Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προϋποθέσεις για επιβλέπoντα μηχανικό


Recommended Posts

Εργάζομαι ως βοηθός εργοταξιάρχη σε μια τεχνική εταιρία που κατασκευάζει ενα δημόσιο έργο. Επειδή ο μηχανικός που ηταν ορισμένος ως επιβλέποντας στην οικοδομική άδεια (και εργοταξιάρχης) παραιτήθηκε, η εταιρεία θέλει να ορίσει εμένα ως επιβλέποντα στην πολεοδομία και ως εργοταξιάρχη στην επιβλέπουσα υπηρεσία του δημοσίου. Την άδεια μου την πήρα το 2005.

1.Υπάρχουν προϋποθέσεις πχ. χρόνια εμπειρίας, μέγεθος έργου κλπ ώστε να μπορεί να οριστεί κάποιος επιβλέποντας?

2. αν τελικά προχωρήσει, ποιά είναι η διαδικασία? πρέπει να μπώ στο σύστημα του τεε? να κάνω συμφωνητικό για την εφορία?

 

ΥΓ. τα μπετά είναι τελειωμένα γύρω στο 80%, ενώ έχουν γίνει και εργασίες τοιχοποιίας, σοβάδων,τσιμεντοκονίας, γυψοσανίδων κλπ

Edited by castor_troy
Link to comment
Share on other sites

Εφοσων εισαι εργοταξιαρχης, εχεις προσβαση σε ολα τα εγγραφα του εργου και την αλληλογραφια με την επιβλεπουσα αρχη.

Αν ψαξεις λοιπον θα βρεις πως :

1. Απο την φαση της δημοπρατησης γινεται αναφορα στη στελεχωση του εργοταξιου (αναλογως τον προυπολογισμο του εργου, αλλα σιγουρα απαιτειται 10ετια!)

2. Εχει αποσταλει στην επιβλεπουσα αρχη οργανογραμμα

Στην πραξη βεβαια ποτε δεν εφαρμοζονται ολα αυτα και ποτε σχεδον δεν ελεγχονται.

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα οτι είμαι εργοταξιάρχης, βοηθός του παραιτηθέντος είμαι και θέλουν να με δηλώσουν ως εργοταξιάρχη και ως επιβλέποντα στην πολεοδομία και θέλω να δω αν στέκει αυτό γιατι οι ευθύνες είναι μεγάλες.

 

Απο οτι λες καταλαβαίνω οτι η πολεοδομία δεν έχει κάποιο πρόβλημα σε θέμα προϋπηρεσίας και άρα μπορούν να με δηλώσουν ως επιβλέποντα στην άδεια.

όσον αφορά το φορέα του έργου, στη σύμβαση δεν αναφέρει κάποιο συγκεκριμένο χρόνο (πχ 10ετία) αλλά γράφει οτι "το προσωπικό πρέπει να έχει αποδεδειγμένα την απαιτούμενη εργοταξιακή εμπειρία απο αναλόγου μεγέθους έργα". Εγώ δεν έχω αυτή την εμπειρία αλλά απο οτι καταλαβαίνω είναι στην ευχέρεια τους να με δεχτούν ή οχι.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την ψήφο εμπιστοσύνης αλλά η αλήθεια είναι οτι είναι το πρώτο μου οικοδομικό έργο και δυστυχώς τώρα μου τέθηκε το δίλημμα: ή αναλαμβάνω ως επιβλέποντας ή παω σπίτι μου.

Link to comment
Share on other sites

Η μελέτη ακολουθείται κατά γράμμα; Εάν ναι τότε προχώρα άφοβα αλλά δώσε ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση του οπλισμού και τις σκυροδετήσεις απλά για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Όπως και να έχει θα είναι ωφέλιμη η εμπειρία και εννοείται ότι εάν δεις ότι κάτι σου "βρωμάει" μπορείς να παραιτηθείς...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ. από τα τυπικά τι χρειάζεται? υπάρχει ειδική περίπτωση για αλλαγή επιβλέποντα στο σύστημα αμοιβών του τεε? κρατήσεις,φεμ? θα πρέπει να κάνω συμφωνητικό?

Link to comment
Share on other sites

ο επιβλέποντας της υπηρεσίας άλλαξε και αυτός πρόσφατα και τον νεο τον έχω δεί μια φορά.

 

Πέρασα σήμερα απο την πολεοδομία και μου είπαν οτι για να γίνει η διαδικασία αλλαγής επιβλέποντα στην άδεια χρειάζεται νεο σεντόνι και τοπογραφικό εις διπλούν. Ισχύει αυτό ή δεν κατάλαβα εγω καλά?

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε.Αν δεις την εκδοθεισα αδεια θα διαπιστωσεις οτι σαν επιβλεψη (για την αδεια παντα) εχει μπει η Υπηρεσια και οχι ο αναδοχος ή καποιος μηχανικος του. (Αυτο αλλωστε θα ηταν αδυνατο αφου οταν εκδιδεται η αδεια δεν ειναι γνωστος ο αναδοχος).Ελεγξετο .Αν εχουν κανει σωστα τη δουλεια τους αυτο θα εχει γινει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.