παραπάνω στοιχεία?
  2. Ακόμα και αν έχει πάρει ρεύμα, μπορεί να υπάρχει περιθώριο. Αυτό φαίνεται από την τεχνική έκθεση που δόθηκε κατά την ηλεκτροδότηση και πολλές φορές το αναφέρουν και πάνω στο στέλεχος της άδειας. Αναφέρουν δηλαδή οτι έχουν γίνει οι βασικές εργασίες αλλά υπολείπονται κάποιες και ονοματίζουν ποιες. Προφανώς, δεν μπορεί να υπολείπονται κουφώματα, αλλά περίφραξη, χρωματισμοί... τέτοια πράγματα. Επίσης, θα πρέπει η άδεια να είναι σε ισχύ και για μια τόσο παλιά άδεια αυτό σημαίνει να έχει γίνει επέκταση επ' αόριστον. Αυτό γίνεται συνήθως μετά το πέρας της ολοκλήρωσης του φέροντος οργανισμού, αν κριθεί απαραίτητο.
  3. Επίσης, έχε υπόψιν οτι έστω οτι βρεις δουλειά ως μισθωτός και ο εργοδότης πληρώνει κανονικά τις εισφορές σου. Εαν υπάρχει χρέος στο τσμεδε, χωρίς διακανονισμό, το ΤΣΜΕΔΕ δεν σου παρέχει τίποτα, είσαι ουσιαστικά ανασφάλιστος, γιατί χρωστάς. Αλλά όπως είπε και ο Ικαρος, μέχρι τότε πολλά μπορεί να έχουν αλλάξει.................
  4. Εγώ, πάλι, θα έλεγα "με άδεια". Γιατί όταν εκδόθηκε η άδεια και όταν έγινε το αυθαίρετο, ήταν προ ΝΟΚ. Και τότε εξετάζαμε το σύνολο του οικόπεδου και όχι το κάθε τμήμα καθέτου ξεχωριστά.
  5. Κατά τη γνώμη μου ο χώρος της λεκάνης είναι μια χαρά. Για τα δεδομένα του συγκεκριμένου μπάνιου πάντα... Οι ημικυκλικές ντουζιερες 80εκ δεν είναι και πολύ άνετες... και είναι και μικρές οι πόρτες τους... Προτιμώ αυτές με την αποτμιση γωνίας, τις βρίσκεις δύσκολα και ακόμα πιο δύσκολα την καμπίνα. Το θέμα είναι οι προτεραιότητες του καθενός. Νομίζω οτι μια χαρά το έχεις διατάξει το λουτρό. Το πλυντήριο σίγουρα δεν χωρούσε. Το να βλέπεις τη λεκάνη μου το λένε και εμένα και ποτέ δεν το καταλαβα. Αν ειδικά σε w.c. Τι να κάνω, να βάλω και ενα μπουφεδακι μέσα, να βλέπεις το μπυφεδάκι? Καλό είναι το w.c. να μην ανοίγει φορά παρτίδα πανω στο σαλόνι. Η λεκάνη ποσο μακριά να είναι από την πόρτα? ΑΝ την βλέπεις πλάγια δηλαδή εχει άλλη χάρη?
  6. Καλημέρα, έχω και εγώ να προτείνω μια λύση, λίγο ασυνήθιστη, αλλά κάνει τη δουλειά της. Και είναι ίσως και πιο οικονομική λύση, γιατί δεν χρειάζεται ιδιαίτερα κομμάτια, καμπυλωτά κτλ Επίσης, δεν χρειάζεται να αλλάξει η φορά της πόρτας. Θα συμφωνήσω και εγώ οτι καλό θα ήταν να μην αλλάξει η θέση της λεκάνης, και να μην μπει καμπίνα γιατί θα κλείσει πολύ ο χώρος. Άλλωστε, εφόσον θα κατασκευάσεις τη βάση της ντουζιέρας, δύσκολα θα βρεις καμπίνα στις διαστάσεις που θες. Μια κουρτίνα κάνει μια χαρά τη δουλειά της. Υπολόγισε, οτι το καλαθάκι θα μπει κάτω από τον νιπτήρα και το πιγκάλ θα στριμωχτεί κάπου δίπλα στη λεκάνη. Κάτω από τον πάγκο του νιπτήρα, μπορείς να βάλεις ένα καλάθι για άπλυτα, η ένα τροχήλατο με συρτάρακια για αποθήκευση ή οτι θες... Α) Ο πάγκος θα γίνει από μάρμαρο για να κατασκευαστεί στις ακριβείς διαστάσεις και θα βάλεις επάνω ότι νιπτήρα θες. Υποκείμενο, γιατί δεν έχεις και πολύ χώρο δεξιά, αριστερά. Περνώντας μια μεγάλη ράγα μπροστά από τον καθρέπτη, μπορείς να κρεμάς την πετσέτα σου και διάφορα άλλα. Σε αυτή τη λύση, μπορεις να κατασκευάσεις καμπίνα, όπως στη δείχνω στο σχέδιο, και προκύπτει χώρος και για το χαρτί υγείας ! Β) Μπορείς να φτιάξεις και μια γωνιακή κατασκευή για τον νιπτήρα. Σε αυτή την περίπτωση, θα βάλεις οπωσδήποτε κουρτίνα, γιατί αλλιώς θα επέλθει η στρίμωξης!!! Στα δείχνω σε εικόνα, για να πάρεις μια αίσθηση του χώρου.
  7. ωραία, αυτό θα πω και εγώ στον πελάτη! Άμα μου χρωστάς και η γνώμη σου είναι οτι θες να τελειώσω τη δουλειά που ανέλαβα, δεν έχεις δικαίωμα να μου την επιβάλεις!!! και μετά λέμε το ΤΕΕ δεν δίνει λύσεις!!! χαχα
  8. Επειδή πλατιάσαμε πολύ, τελικά έχει δικαίωμα να το κάνει αυτό το ΤΕΕ? Είναι νόμιμο? Γιατί αν δεν είναι, σε ποιο συλλογικό όργανο μπορεί να απευθυνθεί ένας μηχανικός για να μπορέσει να δουλέψει? Μπορούμε να δούμε κάπου την απόφαση, να δούμε που βασίζεται?
  9. Didonis, από οσαγνωριζω, σε όσες χώρες υπάρχει επιμελητήριο και συνδρομή, δεν υπάρχει η υποχρέωση εγγραφής. Δηλαδή μπορείς να είσαι μηχανικός, να δουλεύεις υπό άλλον μηχανικό που είναι μέλος ΤΕΕ χωρίς εσύ να είσαι. Δουλεβεις όμως σαν μηχανικός. Ε δω, αν δεν είσαι στο ΤΕΕ, για την αγορά εργασίας δεν είσαι μηχανικός, μόνο σαν υπάλληλο γραφείυ μπορεί να σε πάρει κάποιος. Αυτό νομίζω είναι τεράστια διάφορα. Πρόσφατα, συνάδελφος, μη εγγεγραμμένος έχασε θέση σε Δήμο ακριβώς γιατί δεν είχε την άδεια ασκήσεως. Δεν θα υπέγραφε κάπου. Άλλα ο Δήμος ζητούσε μηχανικό. Τι να σου πω παιδάκι μου..........................
  10. επειδή και εγώ σας ελεύθερος δουλεύω και έχω την ίδια απορία με τον Ικαρο, μπορείς να μας διαφωτίσεις?
  11. Πραγματικά αναρωτιέμαι που ζεις!!! φυσικά και υπάρχουν πολλοί που όχι τα 50€ δεν τους περισσεύουν, χρωστάνε στο ΤΣΜΕΔΕ, στη ΔΕΗ και παντού αλλού, αλλά δεδομένου της δυσκολίας στην διαγραφή από το ΤΣΜΕΔΕ και του γεγονότος οτι τα λίγα έσοδα που έχουν τα έχουν από αυτό το ρημάδι το δίπλωμα, δεν παραιτούντε της ιδιότητα,ς ούτε της εργασίας τους. Το συμπερασμα "κάτι δεν πάει καλά, είτε δεν ξέρει πως να βρει πελάτες, είτε υποκοστολογεί, είτε αργεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες, είτε κάτι άλλο.", εμένα με βγάζει λιγάκι έκτος εαυτού! Αν μπορείς να λύσεις αυτά τα θέματα, γύρισε το σε manager. Άν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι δουλεύουν με κλειστά βιβλία, είναι πρόβλημα του ΣΔΟΕ και οχι του ΤΕΕ. Επίσης, αναρωτιέμαι και εγώ αν υπάρχει νομιμη βάση στην απόφαση αυτή του ΤΕΕ. και τέλος πάντων, όλοι οι συνάδελφοι και εγώ μαζι που θεωρουμε παραλογη την αποφαση του ΤΕΕ, αναφερόμαστε στην έλλειψη υπηρεσιών απο μέρους του και οχι στο υψος του ποσου. Συνεχιζει να εμφανιζει στις αμοιβες μας το 2% υπερ ΤΕΕ, συνεχιζει να υπολογιζει αμοιβες με 118 αντι 112,5, συνεχιζει να κανει του κεφαλιου του! Γιατι?
  12. ευχαριστώ για την άμεση απάντηση 1) ΔΚ που να αφορά ολο το κτήριο? και νεο τοπογραφικό θα χρειαστώ, σωστά? 2) τίποτα από αυτά. το κατασκεύασαν, δεν τους ενόχλησε κανείς και έμεινε έτσι όλα αυτά τα χρόνια.... 3) η σύσταση εμφανίζει την αρχική κατασταση 4) θα ρωτήσω συμβολαιογράφο...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.