Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κλιμακοστάσιο σε διώροφη πολυκατοικία ΠΕΑ


manospan

Recommended Posts

1.Επειδή κάνω συνολική επιθεώρηση στο κτίριο το κλιμακοστάσιο τον δηλώνω στο πρόγραμμα ως έναν μθχ και τον εξετάζω συνολικά

 

και για τους δυο ορόφους ή μπορώ να δηλώσω τον δηλώσω ως 2 μθχ και να τους υπολογίσω τον καθένα ξεχωριστά

 

2.Στο ίδιο μοτίβο με το πρώτο ερώτημα.Τις όψεις των διαμερισμάτων μπορώ να τις υπολογίσω ενιαια και για τους δύο οροφους ή θέλει το καθένα ξεχωριστά

 

3.Επίσης τις διαχωριστικές πως θα τις ορίσω. και επίσης δεν κατανοώ για ποιο λόγο υπάρχουν προσανατολισμοί και συντελεστές σκίασεις στην καρτέλα με τις διαχωριστικές

Link to comment
Share on other sites

1. Μπορείς να ορίζεις τους μθχ κατά την κρίση σου, αρκεί να τους ορίζεις σωστά, αλλά να προσπαθείς να έχεις τον μικρότερο δυνατό αριθμό μθχ. Στη δική σου περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να χωρίσεις το κλιμακοστάσιο σε 2 μθχ. Σου προτείνω να εξετάσεις το κλιμ/σιο ως ένα χώρο μθχ ενιαίο.

 

2. Δεν υπάρχει υποχρέωση να εξετάσεις τις επιφάνειες των δομικών στοιχείων ανά όροφο όπως γινόταν με τον ΚΘΚ. Μπορείς να τους εξετάσεις ενιαία. Αρκεί να έχουν ίδιο προσανατολισμό και σκιάσεις.

 

3. Δεν καταλαβαίνω το πρώτο ερώτημα.

Για το 2ο σκέλος από τις ερωταπαντήσεις του ΤΕΕ:

<<Όταν επάνω στη διαχωριστική επιφάνεια μεταξύ ζώνης και μη θερμαινόμενου ή ηλιακού χώρου προσπίπτει στη διάρκεια της ημέρας ηλιακή ακτινοβολία, τότε πρέπει να προσδιοριστούν και οι ακόλουθες παράμετροι :

1. Οι συντελεστές σκίασης, οι οποίοι ισούνται με 0 όταν δεν ηλιάζεται η επιφάνεια, ενώ όταν ηλιάζεται υπολογίζονται ανάλογα με τις γωνίες θέασης.

2. Ο προσανατολισμός γ, ο οποίος δεν ορίζεται όταν δεν ηλιάζεται η επιφάνεια, ενώ όταν ηλιάζεται παίρνει τιμή ανάλογα με τον προσανατολισμό της διαχωριστικής επιφάνειας.

3. Οι τιμές των συντελεστών α και ε, οι οποίοι δηλώνονται μόνο στην περίπτωση κατά την οποία η διαχωριστική επιφάνεια δέχεται ηλιακή ακτινοβολία. >>

Link to comment
Share on other sites

3.Επίσης τις διαχωριστικές πως θα τις ορίσω.

 

Διαχωριστικές είναι οι επιφάνειες που χωρίζουν τον ΜΘΧ (το κλιμακοστάσιο στη δική σου περίπτωση) από τον θερμαινόμενο χώρο.

Στην καρτέλα «Κτίριο» εισάγεις 1 ΜΘΧ, οπότε ενεργοποιείται η επιλογή «αριθμός εσωτερικών διαχωριστικών επιφανειών» στην καρτέλα «Κέλυφος».

Λογικά για σένα θα είναι οι εσωτερικοί τοίχοι προς το κλιμακοστάσιο, οι πόρτες εισόδου στους ορόφους και ίσως ένα κομμάτι δαπέδου του 1ου ορόφου σου, αν αυτό έχει από κάτω του μέρος του κλιμακοστασίου.

Προσοχή: τις ως άνω επιφάνειες θα τις ορίσεις μία φορά μονό, στην καρτέλα των διαχωριστικών επιφανειών. Δεν θα τις βάλεις και στο κέλυφος της θερμαινόμενης ζώνης.

 

Για τα υπόλοιπα, σε κάλυψε ο hkamp.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ επίσης θα ήθελα να ρωτήσω στην καρτέλα ζώνη 1 στην συνολική επιφάνεια βάζω την θερμαινόμενη επιφάνεια ή την συνολική του κτιριου μαζι με τους

 

θερμαινόμενους χώρους

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ επίσης θα ήθελα να ρωτήσω στην καρτέλα ζώνη 1 στην συνολική επιφάνεια βάζω την θερμαινόμενη επιφάνεια ή την συνολική του κτιριου μαζι με τους μη θερμαινόμενους χώρους

Στη "ζώνη 1" βάζεις μόνο την καθαρή θερμαινόμενη επιφάνεια.

Το κλιμακοστάσιο το βάζεις στην καρτέλα του ΜΘΧ.

Και τα δύο μαζί (τη συνολική επιφάνεια δηλαδή που θα φαίνεται στο ΠΕΑ), στην καρτέλα "κτίριο".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.