Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανακληθείσα ή ακυρωθείσα οικοδομική άδεια


Recommended Posts

Γειας σας,

 

 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος γνώστης επί του θέματος . . . .

Σε περίπτωση που τακτοποιούμε ανακλειθίσα ή ακυρωθείσα οικοδομική άδεια κτιρίου με τον Ν.4014/2011 το δελτίο δομικής τρωτότητας τί κατηγορίας είναι ?

 

 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

το δελτίο δομικής τρωτότητας έχει να κάνει με την κατηγορία του κτηρίου

π.χ. (κατηγορία 1) για μετατροπή εξωστών και η.χ. μικροκατασκευές, υπόστεγα, πρόχειρες κατασκευές, ψησταριές, πισίνες κλπ

(κατηγορία 2) αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις που καταλαμβάνουν τμήμα του όλου κτηρίου (οριζόντιες ή κάθετες αυτοτελείς ιδιοκτησίες)

(κατηγορία 3) όλες οι κατασκευές ή χρήσεις για τις οποίες κατά το εδάφιο β της παρ.2 του άρθρου 24αα απαιτείται η συμπλήρωση και η υποβολή Δ.Δ.ΤΡ. και οι οποίες δεν περιλαμβάνονται στις κατηγορίες 1 και 2

Link to comment
Share on other sites

Φίλε oikima,

 

δεκτά αυτά που λες . . .

αλλά αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι το συγκεκριμένο κτίριο κατασκευαστήκε βάσει οικοδομικής αδείας (με στατική μελέτη κτλ). Το θέμα είναι ότι μετά αν για οποιοδήποτε λόγο ανακληθεί ή ακυρωθεί η οικοδομική του άδεια (δεν μιλαμε για περίπτωση ψευδών στοιχείων κτλ) το κτίριο θεωρείται αυθαίρετο . . .

 

Άρα, αν γίνει υπαγωγή όλου του κτιρίου στο ν.4014/2011 λόγω ανακληθείσας ή ακυρωθείσας άδειας και μόνο χωρίς να υπάρχουν άλλες παραβάσεις κατ'όγκο στο κτίριο σε ποια κατηγορία τρωτότητας θα ανήκει . . . ?

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον ΔΕΔΟΤΑ κατηγορία 3 αν μιλάμε για κατοικία. Αν δεν είναι κατοικία τότε και ΔΕΔΟΤΑ και μελέτη στατικής επάρκειας και κ.λπ.

Μην βιάζεσαι όμως, είναι νωρίς ακόμα. περιμένουμε να "θεσμοθετήσει" το ΥΠΕΚΑ....

Link to comment
Share on other sites

Στην άρση ανάκλησης άδειας που δεν είχε ανακληθεί λογω υποβολής ανακριβών στοιχείων και δεν έχει άλλες υπερβάσεις προφανώς θα υποβληθεί μόνο η άδεια και απόφαση ανάκλησης ώστε να προκύπτει ότι δεν υπάρχει υπαιτιότητα του ιδιοκτήτη

Edited by armenopoulos
Link to comment
Share on other sites

Αν ανακληθεί η αναθεώρηση της Ο.Α. επιστρέφουμε στην αρχική Ο.Α. ή θεωρείται και αυτή ακυρωθείσα? Θεωρώντας ότι η αρχική Ο.Α. είναι 100% εντάξει (ακόμη σε ισχύ) και ασχέτως τους λόγους και τις υπαιτιότητες της ανάκλησης της αναθεώρησης? Υπάρχεί κάποιο έγγραφο που να έχει θίξει την εν λόγω περίπτώση ή τέλος πάντων κάτι επίσημο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.