Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπουδές στην Αμερική και ΤΣΜΕΔΕ


angel_os

Recommended Posts

Κάνω διδακτορικό στην Αμερική και παράλληλα δουλεύω στο πανεπιστήμιο σαν ερευνητής. Έχω πάρει δηλαδή αριθμό κοινωνικής ασφάλισης εδώ (SSN) και έχω και ασφάλεια υγείας από το πανεπιστήμιο. Ξέρει κανείς αν μπορώ να εξαιρεθώ από τις εισφορές στο ΤΣΜΕΔΕ? Εννοείται ότι όταν έστειλα δικό μου άτομο εκεί να ρωτήσει, μια κυρία που εργαζόταν εκεί μονό δεν το έδιωξε κλωτσηδόν που ζητήσαμε κάτι τέτοιο. Λυπάμαι πραγματικά που είμαστε έτσι με αυτή την νοοτροπία.

Υπάρχει φυσικά και η λύση της διαγραφής, απλά δεν ξέρω τι είναι καλύτερο από τα δύο.

Ευχαριστώ.

Edited by angel_os
Link to comment
Share on other sites

Διαγραφη συναδερφε,ετσι οπως τα λες εχεις τη δυνατοτητα να εργαστεις εκει μετα τις σπουδες σου.Ειδικα στην ειδικοτητα σου θα εχεις πολλες επιλογες,εδω τι θα ερθεις να κανεις?

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα. Απλά αν μπορεί κανείς να απαλλαγεί των εισφορών χωρίς διαγραφή, αναρωτιέμαι μήπως αξίζει τελικά η αίτηση εξαίρεσης (αν όντως γίνεται κάτι τέτοιο).

Link to comment
Share on other sites

Κάνε μια αναζήτηση. Κάποιος συνάδελφος είχε βγάλει μια άκρη...

...Αν και συμφωνώ με τον tasanto...τι να γυρίσεις να κάνεις εδώ....

Link to comment
Share on other sites

το βασικο ειναι να αποφασισεις που θελεις να ζησεις και να εργαστεις,αν ακομα το σκεφτεσαι και δεν εισαι σιγουρος δεν ειναι και τρομερο να πληρωσεις τις εισφορες για 2-3 χρονια ακομα. Αν ερθεις πισω δεν θα εχεις χασει συνταξιμα χρονια,αν μεινεις εκει θα εχεις χασει μερικες χιλιαδες ευρω.Ειλικρινα ομως φιλε μου πιστευεις οτι μετα απο τοσο σοβαρες σπουδες στην Αμερικη και εργασια σαν ερευνητης στο πανεπιστημια θα μπορεσεις να προσαρμοστεις στην Ελληνικη πραγματικοτητα? Αν εχεις ακρη για να βρεις δουλεια καπου καλα στην Ελλαδα (δεν φτανουν μονο τα προσοντα) αλλαζει,αν ομως ειναι να ερθεις και να μοιραζεις το "βαρυ" βιογραφικο για να παρεις ενα 800αρι......ε αστο.

Edited by tasanto
Link to comment
Share on other sites

Αν φέρεις βεβαίωση ότι έχεις ιατρική ασφάλιση στην Αμερική, μπορείς να απαλλαγείς από τις εισφορές του κλάδου υγείας.

Τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ πριν κάποια χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Βασικά θέλω να αποφύγω την ληστεία με τις εισφορές άνω πενταετίας που από ότι έμαθα θα εισπραχθούν αναδρομικά κιόλας. Το θεωρώ τελείως ασύμφορο. Με την απαλλαγή από την ασφάλεια υγείας, αν και μπορώ να το κάνω, δεν νομίζω ότι θα γλιτώσω κάτι ουσιαστικό. Οπότε μάλλον πάω για διαγραφή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.