Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φορτίο boiler και κατανομή δαπανών


zio7

Recommended Posts

Θα 'πρεπε αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Υπάρχει μόνο στα χαρτιά σαν πρόταση νόμου, κι έχω ξεχάσει πότε βγήκε το τελικό (αναθεωρημένο) κείμενο.

Link to comment
Share on other sites

3,8 KW ανά μπόιλερ είναι πολλά, δε θα αδειάζει και να πρέπει να ξαναζεσταθεί ανά μία ώρα.. Κανονικά μάλλον θα έπρεπε να πας με την ΤΟΤΕΕ 20701-1 παρ. 4.8.2 και την κατανάλωση ΖΝΧ ανά διαμέρισμα, όχι με τη χωρητικότητα του μπόιλερ. Αν σκεφτείς ότι έχεις πολλά διαμερίσματα και άρα θα υπάρχει ετεροχρονισμός, και μηδέν να πάρεις την προσαύξηση στους λέβητες λόγω μπόιλερ, μέσα θα είσαι. Δες μόνο οι απώλειες να είναι σωστές.

Στην κατανομή τα μπόιλερ πιστεύω ότι θα πρέπει να μελετώνται με μια ονομαστική ισχύ, ας πούμε υπολογισμένη όπως αναφέρω πιο πάνω με την ΤΟΤΕΕ 20701-1 παρ. 4.8.2 και όπως οι απώλειες αερισμού και παραθύρων, επιβαρύνοντας δηλαδή αυτούσια τις ανηγμένες με τον όγκο "βασικές απώλειες" ViXqB που αναλογούν σε κάθε ιδιοκτησία.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Γεια σας! Ειμαι σε μια πολυκατοικια με ηλιακους 3πλης ενεργειας. Το νερο στο μποιλερ του ηλιακου ζεστενεται με ξεχωριστο μπουτον στον θερμοστατη απο οτι το καλοριφερ. Αν συνδεσουμε τα μποιλερ των ηλιακων (ολη η πολυκατοικια) και το νερο θερμαινεται οταν αναβουμε καλοριφερ θα εχει παραπανω κοστος?

Γινεται να συνδεθει μεμονωμενα για καθε διαμερισμα (δηλαδη μονο οταν αναβει το εκαστοτε διαμερισμα καλοριφερ να εχει και ζεστο νερο)?

Link to comment
Share on other sites

οταν χρησιμοποιεις το λεβητα καταναλωνεις πετρελαιο ειτε αυτο αφορα θερμανση χωρου ειτε θερμανση ζεστου νερου χρησης.

 

Για την συνδεση των μποϊλερ εξαρταται απο τη συγκεκριμενη εγκατασταση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.